Τρίτη , 19/03/2024

Όταν η showbiz επισκέπτεται το Άγιον Όρος – Δείτε ποιοι διάσημοι προσκυνούν κάθε χρόνο στο “Περιβόλι της Παναγίας”

Με λιτή διατροφή, ξύπνημα τα χαράματα, προσευχή και κατάνυξη, εκεί όλοι είναι ίδιοι

O Λάκης Λαζόπουλος τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο επισκέπτεται για ένα τετραήμερο το Περιβόλι της Παναγίας. Ο δημοφιλής παρουσιαστής δείχνει εντυπωσιασμένος από όσα βιώνει κατά τη παραμονή του στο Άγιο Όρος, αν και είναι αρκετοί εκείνοι που τον πλησιάζουν για να τον χαιρετήσουν ή να φωτογραφηθούν μαζί του. Βασικός σταθμός του Λάκη Λαζόπουλου είναι η Μονή Καρακάλου, όπου συνδέεται πνευματικά με τον ηγούμενο γέροντα. Καταφύγιο ο κ. Λαζόπουλος βρίσκει και σε κελιά, όπου διατηρεί στενή πνευματική σχέση με μοναχούς.

Μοντέλο και παρουσιαστής, ο Νίκος Αναδιώτης διατηρεί άρρηκτους δεσμούς με πατέρες της αγιορείτικης πολιτείας.  Αν και γοητευτικός, ταλαντούχος και σέξι, με εικόνα που δύσκολα θα μπορούσε να παραπέμψει στη θρησκεία, ο νεαρός γυμναστής δεν διστάζει να ομολογήσει την πίστη του και να προτρέψει νέους να επισκεφθούν το Άγιο Όρος για να γνωρίσουν το υψηλότερο πνευματικό βουνό του κόσμου με τους δύο χιλιάδες μοναχούς που προσεύχονται νυχθημερόν για τη σωτηρία του κόσμου. Τι τον έφερε στο Άγιο Όρος; «Η περιέργεια και η αναζήτηση με έφερε στο Άγιο Όρος. Ήθελα να αλλάξω τρόπο ζωής. Μέσα από αυτό βρήκα περισσότερα από όσα αναζητούσα», δήλωσε. Για να συμπληρώσει για την επίσκεψή του εκεί: «Πήγα ανοιχτός, εισέπραξα μια μοναδική κατάνυξη, είναι ευλογημένος ο τόπος και αυτό το ένιωσα. Κατάλαβα ότι πλέον σε δύσκολες φάσεις της ζωής μου μπορώ να βρω καταφύγιο στο Άγιο Όρος».

Στη Σκήτη της Αγίας Άννης βρέθηκε ο γνωστός τραγουδιστής Νίκος Κουρκούλης, λίγο πριν από ένα ταξίδι του στην Αμερική για ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

«Ήταν ένα ογκίδιο. Οι λέξεις δεν με φοβίζουν. Οι γιατροί μού έδωσαν περιθώρια ελπίδας. Είχαν πει πως έπρεπε να πάω να εγχειριστώ στο εξωτερικό. Είχα πολύ καλή διάθεση. Δεν πίστεψα ότι υπήρχε αυτό το πρόβλημα. Δεν αισθάνθηκα ποτέ ότι ήμουν άρρωστος», είχε πει στην εκπομπή «Όλα για την Υγεία μou» στο Mega. «Ένας φίλος μου με παρακινεί να πάμε στον Άγιο Όρος. Μπαίνουμε μέσα στο καράβι και είναι δύο άνθρωποι δίπλα μου. Μου λένε είμαστε θαυμαστές από την Αμερική. Τους λέω ότι θα πάω κι εγώ σε λίγο καιρό. Ανακαλύπτω, λοιπόν, ότι ο ένας από τους δύο είναι αυτός που θα με εγχειρήσει. Όταν φτάνω εκεί, βρίσκομαι δίπλα στην εικόνα και ένας παπούλης με καλεί μέσα. Εκεί καταρρέω. Ένιωσα την ανάγκη να ανοίξω την ψυχή μου. Έκανα Πάσχα εκεί. Κατέβηκα στην Αθήνα και έκανα εξετάσεις». Τα αποτελέσματα έδειξαν πως δεν είχε απολύτως τίποτα στην υγεία του. «Πρέπει να πιστέψεις ότι θα γίνεις καλά. Ο πανικός και η κακή σκέψη δεν βοηθούν καθόλου. Αυτό που συμβουλεύω τον κόσμο είναι να μιλάει και να βάζει όμορφες εικόνες στο μυαλό του, που θα του κάνουν καλό», κατέληξε. Μετά το προσκύνημά του, όπως είχε δηλώσει ο ίδιος, τα ιατρικά αποτελέσματα… άλλαξαν. «Όταν γονάτισα για να προσευχηθώ, ένιωσα μια πολύ μεγάλη πίεση και νόμιζα πως ήμουν… ένα με το πάτωμα. Αυτό με έκανε να λιποθυμήσω και να μείνω έτσι για περίπου είκοσι λεπτά. Μόλις συνήλθα, έβαλα τα κλάματα».

Στο Άγιο Όρος περνάει συχνά τη Μεγάλη Εβδομάδα ο ηθοποιός Στράτος Τζώρτζογλου. Μάλιστα, συμμετέχει ενεργά στο τελετουργικό της Μ. Εβδομάδας, σηκώνοντας τον Σταυρό στην περιφορά του Επιταφίου στην Ιερά Σκήτη της Αγίας Άννης.

Στη Μονή Κουτλουμουσίου αναπαύεται για λίγες ημέρες κάθε χρόνο ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Θεοφάνους. Η πίστη του στον Θεό είναι βαθιά. Μάλιστα, λέγεται ότι πολλά από τα κεφάλαια του βιβλίου του με τίτλο «Ο αιώνιος δείπνος», που έγινε best seller, γράφτηκαν σε ατμόσφαιρα γαλήνης κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο συγκεκριμένο μοναστήρι.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Μονή Κηπίνας – Το εντυπωσιακό Μοναστήρι που είναι χτισμένο μέσα σε βράχους!

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Φωτογραφία: Xάρης Πετρίδης, Θοδωρής Μπίτσας Το Label News ταξίδεψε στα …

Αφήστε μια απάντηση