Παρασκευή , 29/03/2024

Αναστασία Θεοδωροπούλου: «Θέλω να σπάσω τα στερεότυπα» – Η εντυπωσιακή δικηγόρος που “ρίχνει” το Instagram

Η Αναστασία Θεοδωροπούλου δουλεύει ενεργά ως δικηγόρος σε ένα από τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία της Αθήνας. Παράλληλα προωθεί πρωτότυπα μαγιό στο instagram με την ίδια να ποζάρει ως «μοντέλο» και να εντυπωσιάζει με τις σέξι φωτογραφίες της. Όπως μας λέει είναι μια γυναίκα που θέλει να σπάσει τα στερεότυπα συνδυάζοντας την ιδιότητα της δικηγόρου μαζί με αυτήν του «μοντέλου» στο διαδίκτυο με χιλιάδες fan να την ακολουθούν.

Η εντυπωσιακή δικηγόρος που «ποζάρει» ως μοντέλο και «κόβει την ανάσα» με την εμφάνισή της

  • Πώς και γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με την Δικηγορία;

Ήμουν ακριβώς 17 χρονών όταν μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων εισήχθην στην  Νομική, μια επιλογή που παρά το γεγονός ότι έκανα σε πολύ μικρή ηλικία, ουδέποτε μετάνιωσα και είμαι ευγνώμων. Η δικηγορία  μου μοιάζει τρόπον τινά, είναι πολύπλευρη όπως εγώ, ενσαρκώνει συνδυαστικά  ποικίλες  ικανότητες, γνώσεις και στοιχεία, πολλές φορές ετερόκλητα.

  • Παράλληλα προωθείς στο instagram και την πρωτότυπη collection σου με μαγιό. Μίλησε μας για αυτό;

Είναι μια ιδέα με την οποία ασχολούμαι τα τελευταία τρία  χρόνια, στο ινσταγκραμ όμως την παρουσιάζω μόλις  τον τελευταίο χρόνο! Είναι ένα εντελώς πρωτοποριακό concept σε παγκόσμιο επίπεδο. Έχω ενσωματώσει στο κλασικό μπικίνι αξεσουάρ όπως γραβάτα και παπιγιόν! Μπορεί σε ό,τι αφορά στην ανδρική περιβολή τα εν λόγω αξεσουάρ να είναι συνυφασμένα με επίσημο ή  αυστηρό επαγγελματικό look, όσον αφορά στη γυναικεία ένδυση όμως προσδίδουν ένα πιο σεξυ και στυλάτο ύφος, έναν αέρα  πιο  χαλαρό, όχι τόσο επιτηδευμένο. Η φιλοσοφία αυτή ταιριάζει με εκείνη του μαγιό, ενός πιο περίτεχνου μαγιό φυσικά. Η παραλία από την άλλη πλέον, δεν χρησιμεύει αποκλειστικά για κολύμπι στη θάλασσα. Είναι ένας all day χώρος όπου μπορείς να κοινωνικοποιηθείς, να γευματίσεις, να διασκεδάσεις. Γιατί και το μαγιό σου να μην υποβοηθά όλα τα παραπάνω, τόσο με το σχέδιο όσο και με την άνεση που μπορεί να σου προσφέρει;

  • Έχεις καταφέρει να έχεις πολύ κοινό που σε ακολουθεί στο instagram. Περίμενες ότι θα είχες τόσο μεγάλη απήχηση στο διαδίκτυο;

Δεν το  επιδίωξα, απλώς δημοσίευα φωτογραφίες μου από ανέμελες καλοκαιρινές στιγμές και προέκυψε. Το ινσταγκραμ όπως γνωρίζουμε αγαπά τα όμορφα τοπία,  τη θηλυκότητα, τις καμπύλες, τα ωραία μαγιό. Στο πλαίσιο αυτό επομένως δεν μένω και εμβρόντητη. Λαμβάνω  ωραίο feedback από τους διαδικτυακούς φίλους μου, όμορφα μηνύματα, ενώ  μεταδίδω συχνά απόψεις μου αλλά και κοινωνικά μηνύματα, αξιοποιώντας  έτσι πιο εποικοδομητικά τη δυνατότητα για διαδραστικότητα που μας προσφέρουν αυτού του είδους οι πλατφόρμες.

  • Πώς καταφέρνεις να συνδυάζεις την ιδιότητα της δικηγόρου και του «μοντέλου»;

Δεν προσδιορίζομαι αποκλειστικά από μία ιδιότητα, είμαι πολυσχιδής και δε βρίσκω κανένα λόγο να περιορίσω τις δυνατότητές μου και να εγκλωβιστώ  σε μια εικόνα συγκεκριμένη, σε ένα καλούπι ασφυκτικό. Το ζητούμενό μου δεν είναι να είμαι «ευανάγνωστη», αλλά αληθινή.

  • Τι σε εκφράζει περισσότερο η δικηγορία ή η μόδα;

Η δικηγορία θρέφει την ανάγκη μου να υπερασπίζομαι τους συνανθρώπους μου όταν το χρειάζονται, να συμβάλλω έστω με μικρά λιθαράκια στο όραμα για δικαιοσύνη. Η μόδα δε με εκφράζει ως λέξη,  δε συνάδει με τη φιλοσοφία μου γιατί προωθεί  τη μαζοποίηση και τον κομφορμισμό. Δεν κάνω μόδα,  δημιουργώ και υλοποιώ καινοτόμες ιδέες. Οι δημιουργίες μου είναι ανατρεπτικές, προτείνουν κάτι νεωτεριστικό κόντρα στο ήδη δοκιμασμένο και φορεμένο.

  • Είσαι μια γυναίκα που κατάφερες να σπάσεις τα στερεότυπα και να βγάλεις τον σέξι χαρακτήρα σου ενώ παράλληλα είσαι ενεργή δικηγόρος. Πώς σε επηρέασε αυτό επαγγελματικά;

 «Να σπάσω τα στερεότυπα!», αν και βαρύγδουπο ηχεί υπέροχα. Απεχθάνομαι τα στερεότυπα εν γένει, δημιουργούν ανούσιες και άχρηστες ταμπέλες που δυσχεραίνουν τις ανθρώπινες σχέσεις και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα. Δρουν παραπλανητικά  σε βάρος της ουσίας αλλά και σε βάρος τόσο  εκείνων που τα ενστερνίζονται γιατί θολώνει η κρίση  τους, όσο και  εκείνων που τα υιοθετούν γιατί έτσι αυτοπαγιδεύονται. Προσωπικά, είμαι απλά, ανεπιτήδευτα και αυθόρμητα ο εαυτός μου, δεν το υπεραναλύω.

  • Θα σε ενδιέφερε ο χώρος των media, ως παρουσιάστρια ή να συμμετέχεις σε κάποιο ριάλιτι;

Έχουν προκύψει στο πρόσφατο παρελθόν  δύο φορές συνθήκες κατά τις οποίες θα μπορούσα να έχω  διεισδύσει δειλά στον  λαμπερό για οριςμένους, για εμένα όχι και τόσο,  κόσμο της τηλεόρασης. Είχα άλλες προτεραιότητες , δεν το ήθελα αρκετά, δεν το έκανα, δεν το μετάνιωσα. Αν και ξεθωριασμένος,   κατ’ εμέ ανεπιστρεπτί, ο χώρος αυτός λόγω της εντονότερης και πολυπρισματικά πληρέστερης  παρουσίας του διαδυκτίου, είναι ένας χώρος στον οποίο αναμφίβολα θεωρώ πως μπορώ να αντεπεξέλθω, επομένως δε θα έκλεινα την πόρτα. Σε ριαλιτι ρητά και κατηγορηματικά δε θα συμμετείχα. Τα βρίσκω πολύ χαμηλής ποιότητας και το αντάλλαγμα της ανούσιας και πρόσκαιρης δημοσιότητας που προσφέρουν, είναι deal για αφελείς. Δεν τα αξιολογώ καν ως εμπειρία ή πρόκληση.

Πηγή: Εφημερίδα ΜΠΑΜ, Συνέντευξη: Βαγγέλης Καράλης 

 

Δείτε επίσης

Κάρλος Καρβαλιάλ: Αυτό είναι το στέκι του προπονητή του Ολυμπιακού για φαγητό στο Κουκάκι

Ανάμεσα στις υποχρεώσεις που έχει με την ομάδα του Ολυμπιακού, ο Κάρλος Καρβαλιάλ βρήκε λίγες …