Δευτέρα , 18/11/2019

Δημοσκόπηση για τον Δήμο Πειραιά – Βγαίνει ξανά ο Μώραλης;

Επανεκλογή του νυν δημάρχου Πειραιά δείχνει και η αναμέτρηση με τις προτιμήσεις των δημοτών του επίνειου της πρωτεύουσας που βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Η έρευνα που έγινε για λογαριασμό της εταιρίας Marc κατέγραψε σαφές προβάδισμα του Γιάννη Μώραλη τόσο στον πρώτο, όσο και στον δεύτερο γύρο, όπου κατά τα φαινόμενα -και σε περίπτωση που χρειαστεί- θα αναμετρηθεί με τον υποψήφιο της ΝΔ, Νίκο Βλαχάκο, αφού ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μπελαβίλας είναι πολύ πίσω για να ελπίζει σε συμμετοχή στον δεύτερο γύρο.

Στην πρόθεση ψήφου, ο επικεφαλής της παράταξης «Πειραιάς Νικητής», Γιάννης Μώραλης συγκεντρώνει το 34% και προηγείται του κ. Βλαχάκου, ο οποίος φτάνει στο 22,8%. Πίσω και αρκετά μακριά ο κ. Μπελαβίλας με 13,4% και έπονται με χαμηλότερα ποσοστά η βουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου με 5,1%, ο Θανάσης Διαβολάκης με 2,2% και Κωνσταντίνος Νιζάμης με 0,9%. Στο 7% βρίσκονται όσοι προτιμούν λευκό, άκυρο, αποχή και 8% οι αναποφάσιστοι.

Η επίδοση του κ. Μώραλη ανεβαίνει στο 40,4% με υπολογισμό της πρόθεσης ψήφου επί των έγκυρων και με αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων. Αντιστοίχως, το προβάδισμά του φτάνει στις 13,4% μονάδες με την απήχηση του κ. Βλαχάκου να εκτιμάται στο 27% και κ. Μπελαβίλα στο 15,9%, επίδοση η οποία θα τον αφήσει εκτός τους δεύτερου γύρου.

Δείτε επίσης

Αυτή είναι χειρόγραφη διαθήκη της Νανάς Καραγιάννη αφήνοντας χιλιάδες ευρώ σε κληρονόμο

Δύο χρόνια μετά τον θάνατο της Νανάς Καραγιάννη, που σκόρπισε θλίψη στο πανελλήνιο, στην επιφάνεια …