Πέμπτη , 25/04/2024

Η Μάρω Κοντού αποκαλύπτει τον λόγο που αποφάσισε να πρωταγωνιστήσει στην θεατρική παράσταση “Χτυποκάρδια στο θρανίο” του Σακελλαρίου

Η Μάρω Κοντού μιλά στον δημοσιογράφο Χρήστο Κωνσταντίνου και στο This Is Just Life για την παράσταση που θα πρωταγωνιστήσει “Χτυποκάρδια στο Θρανίο” τον ερχόμενο χειμώνα.

Πως σας έγινε η πρόταση για την παράσταση “Χτυποκάρδια στο θρανίο”;
Οι επιχειρηματίες που κάνουνε τη δουλειά είναι φίλοι μου. Γνωριστήκαμε όταν δουλέψαμε μαζί με τον Κιμούλη πέρυσι στις “Επικίνδυνες σχέσεις”. Εκεί τους γνώρισα και κρατήσαμε μια επαφή μια φιλία, κι ένα πρωί μου λένε αυτόν τον ρόλο τον θέλεις.. Κι απαντώ δεν ξέρω, δώστε να τον διαβάσω. Τέλος πάντων πήγα στο γραφείο, γελάσαμε μιλήσαμε, και μου άρεσε όλος ο θίασος πάρα πολύ. Κώστας Βουτσάς, Νίκος Γαλανός, Ορέστης Τζιόβας, Κατερίνα Γερονικολού Νίκη Παληκαράκη, Σοφία Βογιατζάκη και πολλά ακόμα ονόματα που θα κάνουν τις μαθήτριες. Είμαστε μεγάλος θίασος 36 άτομα. Κι αυτό που με επηρέασε πάρα πολύ είναι που πήραν την άδεια να χρησιμοποιήσουν την αυθεντική μουσική και τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι. Επίσης μου άρεσε πάρα πολύ που θα σκηνοθετήσει ο Λάκης Λαζόπουλος με τον οποίο είμαστε φίλοι πολλά χρόνια.
Είχε ακουστεί πως θα συμμετείχατε σε μια άλλη παράσταση, μια επιθεώρηση.
Κι εγώ το είχα ακούσει πως γράφεται και ξαναγράφεται όμως δεν ισχύει, μάλλον ο σκηνοθέτης θα φαντάστηκε πως αφού έκλεισε τον Γιώργο (Κωνσταντίνου) θα δεχόμουνα. Άλλα όχι, προτιμώ τα χτυποκάρδια και του Σακελλάριου τη σιγουριά. Έχουμε ωραίο θίασο και σκηνοθέτη, όπως έχω και ωραίους επιχειρηματίες που είναι άψογοι σε όλους τους τομείς κι έτσι είπα το οριστικό ναι.
Την ταινία ” Η γυνή να φοβήται τον άνδρα” την προτιμάτε ασπρόμαυρη η έγχρωμη;
Ασπρόμαυρη.
Στον επιχρωματισμό τα χρώματα ήταν τα ίδια όπως τότε;
Όχι όχι. Τα έβαλε ο Αμερικάνος που έκανε την μετατροπή κατά προσέγγιση.
Το αποτέλεσμα σας άρεσε;
Προτιμούσα την μαυρόασπρη. Δεν είναι όμως κακό.
Θα συνεργαζόσασταν ποτέ με κάποιο άτομο που δεν έχει σπουδάσει υποκριτική;
Γιατί εγώ έχω σπουδάσει? Εγώ δεν έχω πάει σε δραματική σχολή. Ποτέ ποτέ ποτέ.  Έμεινα τεσσεράμιση περίπου χρόνια στον χορό αρχαίας τραγωδίας επί Ροντήρη κάτω από τα ιερά τέρατα που λεγόταν Μινωτής, Παξινού, Μανωλίδου, Συνοδινού, Αρώνη, Κωτσόπουλος, Βόγγοβιτς. Τόσα χρόνια να τους ακούς από κάτω και να είσαι στον χορό αρχαίας τραγωδίας με τόσες ατελείωτες πρόβες με τον Ροντήρη στην Επίδαυρο από τις εξήμιση το πρωί νομίζω ότι έβγαλα δύο σχολές. Στη συνέχεια έδωσα ως εξαιρετικό ταλέντο το ’58 και πήρα την άδεια μου.
Νομίζω ότι δεν έχω κάνει τίποτα στην ζωή μου που να το έχω προκαλέσει εγώ. Το ένα ερχότανε πίσω απ’το άλλο. Γι’αυτό είμαι πολύ ευχαριστημένη.

Δείτε επίσης

To μοντέλο Dana Nesteriuk παρουσιάστρια της νέας εκπομπής «Gallery Monaco»

Το μοντέλο και διευθύντρια σε διεθνή φαρμακευτική εταιρία  Dana Nesteriuk θα παρουσιάσει τη νέα εκπομπή …