Παρασκευή , 19/04/2024

Θα μιλήσει ποτέ κανείς για το bullying που δέχονται οι straight στον χώρο των media και του θεάματος;

Χωρίς αμφιβολία, η έννοια του bullying, έχει εγκατασταθεί για τα καλά στη ζωή μας και με κάθε αφορμή, παρουσιάζεται ως πρόβλημα που δεν έχει βρεθεί λύση, συζητώντας, κατηγορώντας ή ακόμα και παρουσιάζοντας έναν κοινωνικό προβληματισμό.

Όπως σίγουρα θα έχετε δει, μέσα από το Reality Show «Ελλάδα Έχεις Ταλέντο», το θέμα το bullying επέστρεψε στην επιφάνεια, χωρίς όμως να πάρει τις διαστάσεις που έχουμε παρατηρήσει, δημιουργώντας μάλιστα και μία τηλεοπτική κόντρα. Αφορμή, στάθηκε η εμφάνιση του 15χρονου Γιώργου Θωμόπουλου, ο οποίος μέσα από τα τραγούδι του, εξέφρασε την κατάσταση που ίσως βιώνει ένα μεγάλο ποσοστό μαθητών στα σχολείο.

Λίγο αργότερα, ο Γιώργος Καπουτζίδης, αποφάσισε να τοποθετηθεί πάνω σε αυτό το κομμάτι, λέγοντας τα «πιστεύω» του για το συγκεκριμένο θέμα σημειώνοντας: «Λοιπόν, εγώ είμαι ένα παιδί διαφορετικό που, ωστόσο, δεν είχα υποστεί bullying. Είχα μια πολύ δυνατή προσωπικότητα και δεν μπόρεσε να μου ασκήσει κάποιος bullying. Ωστόσο, υπάρχουνε παιδιά που έχουν περάσει αυτή την κατάσταση και εξακολουθούν να την περνάνε.». Την επόμενη μέρα, μέσα από το πρωινό του Ant1, μία νέα κόντρα γεννήθηκε, μιας και ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, αποφάσισε να αποκαλύψει πως ο Γιώργος Καπουτζίδης δεν είναι και τόσο «άγιος» τελικά αναφέροντας: «Αυτό που εκείνος υπέστη ή δεν υπέστη μέσα από την έντονη προσωπικότητά του, ενδεχομένως να το έχει κάνει να το υποστούν άλλοι. Έχω προσωπική εμπειρία από τον Γιώργο Καπουτζίδη, ο οποίος όταν ήταν κραταιός στο Mega και σωστά και δίκαια ήταν, έπαιρνε τηλέφωνο όταν κάτι δεν του άρεσε που είδε στον αέρα και επέπληττε. Δεν θα πω τίποτα περισσότερο, γιατί δεν θέλω να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες… Δεν μπορεί αυτό που λες να μην κάνουν οι άλλοι, να το κάνεις εσύ»!

Εμείς δεν θα σταθούμε φυσικά στο θέμα της τηλεοπτικής κόντρας, αλλά στα ερωτηματικά που γεννήθηκαν μέσα από αυτή, μιας και κανείς δεν φαίνεται να έχει αναρωτηθεί αν ακόμη και οι straight άνθρωποι, έχουν υποστεί bullying. Φυσικά δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε κανέναν κοινωνικό διαχωρισμό αναφέροντας μόνο τους straight, αλλά εσύ αγαπητέ αναγνώστη του Label News, έχεις αναρωτηθεί πόσες φορές έχει δεχθεί bullying κάποιος straight ή τελικά αυτό έχει συνδεθεί μόνο με τους λεγόμενους «διαφορετικούς»;

Αναμφισβήτητα, στον χώρο του θεάτρου ή της τηλεόρασης, θα βρεις πολλούς gay, πολλές διαφορετικές προσωπικότητες, που σίγουρα έχουν να προσφέρουν πολλά και κανείς δεν φέρνει αντίρρηση σε αυτό. Τι γίνεται λοιπόν, όταν ένας straight θέλει να δουλέψει πάνω σε αυτό τον τομέα; Μία φράση ακούγεται: «Εμείς ψάχνουμε έναν πιο αλέγρκο χαρακτήρα. Λίγο πιο κεφάτο. Λίγο πιο διαφορετικό.». Τι σημαίνει όταν ακουστεί η παραπάνω δικαιολογία; Μόλις ένας straight έχει δεχθεί bullying από κάποιον, για τον λόγω του ότι δεν έχει μία πιο ανάλαφρη πλευρά, όπως πολλοί ομοφυλόφιλοι, ή δεν έχει κάτι το διαφορετικό όπως επίσης πολλοί ομοφυλόφιλοι.

Και γιατί τώρα; Γιατί να θυμηθούμε αυτή τη στιγμή το bullying που γίνεται στα σχολεία και να μην σκεφτούμε παράλληλα και το bullying που δέχεται ένα κορίτσι στον εργασιακό της χώρο, την στιγμή που αρνήθηκε να περάσει λίγο παραπάνω χρόνο με κάποιον ανώτερό της; Γιατί να μην μιλήσουμε και για αυτή την κοπέλα, η οποία μπορεί να περάσει μία μικρή επίγεια κόλαση από την συμπεριφορά του ανωτέρου της εξαιτίας της απόρριψής της, με κύριο αποτέλεσμα την αναγκαστική παραίτησή της ή την απόλυσή της; Αν αυτό δεν είναι μία μορφή bullying, τότε τι είναι;

Πόσοι και πόσες έχουμε συναντήσει γυναίκες δυναμικές; Γυναίκες που δεν φοβούνται το άγνωστο; Γυναίκες που τολμούν να διεκδικήσουν; Νομίζετε πως εκείνες δεν έχουν δεχθεί ποτέ μία τέτοια «επίθεση»; Φυσικά και έχουν δεχθεί, απλά δεν έχει έρθει ακόμη η «μόδα» τους. Δεν έχει έρθει ακόμη η μέρα που αυτό θα «πουλάει» σαν είδηση; Ποιος άλλωστε θα ασχοληθεί με το bullying που δέχθηκε μία γυναίκα, με μόνη απαίτηση από τους γύρω της, να αλλάξει την προσωπικότητά της για να «ταιριάζει»;.

Μην κοροϊδεύεις τον εαυτό σου! Κι εγώ και εσύ και όλοι μας έχουμε δεχθεί bullying, αλλά ελάχιστοι ήταν εκείνοι που μίλησαν για εμάς. Ελάχιστοι ήταν εκείνοι που αντιλήφθηκαν την πραγματικότητα και σχεδόν κανένας δεν έκανε τίποτα. Γιατί; Γιατί απλά το μόνο που κάνει η λέξη «bullying», είναι να σου δώσει λίγα λεπτά παραπάνω δημοσιότητας αν είσαι «επώνυμος» ή ακόμη καλύτερα, να γίνεις ένα μικρό «σύμβολο» και το νέο trend για τα επόμενα λεπτά. Ναι! Για τα επόμενα λεπτά. Γιατί η μόδα του να μιλάμε για το bullying, είναι για λίγο. Αρκετές μέρες μετά, θα το έχουν όλοι ξεχάσει. Ίσως τελικά, αυτό πρέπει να φτιάξουμε. Και όχι τραγούδια, δηλώσεις και τηλεοπτικές κόντρες για να γίνουν καλύτερες οι μέρες μας σε αυτόν τον πλανήτη.

(Το συγκεκριμένο κείμενο σε καμία περίπτωση, δεν αναφέρεται στον Γιώργο Καπουτζίδη που εξέφρασε ορθά την γνώμη του)

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …