Σάββατο , 20/04/2024

“Κλειδαμπαρώθηκε” στο γραφείο του γνωστός Συμβολαιογράφος – Τον Καταγγέλλουν για παράνομους Πλειστηριασμούς – Ζωή, Λαφαζάνης, “Δεν Πληρώνω” έξω από το γραφείο του (BINTEO – ΦΩΤΟ)

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τα μέλη του κινήματος Δεν Πληρώνω και χτες από το πρωί βρέθηκαν έξω από γνωστό συμβολαιογραφικό γραφείο του Πειραιά όπου προγραμματίζονταν δυο ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Ο συμβολαιογράφος όμως έχει κλειδώσει την πόρτα ασφαλείας και δεν τους ανοίγει, με αποτέλεσμα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης να διαμαρτύρεται και να καταγγέλει παρανομία, ενω δηλώνει πως θα καταθέσει μηνύσεις. Έξω από το γραφείο του συμβολαιογράφου βρίσκεται και η Ζωή Κωνσταντοπούλου που απαιτεί να τους ανοίξει την πόρτα..

Μέλη του κινήματος και στελέχη της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη ανέβηκαν νωρίτερα στο γραφείο του συμβολαιογράφου Στέφανου Βασιλάκη με σκοπό να απαιτήσουν να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί. Σύμφωνα με πληροφορίες βγαίνουν στο σφυρί δυο ακίνητα, ένα διαμέρισμα 107 τμ στην Αρτέμιδα με εμπορική αξία 113.000 ευρώ και ένα οικόπεδο με μονοκατοικία 80 τμ στην Γέρακα, έναντι 290.000 ευρώ. Οι διαδηλωτές έχουν αναρτήσει και πανό έξω από την πολυκατοικία την οποία φρουρούν άνδρες της αστυνομίας, ενω φωνάζουν συνθήματα κατα του Αλεξη Τσίπρα και του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή και χαρακτηρίζουν «κοράκι» τον συμβολαιογράφο.

Διαβάστε την Καταγγελία του Κινήματος Δεν Πληρώνω

Σήμερα Τετάρτη, 17/1/2018, και πριν τις 10 το πρωί, αγωνιστές του Κινήματος Δεν Πληρώνω, αιφνιδίασαν τις αστυνομικές δυνάμεις και εισήλθαν εντός του κτηρίου που στεγάζεται το γραφείο του αρχικόρακα συμβολαιογράφου της Τράπεζας Πειραιώς, Στέφανου Βασιλάκη (Βασιλέως Αλεξάνδρου Α 21, Πειραιάς).

Από τις 10πμ διενεργούνται από τον συγκεκριμένο συμβολαιογράφο 2 πλειστηριασμοί που αφορούν σε διαμερίσματα, με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς. Σε αντίθεση με τα ψέματα των Τσίπρα, Κοντονή, Ρούσκα, τα συγκεκριμένα διαμερίσματα που έβγαιναν στο ηλεκτρονικό σφυρί είχαν αξία χαμηλότερη των 300.000 ευρώ.

Όταν τα μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω εισήλθαν στο κτήριο και ανέβηκαν στον 5ο όροφο που στεγάζονται τα γραφεία του συγκεκριμένου κόρακα, αντίκρισαν κλειδαμπαρωμένες τεθωρακισμένες πόρτες, αλεξίσφαιρα τζάμια και κάμερες ασφαλείας παντού. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο, ήρθαν προφανώς σε δύσκολη θέση διότι δεν ήξεραν πώς να δράσουν και διαπίστωσαν ότι πραγματοποιούσαμε μια απολύτως νόμιμη δράση. Όταν τους καταγγείλαμε δε, ότι εντός των γραφείων πραγματοποιούνται παράνομοι πλειστηριασμοί, δεδομένου ότι δεν έχει επιδειχθεί ουδέποτε δημοσίως η σύμβαση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και δεδομένου ότι δεν γνωρίζουμε ποιοι βρίσκονται εντός του γραφείου και τι ακριβώς πράττουν, τότε ο βαθμοφόρος αστυνομικός χτυπούσε επί ώρα το κουδούνι του γραφείου του εν λόγω κορακιού, χωρίς όμως να ανοίγει κανείς την πόρτα, γελοιοποιώντας ουσιαστικά ακόμα και την ίδια την αστυνομία, δείχνοντας ότι κουμάντο σε αυτή τη χώρα κάνουν μόνο οι τραπεζίτες και τα τσιράκια τους.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Κίνημά μας έχει μηνύσει τον συγκεκριμένο συμβολαιογράφο καθώς και την υπάλληλό του Αθηνά Καραμανλή, στο παρελθόν, για παράνομη διενέργεια πλειστηριασμών εκτός αίθουσας του Ειρηνοδικείου. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι ο συγκεκριμένος “αδέκαστος δημόσιος λειτουργός” αποτελεί έναν σεσημασμένο τραπεζικό εγκάθετο που είναι διατεθειμένος να διαπράξει βαρύτατα αδικήματα προκειμένου να υπερασπιστεί με το αζημίωτο τα τραπεζικά συμφέροντα.

Έπειτα και αφού είχε καταφτάσει και η Ζωή Κωνσταντοπούλου με μέλη της Πλεύσης Ελευθερίας ενισχύοντας τη δράση μας, ήρθε στο σημείο ο αστυνομικός διευθυντής Πειραιά, ο οποίος προφανέστατα με εντολές Τόσκα αδιαφόρησε εντελώς για τις βαρύτατες παράνομες πράξεις που καταγγείλαμε ότι διαπράττονται εντός του γραφείου του Βασιλάκη και ενδιαφέρθηκε μόνο για της εξασφάλιση της απόλυτης προστασίας των τραπεζικών συμφερόντων.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω έδωσε σήμερα το δυναμικό “παρών” και δείχνει το δρόμο της αντίστασης απέναντι στην τραπεζοκρατία, στα κοράκια και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που θέσπισε η μνημονιακή κυβέρνηση Συριζα για χάρη των τραπεζιτών.

Δεν θα παρακολουθήσουμε απαθείς την εκποίηση της περιουσίας και το ξεσπίτωμα των φτωχοποιημένων συμπολιτών μας. Η μάχη είναι τώρα! Τα γραφεία των 30 κορακοσυμβολαιογράφων της Αθήνας όπου και θα διενεργούνται δεκάδες χιλιάδες ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα γίνουν τόπος διαδήλωσης και μετερίζι αγώνα.”

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …