Παρασκευή , 20/09/2019

Κτίρια μοναδικής αρχιτεκτονικής ομορφιάς και ιστορίας στην Αθήνα που πρέπει να ανακαλύψεις

Τα ιστορικά κτίρια της Αθήνας αφηγούνται φλύαρα όλες τις φάσεις της μεταμόρφωσής της στη σύγχρονη πόλη που αντικρίζουμε σήμερα. Μοναδικά αριστουργήματα σημαντικής αρχιτεκτονικής αξίας εξακολουθούν να εντυπωσιάζουν κοσμώντας τον πυκνό αστικό ιστό με μοναδικές πινελιές. Ιστορικά οικοδομήματα κρύβουν μύθους και γεγονότα που αφηγούνται πρόθυμα σε εκείνον που θα τα ανακαλύψει. Αναζητήστε τα.

Πύργος Πλακεντίας, Πεντέλη

Η Δούκισσα της Πλακεντίας υπήρξε ένας αστικός θρύλος της Αθήνας του 19 αιώνα.

«Μικρή Πολυκατοικία»

Στο νούμερο 17 της Διονυσίου Αρεοπαγίτου βρίσκεται η “Μικρή Πολυκατοικία” έργο του διακεκριμένου αρχιτέκτονα Βασίλη Κουρεμένου.

Βίλα Καζούλη

Εκλεκτικιστικού ρυθμού με απόκοσμη γοητεία και περιπετειώδη ιστορία η Βίλα Καζούλη κατασκευάστηκε, επί της Λεωφόρου Κηφισιάς 214, το 1910 ως εξοχική κατοικία του Αιγυπτιώτη Νικολάου Καζούλη.

Καπνεργοστάσιο

Ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα, εξαιρετικό δείγμα μεσοπολεμικής βιομηχανικής αρχιτεκτονικής βρίσκεται στην οδό Λένορμαν 218.

Γαλλική πρεσβεία

Το μέγαρο της Γαλλικής Πρεσβείας στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, οικοδομήθηκε μεταξύ των ετών 1893-1895, βάσει σχεδίων του αρχιτέκτονα Αναστάσιου Μεταξά, που υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες εκπρόσωπους του όψιμου νεοκλασικού ρυθμού.

Πιλοποιείο Πουλόπουλου

Όμορφο δείγμα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής το εργοστάσιο Πουλοπούλου, συνδεδεμένο έντονα με την περιοχή του Θησείου.

Δείτε επίσης

Αλέξανδρος Αγγλούπας: Καταδικάστηκε για τον πυροβολισμό στη Γωγώ Φαρμάκη

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών μετά από μια σύντομη ακροαματική διαδικασία, καταδίκασε τον επιχειρηματία Αλέξανδρο …