Σάββατο , 20/04/2024

Κύθηρα: Ο προορισμός του Σεπτέμβρη γεμάτος ομορφιά και έρωτα

Τα Κύθηρα δεν μπορούν να αναγνωριστούν ως ένα απλό μικρό νησί των Κυκλάδων, μιας και έχει πλήθος πραγμάτων που μπορεί κάποιος να δει και να απολαύσει κατά τη διαμονή του εκεί, ενώ χαρακτηρίζεται ο απόλυτος προορισμός για τους αδειούχους του Σεπτέμβρη.

Κανείς δεν πρόκειται να απογοητευτεί από την επιλογή του να ταξιδέψει στα Κύθηρα. Ειδικά εκείνοι που ζητούν την χαλάρωση και την ηρεμία, ίσως αποφασίσουν να κλείσουν και τις επόμενες διακοπές τους στο νησί, την ημέρα της αναχώρησής τους.

Άλλοι το ονομάζουν «Tσιρίγο». Άλλοι «νησί της Αφορδίτης». Η Χώρα, ο Αμβλέμονας και οι Φούρνοι λοιπόν, είναι οι top προορισμοί σου για φέτος στο νησί και εμείς σου παρουσιάζουμε όσα θα δεις, πριν ανοίξεις την κάμερά σου και αρχίσεις να βγάζεις «stories» για τον λογαριασμό σου στο Instagram.

Έτσι λοιπόν, όπως σε κάθε νησί, είναι απαραίτητη η επίσκεψη στην πρωτεύουσά του. Στα Κύθηρα, θα την βρεις στο νότιο μέρος του νησιού, μαζί με το χωριό «Καψάλι». Μία σχετικά μικρή χώρα, αν επεξεργαστείς τα υπόλοιπα νησιά που έχεις επισκεφθεί άλλες χρονιές, αλλά με την φιλοξενία που της αρμόζει. Οι μόνιμοι κάτοικοι της χώρας είναι έτοιμοι να σε καλοδεχθούν στα γραφικά δρομάκια του νησιού, να σου ψήσουν ελληνικό καφέ για να πάρεις δυνάμεις συζητώντας μαζί τους και φυσικά να σε συνοδεύσουν μέχρι το πιο κοντινό κατάλυμα.

Ένα τριήμερο στα Κύθηρα είναι ότι πρέπει και την δεύτερη μέρα, καλό είναι να την περάσεις στον Αμβλέμονα. Πρόκειται ίσως για το ομορφότερο χωριό του νησιού και βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού. Αν βρίσκεσαι στην χώρα, δεν είναι μεγάλη η απόσταση που διασχίσεις. Σήμα κατατεθέν, οι γραφικοί κολπίσκοι που φαίνονται σχεδόν από κάθε άκρη του νησιού. Εκεί ίσως είναι και το καλύτερο μέρος για το πρώτο μπάνιο στο νησί και αμέτρητες ώρες χαλάρωσης που σίγουρα επιζητάς.

Λίγο πριν φύγεις όμως από το νησί, δεν πρέπει να αρνηθείς μία επίσκεψη στους Φούρνους. Μία ιδιαίτερη παραλία του νησιού, με καταγάλανα νερά, ελάχιστους λουόμενους και φυσικά μικρά γραφικά δρομάκια που θα σε οδηγήσουν σε όμορφα και φιλόξενα ταβερνάκια για ψαράκι και ουζάκι δίπλα στη θάλασσα.

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …