Τρίτη , 22/01/2019

Με αγαπάω και θα με προσέχω όπως είμαι – Αγάπησε σήμερα τον εαυτό σου πριν φύγει η μέρα σου και χαθούν οι στιγμές της …

Μου είπαν πως δεν αξίζω και πρέπει να αλλάξω για να πετύχω. Μου είπαν πως δεν θα τα καταφέρω αν δεν ακολουθήσω τον σωστό δρόμο. Και ποιός είναι ο σωστός δρόμος;

Ο αληθινός. Γιατί δεν θα πετύχεις αν δεν είσαι εσύ.

Μάθε να είσαι ο εαυτός σου. Αγάπησε, φρόντισε,εμπιστεύσου και αποδέξου τον για να γίνεις αποδεκτή. Η θηλυκότητα πηγάζει απο μέσα σου και όσο περισσότερο καταπιέζεις τον εαυτό σου τόσο περισσότερο θα την απομακρύνεις. Ξεδίπλωσε αυτό που κρύβεις μέσα σου. Ανέδειξε τα όμορφα σημεία σου και εξοικειώσου με εκείνα που θα ήθελες να αλλάξεις, με εκείνα που στην πραγματικότητα σε κάνουν ξεχωριστή.

Γιατί δεν υπάρχουν άσχημες γυναίκες. Υπάρχουν γυναίκες με χαμηλή αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση. Γυναίκες που δεν τολμούν να σηκώσουν το βλέμμα τους, να δείξουν τις καμπύλες τους, να αναδείξουν κάθε πτυχή του εαυτού τους και να αισθανθούν περήφανες γι’ αυτόν.

Είσαι πιο όμορφη απ’ όσο πιστεύεις. Νιώσε και αγάπησε τον εαυτό σου…γιατί είναι ωραίο να είσαι εσύ γιατί είσαι γυναίκα.

Και μια αληθινή γυναίκα ξέρει να ζει. Ξέρει να εκτιμάει, να σέβεται, να αγαπάει πρώτα απ’ όλους και όλα τον ίδιο της τον εαυτό. Γιατι όσο εγωκεντρικό κι αν φαίνεται ένας άνθρωπος δεν είναι σε θέση να κατανοήσει, να βοηθήσει και εν τέλει να προσφέρει αν δεν γνωρίζει και αγαπάει το εγώ του. Δεν θα εξαναγκαστεί ποτε να το κάνει αλλά όταν το νιώσει θα δώσει ζωή όχι μόνο στο άτομο που χρειάζεται τη βοήθεια του αλλά και στον ίδιο του τον εαυτό, θα νιώσει και θα είναι ζωντανός.

Εξάλλου η ζωή είναι δύναμη. Και όποιος ξέρει να ζει κρύβει πολλή μέσα του. Κι ας μη ξεχνάμε πως η δυναμικότητα είναι γένους θηλυκού και η ευαισθησία δεν είναι αδυναμία αλλά δύναμη. Και όποιος ξέρει να πατάει γερά στα πόδια του δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από τον οποιονδήποτε. Άλλωστε, δεν υπάρχουν άνθρωποι χωρίς συναισθήματα. Κάποιοι αναγκάζονται ή και θέλουν να τα παραβλέψουν, να τα παραμερίσουν αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν νιώθουν.

Αγάπησε σήμερα πριν φύγει η μέρα σου και χαθούν οι στιγμές της. Αγάπησε τον εαυτό σου και δώσε αγάπη σε αυτούς που πραγματικά το αξίζουν, σε αυτούς που σε δέχονται και σε αποδέχονται έτσι ακριβώς όπως είσαι.

Δείτε επίσης

Γιάννης Αλαφούζος: «Δώστε του ότι θέλει» – Ο ιδιοκτήτης του Σκαϊ στηρίζει τον Βασίλη Παπαδρόσο

Προσωπική επιλογή του Γιάννη Αλαφούζου είναι η πρόσληψη του Βασίλη Παπαδρόσου στον όμιλο ΣΚΑΪ στη θέση του …