Παρασκευή , 29/03/2024

Μ. Σταυριανουδάκης υποψ. βουλευτής Ν.Δ: “Θα είμαι δίπλα και θα υπηρετήσω τους συμπολίτες μου στην Νότια Αθήνα”

Συνέντευξη: Βαγγέλης Καράλης 

Υποψήφιος με τη ΝΔ στον Νότιο Τομέα της Β’ Εκλογικής Περιφέρειας Αθηνών θα είναι ο Μιχάλης Σταυριανουδάκης. Είναι απόφοιτος της Σχολής Αγρονόμων-Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Παράλληλα με το επάγγελμά του, έχει αναπτύξει επί σειρά ετών επιχειρηματική δραστηριότητα ως στέλεχος και μέλος ∆ιοικητικών Συμβουλίων εταιριών.  Το 2002, εξελέγη ∆ήμαρχος στη ∆άφνη Αττικής, ως επικεφαλής του συνδυασμού «Η ∆ΑΦΝΗ ΑΞΙΖΕΙ», ασχολούμενος για πρώτη φορά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το 2006 επανεξελέγη από τον πρώτο γύρο. Το 2010 εξελέγη ∆ήμαρχος στον ∆ήμο ∆άφνης-Υμηττού με τον συνδυασμό «Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ, ΔΑΦΝΗ-ΥΜΗΤΤΟΣ» και επανεξελέγη στις δημοτικές εκλογές του 2014 από τον πρώτο γύρο με θητεία πέντε ετών (2014-2019).

“Η θητεία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση με έχει οπλίσει με γνώσεις και εμπειρία για να υπηρετήσω τους συμπολίτες μου όλης της νότιας Αθήνας”

Μετά την πετυχημένη σας πορεία ως Δήμαρχος ∆άφνης-Υμηττού, κατεβαίνετε στην κεντρική πολιτική σκηνή, ως υποψήφιος βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία. Πώς και γιατί πήρατε αυτήν την απόφαση;

 Σας ευχαριστώ για το θετικό πρόσημο που βάζετε για τη θητεία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση. Πρέπει να ομολογήσω ότι ήταν αποτέλεσμα μεγάλης προσπάθειας, κόπου και αγώνα πολλών ετών. 17 συναπτά έτη, με εφόδια την εμπειρία και την αγάπη για το Δήμο,  πετύχαμε με τους συνεργάτες μου την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξή του, αλλά και την κατάταξή του σε έναν από τους πιο αποτελεσματικούς Δήμους στην απορρόφηση κονδυλίων για αναπτυξιακά έργα. Η   πιλοτική έρευνα που διεξήγαγε και συνέταξε πρόσφατα το ΚΕΦίΜ «Μάρκος Δραγούμης» για το Δείκτη Αποτελεσματικότητας των Δήμων, κατατάσσει , το Δήμο μας ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ, στη :

  • 2η θέση όσον αφορά στο πεδίο των υπηρεσιών που παρέχετε στους δημότες
  • 3η θέση, ως προς τη συνολική μας αποτελεσματικότητα και
  • 3η θέση στο πεδίο της Οικονομικής διαχείρισης

Έτσι έφτασε ο Δήμος Δάφνης-Υμηττού σήμερα να έχει υποδομές και νοικοκυρεμένα οικονομικά, όπως ποτέ άλλοτε. Η θητεία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση με έχει οπλίσει με γνώσεις και εμπειρία για να υπηρετήσω τους συμπολίτες μου όλης της νότιας Αθήνας από ένα νέο πολιτικό μετερίζι, το εθνικό κοινοβούλιο. Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση για μένα και για αυτό ζητώ τη στήριξή των πολιτών της νότιας Αθήνας, και δεσμεύομαι να τους εκπροσωπήσω ως βουλευτής με το ίδιο σθένος και εργατικότητα όπως έκανα πάντα.

“Είμαι αποφασισμένος να δώσω μάχη για να φέρουμε επενδύσεις, να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να προκόψουν, να δημιουργήσουμε πολλές και καλές θέσεις εργασίας”

Που θα δώσετε προτεραιότητα εφόσον εκλεγείτε;

 Σε δύο πολύ μεγάλα ζητήματα για την κοινωνία μας: Την ασφάλεια και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ξέρετε πόσο ήταν η ανεργία στην Αττική όταν εκλέχτηκα πρώτη φορά Δήμαρχος Δάφνης, το 2002; Περίπου 7%. Σήμερα ξεπερνά το 18%. Τα νέα παιδιά φεύγουν στο εξωτερικό ή δουλεύουν για ψίχουλα. Οι άνεργοι πενηντάρηδες αντιμετωπίζονται ως «ακριβό εργατικό δυναμικό» και δεν μπορούν να βρουν δουλειά. Είμαι αποφασισμένος να δώσω μάχη για να φέρουμε επενδύσεις, να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να προκόψουν, να δημιουργήσουμε πολλές και καλές θέσεις εργασίας. Αυτό, μαζί με την πάταξη της εγκληματικότητας, που θερίζει τις γειτονιές, είναι δύο βασικές μου προτεραιότητες.

Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτήν την στιγμή ο Νότιος Τομέας Αττικής που είστε υποψήφιος και πώς μπορούν να υπάρξουν λύσεις;

 Όπως σημείωσα και πριν, η Νότια Αττική χρειάζεται δουλειές και χρειάζεται καλύτερη και πιο αποτελεσματική αστυνόμευση. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτά τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες. Οι συμπολίτες μας απαιτούν προσβάσιμη υγεία, με ανθρώπινες συνθήκες για όλους και όχι πανάκριβες ιατρικές υπηρεσίες για αυτούς που μπορούν να τις πληρώνουν και τριτοκοσμικές συνθήκες για τους φτωχότερους. Αυτό ακριβώς εγγυάται η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως εγγυάται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες συμπολίτες μας, αλλά και τη μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών που πνίγουν τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Ειδικά δε για τη νότια Αθήνα, η ΝΔ έχει δεσμευθεί,  να τρέξει γρήγορα το έργο της γραμμής 4 του μετρό, που θα δώσει σημαντικές λύσεις στην Καισαριανή και στου Ζωγράφου, να προχωρήσει γοργά το έργο του Ελληνικού που θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας στην ευρύτερη περιοχή και να υλοποιήσει πολλά ακόμα έργα που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής μας και την καθημερινότητά μας.

 – Η ανεργία αποτελεί όπως σωστά επισημάνατε το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας μας. Με την Νέα Δημοκρατία θα υπάρξουν θέσεις εργασίας για τους νέους ανθρώπους;

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μασάει τα λόγια του και το έχει αποδείξει αυτό: Με μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, θα δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας στον τόπο μας, χωρίς να διστάσει να συγκρουστεί αν χρειαστεί με κατεστημένες αντιλήψεις και συμφέροντα. Ποιες είναι οι συνθήκες αυτές; Χαμηλότεροι φόροι και ασφαλιστικές εισφορές. Φιλικό προς τις επιχειρήσεις περιβάλλον. Μείωση της γραφειοκρατίας. Κίνητρα για επενδύσεις. Τόνωση των εξαγωγών. Γρήγορη απονομή δικαιοσύνης. Και φυσικά αυστηρή τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, ώστε να προστατεύεται κάθε εργαζόμενος στη χώρα μας από τυχόν αυθαιρεσίες και παράνομες συμπεριφορές.

“Έχω αποφασίσει σε όλη την προεκλογική περίοδο, αλλά φυσικά και ως βουλευτής εφόσον οι συμπολίτες μου με εκλέξουν, να είμαι παρών σε κάθε γειτονιά και να συνομιλώ για όλα τα ζητήματα με τους πολίτες”

Την Κυριακή 9 Ιουνίου ετοιμάζετε ένα όμορφο κάλεσμα στην Γλυφάδα, με ανοιχτή πρόσκληση για όλους τους πολίτες. Μιλήστε μας για αυτό.

 Έχω αποφασίσει σε όλη την προεκλογική περίοδο, αλλά φυσικά και ως βουλευτής εφόσον οι συμπολίτες μου με εκλέξουν, να είμαι παρών σε κάθε γειτονιά και να συνομιλώ για όλα τα ζητήματα με τους πολίτες. Η Γλυφάδα, ένας από τους μεγαλύτερους Δήμους της Νότιας Αθήνας, είναι μία υπέροχη πόλη, από τις παρυφές του Υμηττού και την Τερψιθέα μέχρι το παραλιακό μέτωπο. Περιμένω στις 11 το πρωί αυτής της Κυριακής, 9 Ιουνίου, τους κατοίκους της Γλυφάδας και των γύρω περιοχών, στο εστιατόριο «Δελφίνια», επί της Διαδόχου Παύλου 5, για να κάνουμε μια ανοιχτή και ειλικρινή κουβέντα γύρω από όλα τα προβλήματα και τις προοπτικές της περιοχής. Θα είναι χαρά μου να σας δω όλους εκεί!

Πρόσκληση του Μιχάλη Σταυριανουδάκη την Κυριακή 9/6 στα “Δελφίνια” στην Γλυφάδα 

“Ο υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ στο Νότιο τομέα της Β Αθηνών Μιχάλης Σταυριανουδάκης θα είναι προσκεκλημένος του γνωστού οδοντιάτρου Πλάτωνα Σαλαμούρη και των φίλων του στο καφέ- εστιατόριο “Δελφίνια” στην παραλία της Γλυφάδας την Κυριακή 9 Ιουνίου στις 11πμ. Σας προσκαλούμε να σας προσφέρουμε καφέ με σνακ συζητώντας με φιλική διάθεση ότι μας απασχολεί πολιτικά αυτή την εποχή.”

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Μονή Κηπίνας – Το εντυπωσιακό Μοναστήρι που είναι χτισμένο μέσα σε βράχους!

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Φωτογραφία: Xάρης Πετρίδης, Θοδωρής Μπίτσας Το Label News ταξίδεψε στα …