Τρίτη , 22/01/2019

Ντίνα 24 ετών Τρανσέξουαλ: «Είμαι στην περίοδο της μετάβασης στο γυναικείο μου σώμα με ορμόνες. Μέχρι το 2019 θα έχω γίνει κανονική γυναίκα και επιτέλους θα ζήσω ελεύθερα!»

Το Label News, για μία ακόμη φορά σας γνωρίζει ένα άτομο της διπλανής πόρτας που η ιστορία του κάποιους θα αγγίξει και κάποιους θα τους κάνει να την προσπεράσουν από το news feed τους στα social media. Σήμερα, γνωρίζουμε την Ντίνα. Ένα 24χρονο κορίτσι, εγκλωβισμένο σε σώμα αγοριού. Η Ντίνα προσπαθεί μέσω μίας θεραπείας με ορμόνες, να γίνει αυτό που πάντα ήθελε. Γυναίκα. Και μέχρι στιγμής, τα καταφέρνει. Οι δυσκολίες όμως, γίνονται τοίχος στο αύριο που θέλει να ξημερώσει για εκείνη.

Ντίνα σε ευχαριστώ που θέλησες να μιλήσεις στο Label News για την καθημερινότητά σου.

Εμείς πρέπει να σας ευχαριστούμε, διότι όλη η ομάδα κάνετε τρομερή δουλειά για να ακουστούμε εμείς που στην πραγματικότητα είμαστε στο περιθώριο από άλλα μέσα.

Πότε αποφάσισες ότι δεν είσαι ένα αγόρι, αλλά ένα κορίτσι και πρέπει να αλλάξεις;

Πάντα το ήξερα. Πάντα ήθελα να γίνω γυναίκα. Από μικρή ηλικία γνώριζα για μένα. Απλά με τα χρόνια έπρεπε να περιμένω την κατάλληλη στιγμή. Και μόλις το αποφάσισα πήγα να συμβουλευτώ έναν γιατρό και ξεκίνησα τις ορμόνες.

Πώς το πήρε η οικογένειά σου;

Η μαμά μου πάντα με στήριζε και πάντα θα με στηρίζει. Εξάλλου εκείνη είναι που με στηρίζει οικονομικά όλα αυτά τα χρόνια.

Ξέρουμε, πως σε μία ελληνική οικογένεια, ένας πατέρας είναι πάντα πιο αυστηρός. Ο δικός σου μετά από αυτή την απόφαση;

Ακόμα πιο αυστηρός. Εγώ σκέψου είμαι ένας άνθρωπος με πολύ ενέργεια. Θέλω όλη μέρα να χορεύω, να τραγουδάω. Έχω ενέργεια, ζωντάνια και αγάπη για τη ζωή. Αυτό για το σπίτι είναι απαράδεκτο. Ώρες ώρες νιώθω φυλακισμένη και πολύ περιθωριοποιημένη. Αλλά δυστυχώς είμαι ένας άνθρωπος που εξαρτάται οικονομικά από αυτούς τους ανθρώπους, οπότε δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο.

Αδέρφια έχεις;

Ναι έχω.

Πώς το έχουν πάρει;

Δεν θα ήθελα να μιλήσω για αυτό.

Σεβαστό. Τί θα ήθελες να κάνεις στην ζωή σου μετά την ολοκληρωτική μετάβαση;

Μέχρι τότε έχουμε πολύ καιρό, μιας και το 2019 θα γίνει και το τελευταίο χειρουργείο που θα με κάνει κανονική γυναίκα. Καταλαβαίνεις. Μέχρι τότε θα είμαι με τις ορμόνες και αργότερα θα αρχίσω και μία αγωγή με χάπια όπως μου είπε και ο γιατρός.

Όταν λοιπόν νιώσεις αυτή την ελευθερία τί θα ήθελες να κάνεις στην ζωή σου;

Αχ αυτή η ελευθερία, πραγματικά είναι που θέλω πολύ. Τί θα ήθελα; Θέλω να ασχοληθώ με τις τέχνες. Το τραγούδι και τον χορό. Είμαι πολύ καλή σε αυτό και ξέρω ότι θα πετύχω. Αρκεί όλα να γίνουν σωστά και στον χρόνο τους.

Είπες πριν πως εξαρτάσαι από τους γονείς σου. Δεν έχεις βρει δηλαδή κάποια δουλειά, ή είναι και αυτό μέσα στους περιορισμούς σου;

Όχι. Απλά δεν έχω βρει ακόμη. Και είμαι σίγουρη πως ο λόγος που δεν βρίσκω δουλειά είναι επειδή βρίσκομαι στην μετάβαση αυτή. Αλλιώς, δεν θα είχαν κανέναν λόγο να μην με πάρουν. Οι περισσότερες δουλειές που πηγαίνω, θέλουν απολυτήριο λυκείου. Εγώ το έχω. Γιατί δεν με παίρνουν λοιπόν.

Άρα να φανταστώ ζορίζεστε οικογενειακώς με τα έξοδα;

Φυσικά. Ξέρεις πόσο κοστίζουν οι ορμόνες; Ναι μεν είναι μέσω ασφάλειας, αλλά παντού πια πρέπει να πληρώνουμε. Και όσο δεν έχω δουλειά, δεν γίνεται διαφορετικά. Εξάλλου, ξέρω πως μόλις γίνω γυναίκα θα με πάρουν για δουλειά. Αυτός είναι ο λόγος. Είμαι σίγουρη.

Δείτε επίσης

Γιάννης Αλαφούζος: «Δώστε του ότι θέλει» – Ο ιδιοκτήτης του Σκαϊ στηρίζει τον Βασίλη Παπαδρόσο

Προσωπική επιλογή του Γιάννη Αλαφούζου είναι η πρόσληψη του Βασίλη Παπαδρόσου στον όμιλο ΣΚΑΪ στη θέση του …