Δευτέρα , 19/03/2018

Ο Έλληνας της Βενετίας που πιάνει κάθε χρόνο τον Σταυρό στον εορτασμό των Φώτων επάνω σε Γόνδολα (VIDEO)

Τα Θεοφάνεια ή Φώτα ή Επιφάνεια γιορτάζουμε την βάπτιση του  Ιησού Χριστού από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο ή Βαπτιστή. Κάθε γωνιά της Ελλάδας γιορτάζει και τιμά αυτή τη ξεχωριστή μέρα με τον δικό της μοναδικό τρόπο, σύμφωνα με τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου.

O απόδημος ελληνισμός κρατώντας σε υψηλό επίπεδο τις παραδόσεις και το θρησκευτικό μας αίσθημα γιορτάζει με κάθε λαμπρότητα και κατάνυξη την σπουδαία Γιορτή της Ορθοδοξίας.

Στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων Βενετίας ο Ιερατικός Προϊστάμενος του Ναού Πατέρας Ευάγγελος Υφαντίδης κρατώντας με υψηλό φρόνημα την Ορθόδοξη Πιστή γιορτάζει μαζί με τους πιστούς αυτήν την σημαντική μέρα στην όμορφη πόλη της Ιταλίας.

Η συγκινητική στιγμή κορυφώνεται με τον Έλληνα κάτοικο Βενετίας που κάθε χρόνο πιάνει τον Σταυρό στα κανάλια της Βενετίας με μια γόνδολα τον οποίο ρίχνει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιταλίας κ. Γεννάδιος.

Δείτε επίσης

«Πάμε Πλατεία;» Συναντήσεις, Φίλοι, Έρωτες, Κοπάνα, Μπύρες, Τσιγάρα όλη μας η ζωή ήταν εκεί – Μια συνήθεια που χάθηκε στο πέρασμα του χρόνου

Αργυρώ Αρβανίτη Η τεχνολογία μέρα με την μέρα εξελίσσεται και καταφέρνει να μας αλλάζει ακόμα …