Πέμπτη , 28/03/2024

ΘΕΜΑ LABEL NEWS: Ο Γολγοθάς των εργαζόμενων στα Εορταστικά ωράρια

Ήρθαν οι γιορτές  και οι ημέρες ξεκούρασης, που θα μας κάνουν να ξεφύγουμε για λίγο από τη γεμάτη υποχρεώσεις ρουτίνα μας και θα μας φέρουν πιο κοντά στα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Η παραπάνω φράση μάλλον μοιάζει με προϊόν μυθοπλασίας όταν συνειδητοποιήσουμε πώς βιώνουν τις γιορτές οι εργαζόμενοι που εκείνες τις μέρες υποχρεωτικά δουλεύουν.

Τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως οι άνθρωποι δεν δουλεύουν μόνο για να ζουν αλλά ζουν για να δουλεύουν. Πέρα από τις καθιερωμένες Κυριακές, τις περιόδους εκπτώσεων και το ξενόφερτο Black Friday ή τη δουλειά που μπορεί να ξεκινάει από τα χαράματα, εκείνο που τους ‘πονάει’ περισσότερο είναι το εορταστικό ωράριο, που για τους ίδιους μόνο εορταστικό δεν είναι.

Δεδομένης της κρίσης και της ανάγκης για εισφορά περισσότερων κερδών οι καταστηματάρχες απαιτούν από τους υπαλλήλους τους αδιάκοπη εργασία, συχνά χωρίς ρεπό και κατά κανόνα με υπερωρίες, έχοντας μάλιστα να αντιμετωπίσουν τους πολλές φορές αλλοπρόσαλλους πελάτες που κάνουν τις αγορές τις τελευταίας στιγμής .Για αυτούς λοιπόν οι αργίες δεν είναι δεδομένες.

Βέβαια δεν είναι μόνο οι εμποροϋπάλληλοι. Μη ξεχνάμε τα επαγγέλματα που δεν γνωρίζουν από αργίες, όπως είναι οι γιατροί, οι εργαζόμενοι σε χώρους εστίασης, πολλοί καλλιτέχνες, αστυνομικοί, εργαζόμενοι στα διόδια και άλλοι. Οι άνθρωποι αυτοί περνούν ως και τη Πρωτοχρονιά τους με τρόπο πολύ διαφορετικό από τους υπολοίπους.

Ένας ακόμη λόγος, λοιπόν που οφείλουμε να δείχνουμε σεβασμό προς κάθε άνθρωπο, πόσο μάλλον για αυτούς που θυσιάζουν τις σημαντικές αυτές μέρες τους, μακριά από τους αγαπημένους τους για να εξυπηρετήσουν την υπόλοιπη κοινωνία.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Μονή Κηπίνας – Το εντυπωσιακό Μοναστήρι που είναι χτισμένο μέσα σε βράχους!

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Φωτογραφία: Xάρης Πετρίδης, Θοδωρής Μπίτσας Το Label News ταξίδεψε στα …