Πέμπτη , 25/04/2024

Παραμυθένιο Σαββατοκύριακο του Οκτώβρη στην Ορεινή Κορινθία και βόλτα στην λίμνη Δόξα

Οι παραμυθένιες μέρες του Οκτώβρη ξεκίνησαν, με το Φθινόπωρο να μας χαρίζει εξαιρετικά τοπία και να μας «φωνάζει» να τα φωτογραφίσουμε και να τα ανακαλύψουμε. Αυτή τη φορά, ο προορισμός μας για το Σαββατοκύριακο που έρχεται, είναι η Ορεινή Κορινθία.

Θα ξυπνήσουμε νωρίς, θα πιούμε έναν ζεστό καφέ στον ξενώνα μας και θα περπατήσουμε στα δασικά μονοπάτια που περιτριγυρίζουν την Λίμνη Δόξα και θα ξεκουραστούμε δίπλα στα Φθινοπωρινά χρώματα, αφού φυσικά κάνουμε μία όμορφη απογευματινή βαρκάδα.

Αν είσαι λάτρης της «περιπέτειας» και της σταδιακής αποκέντρωσης, τότε εδώ είναι ο τόπος σου, μιας και οι περισσότεροι ξενώνες, θυμίζουν μικρά δεντρόσπιτα. Σαν εκείνα που έφτιαχνες μικρός με τους φίλους σου για να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα. Μόνο δύο ώρες από την Αθήνα, ένας φυσικός παράδεισος σε περιμένει για την πρώτη σου βόλτα.

Μην σκεφτείς να πάρεις μαζί σου το ποδήλατο. Η φυσική ομορφιά της περιοχής, θέλει να χρησιμοποιήσεις τα πόδια σου για να την απολαύσεις. Εξάλλου, οι ελάχιστοι αλλά υπέροχοι ξενώνες που βρίσκονται στην περιοχή, απέχουν σχεδόν δέκα λεπτά από την λίμνη, ενώ καλό είναι να έχεις πάντα μαζί σου την αγαπημένη σου φωτογραφική μηχανή γιατί σίγουρα θα έχεις πολλά που θα αγαπήσεις και δεν θα θέλεις να ξεχάσεις.

Μην σκεφτείς να ακολουθήσεις τον ασφαλτόδρομο που αγκαλιάζει την Λίμνη για όλη την διαδρομή. Ακολούθησε τα μικρά ανοίγματα στους δρόμους και εμπιστεύσου τα μονοπάτια που χαράζονται στην πορεία σου. Αν είστε λάτρεις των αλόγων, θα συναντήσετε πολλά στην διαδρομή σας, ενώ μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε και το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου που βρίσκεται στην μέση της λίμνης και θα σας οδηγήσει εκεί ένα μικρό δρομάκι, στο οποίο μάλιστα συγκεντρώνονται αυτή την περίοδο πολλοί μικροπαραγωγοί με τοπικά προϊόντα.

Τέλος, ένα καλό Σαββατοκύριακο, μπορεί να ολοκληρωθεί με μία μικρή ρομαντική βαρκάδα στην λίμνη. Και αν ο καιρός το επιτρέψει, μπορείς να βουτήξεις κιόλας για μία μικρή ανάσα καλοκαιριού. Εξάλλου η χώρας μας φημίζεται για το ατελείωτο καλοκαίρι της. Λίγο μετά, απόλαυσε τον ήλιο στον μώλο και επέστρεψε στον ξενώνα σου για το τελευταίο σου γεύμα πριν την αναχώρηση. Και μην ξεχνάς να υποσχεθείς πως θα επιστρέψεις, γιατί η Λίμνη Δόξα, πάντα περιμένει τους δικούς της επισκέπτες.

 

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …