Παρασκευή , 19/04/2024

Άγρια ρατσιστική επίθεση με ξύλα και βρισιές σε γνωστή τρανσέξουαλ – Οι θρασύτατοι δράστες κατέγραφαν τα «νταηλίκια» τους σε βίντεο

Μια πραγματικά εφιαλτική εμπειρία έζησε ξημερώματα Τετάρτης η γνωστή τρανσέξουαλ και ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Πάολα Ρεβενιώτη.

Σύμφωνα με ανάρτησή της στις 4 παρά τέταρτο το πρωί της Τετάρτης κι ενώ βρισκόταν σταματημένη με αναμμένο το αυτοκίνητο λίγο πιο πάνω από το Χρηματιστήριο Αθηνών, ένα μικρό ασημί αυτοκίνητο σταμάτησε δίπλα της με τους επιβάτες του να τη βρίζουν και να καταγράφουν το περιστατικό με το κινητό τους τηλέφωνο. Φωνάζοντάς τους πως θα πάρει τον αριθμό της πινακίδας πάτησαν γκάζι και κατευθύνθηκαν προς τη λεωφόρο Λαμίας. Δέκα λεπτά αργότερα όμως, κι ενώ είχε ηρεμήσει η κα Ρεβενιώτη από το περιστατικό, βρισκόμενη δίπλα στη γέφυρα στο δρόμο προς τα ΚΤΕΛ ξαφνικά μια παρέα τεσσάρων ατόμων ουρλιάζοντας, ξεστομίζοντας ρατσιστικές εκφράσεις και κρατώντας ξύλα έτρεξαν προς το αυτοκίνητό της ζητώντας της με απειλητικό ύφος να βγει από το όχημά της. Η ακτιβίστρια γλίτωσε κυριολεκτικά στο παρά πέντε, αφού την τελευταία στιγμή έβαλε μπρος στο αυτοκίνητο και γκάζωσε.

Σε επικοινωνία που είχα με το Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού στο οποίο η Πάολα Ρεβενιώτη αφού ηρέμησε το απόγευμα της ίδιας ημέρας κατήγγειλε το ρατσιστικό περιστατικό, το συμβάν χαρακτηρίστηκε πρωτοφανές για τα δεδομένα της περιοχής, αφού είναι η πρώτη φορά που οι αστυνομικοί κλήθηκαν να χειριστούν τέτοια υπόθεση. Τέλος, η καταγγελία μεταφέρθηκε στο τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας στη Γ.Α.Δ.Α., που έδειξε ευαισθησία στο θέμα και υποβλήθηκε μήνυση κατά αγνώστων.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που η Πάολα Ρεβενιώτη βιώνει τρανσφοβική επίθεση, αφού κι άλλες φορές μέσω facebook έχει καταγγείλει λεκτική βία.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …