Τρίτη , 16/04/2024

«Άχρηστα» δώρα των εορτών – Πώς να τα αξιοποιήσεις χωρίς να παρεξηγηθούν εκείνοι που σου τα δώρισαν

Του: Άκη Τσακίρη 

Και ήρθε η ημερομηνία που κάθε χρόνο ζούμε ακριβώς την ίδια κατάσταση. Δεκάδες εορταστικά δώρα που ανακαλύψαμε πως μας είχαν δώσει φίλοι και συγγενείς, αλλά είναι εντελώς μα εντελώς άχρηστα. Και η αιώνια απορία: “Τί να τα κάνω τόσα άχρηστα πράγματα;”.

Ναι, θα ήταν πάρα πολύ ωραίο αν όλοι οι φίλοι και οι συγγενείς μάς έδιναν χρήματα για δώρο των εορτών, για να πάρουμε εκείνα που θέλουμε, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται κάτι τέτοιο. Άρα ήρθε η ώρα για το πρώτο ξεσκαρτάρισμα της χρονιάς.

Αρχικά σημείωσε ποια από τα δώρα μπορείς να αλλάξεις. Φυσικά για να αλλάξεις κάτι, εκτός από κάρτα αλλαγής θα πρέπει το δώρο να κινείται σε μία βασική γραμμή των θέλω σου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για ένα ρούχο που ήθελες, αλλά σου το πήραν σε λάθος μέγεθος ή χρώμα και δεν σου ταιριάζει απόλυτα.

Γιατί να πεις όχι σε μία “ανταλλαγή”; Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να γράψεις στην αναζήτηση του facebook τη λέξη “ανταλλαγές” και δεκάδες σελίδες που παρουσιάζουν profiles που αναζητούν ανταλλαγή ενός αντικειμένου με κάποιο άλλο. Πόσο πιο άχρηστο μπορεί να είναι το αντικείμενο που θα σου δώσουν από αυτό που έβαλες εσύ για ανταλλαγή; Ελάχιστα τα ποσοστά, αλλά μην ξεχνάς πως έχεις την δυνατότητα και να το χαρίσεις.

Φυσικά και το δώρο δωρίζεται. Μην ακούς τι λένε οι άλλοι. Απλά φρόντισε να βγάλεις την ευχετήρια κάρτα που προοριζόταν για σένα, ενώ αν θέλεις να έχεις και μία ειλικρίνεια, μπορείς να αναφέρεις ότι σου το είχαν δωρίσει εσένα αλλά δεν το χρειαζόσουν. Μπορεί να μην φανείς και τόσο σωστό απέναντι σε φίλους ή γνωστούς, αλλά τουλάχιστον θα κρατήσεις την αξιοπρέπειά σου.

Δείτε επίσης

Κάρλος Καρβαλιάλ: Αυτό είναι το στέκι του προπονητή του Ολυμπιακού για φαγητό στο Κουκάκι

Ανάμεσα στις υποχρεώσεις που έχει με την ομάδα του Ολυμπιακού, ο Κάρλος Καρβαλιάλ βρήκε λίγες …