Σάββατο , 20/04/2024

Έξυπνες ιδέες για να διακοσμήσετε το πιο «παραμυθένιο» παιδικό δωμάτιο για τα παιδιά σας …

Ένα επιτυχημένο παιδικό δωμάτιο είναι αυτό που θα λατρεύουν τα παιδιά να περνούν τον περισσότερο χρόνο τους. Θα είναι ένας χώρος ικανός να τα εμπνέει και να τα κάνει να νιώθουν ασφάλεια και άνεση. Για τους γονείς, η επιτυχία βρίσκεται στο να πετύχουν αυτό το αποτέλεσμα αξιοποιώντας έξυπνες και λειτουργικές ιδέες και να μη ξεχνούν πως τα παιδιά βλέπουν τον κόσμο πιο «παραμυθένιο» απ’ ότι οι ίδιοι και έτσι ανάλογα με φαντασία να δημιουργήσουν και τον χώρο τους.

Έξυπνη επιλογή επίπλων

Υπάρχουν πολλές επιλογές εξοικονόμησης χώρου, από το να επιλέξετε έναν καναπέ-κρεβάτι που θα κλείνει όταν δεν χρησιμοποιείται, μέχρι να προτιμήσετε κουκέτα ή να αξιοποιήσετε μια γωνία του σπιτιού για να βάλετε κάθετα δύο κρεβάτια. Επιπλέον, θα μπορούσατε να επιλέξετε κρεβάτι που διαθέτει από κάτω συρτάρια ή ράφια ως αποθηκευτικούς χώρους.

Τα χρώματα

Επιλέξτε χρώματα που θα γεμίσουν τον χώρο με ενέργεια και θα τραβήξουν το ενδιαφέρον των παιδιών όπως το κίτρινο, το πορτοκαλί, το φούξια, το γαλάζιο και το πράσινο. Επιλέξτε χρώματα αυτά σε μικρότερες επιφάνειες και προσαρμόστε τα σε έναν γενικότερο καμβά γήινων χρωμάτων στο δωμάτιο, ώστε να εξισορροπήσει η ένταση με την ηρεμία.

Θέμα

Μπορείτε να επιλέξετε ένα θέμα για το δωμάτιο, για παράδειγμα αν στο παιδί αρέσουν πολύ τα αεροπλάνα να προσθέσετε ανάλογα στοιχεία, όπως μαξιλάρια σε σχέδιο αεροπλάνου ή ένα κομμάτι ταπετσαρίας που θα απεικονίζει αεροπλάνα. Ολόκληρο το δωμάτιο θα μοιάζει πλέον με παιχνίδι κάνοντας το παιδί να χαίρεται να βρίσκεται στον χώρο.

Καλλιτεχνίες

Αν ψάχνετε έναν τρόπο να τραβήξετε το ενδιαφέρον του παιδιού και να το απασχολήσετε για ώρες με δημιουργικό τρόπο μπορείτε να τοποθετήσετε σε ένα μεγάλο κομμάτι του τοίχου έναν πίνακα με κιμωλίες. Τα παιδιά θα αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα τους και εσείς δε θα χρειάζεται να καθαρίζετε ζωγραφιές από όλους τους τοίχους του σπιτιού, αφού θα έχουν πια τον δικό τους «τοίχο» να ζωγραφίσουν.

Washi Tape και χαλιά

Με την αυτοκόλλητη διακοσμητική ταινία washi tape μπορείτε να δημιουργήσετε εσείς αλλά και τα ίδια τα παιδιά οτιδήποτε φανταστείτε πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Επίσης μπορείτε να οριοθετήσετε τον χώρο ή να φτιάξετε μια παιχνιδιάρικη διαδρομή- μονοπάτι πάνω στην επιφάνεια του δαπέδου που θα οδηγεί το παιδί για παράδειγμα προς το κρεβάτι του. Ακόμη, υπάρχουν πολύ όμορφα χαλάκια που έχουν πάνω του παραστάσεις και είναι ταυτόχρονα και παιχνίδια, φανταστείτε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι στη μορφή χαλιού.

Η γωνιά του παιχνιδιού

Δημιουργήστε ένα μικρό χώρο που θα μοιάζει με «καταφύγιο παιχνιδιού» για τα παιδιά και θα ξεχωρίζει νοητά από το υπόλοιπο δωμάτιο. Αυτό μπορεί να είναι ιδανικά μια υφασμάτινη σκηνή, ή ένα μικρό σπιτάκι φτιαγμένο για παράδειγμα από μαξιλάρια ή ακόμη μπορεί να είναι ένα κουκλοθέατρο. Το σημείο αυτό θα  είναι συνδεδεμένο πάντα με το παιχνίδι και για αυτό τα παιδιά σίγουρα  θα το αγαπήσουν.

Δείτε επίσης

Ρουστίκ: Η νέα τάση στην διακόσμηση που ταιριάζει απόλυτα σε μία business woman

Του Άκη Τσακίρη  Το αιώνιο πρόβλημα μίας επιτυχημένης γυναίκας. Η διακόσμηση. Και πιο συγκεκριμένα, η …