Παρασκευή , 29/03/2024

Έρευνα: Δεν έχεις όρεξη για σεξ και δεν σου «γεμίζει» κανείς το μάτι; Είσαι υποσεξουαλικός ή ασέξουλαλ; Προσωπική στάση ζωής ή ψυχολογικό πρόβλημα;

Τα τελευταία χρόνια ο όρος «ασέξουαλ» αρχίζει να χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο. Με αυτό τον όρο αναφερόμαστε σε εκείνους που ο σεξουαλικός τους προσανατολισμός δεν στρέφεται προς το ίδιο ή το αντίθετο φύλο. Ποια η διαφορά όμως του «υποσεξουαλικού» ανθρώπου από του «ασέξουαλ»;

Οι ασέξουαλ τύποι ανθρώπων, έχουν την ικανότητα να έχουν σεξουαλικές επαφές, αλλά οι ίδιοι επιλέγουν να μην πραγματοποιήσουν καμία, μιας και δεν έχουν την επιθυμία. Από την άλλη, ο «υποσεξουαλικός» άνδρας ( ναι εμφανίζεται πιο συχνά στους άνδρες ), έχουν την πλήρη επιθυμία να ρίξουν κάθε γυναίκα ή άνδρα ( ανάλογα με τους σεξουαλικές τους επιλογές ) στο κρεβάτι για μία νύχτα πάθους, αλλά έχουν βάλει τόσα πολλά standards που ίσως αυτό να γίνεται κάθε Καθαρά Δευτέρα.

Μία νέα έρευνα από την Μεγάλη Βρετανία, έρχεται να ρίξει φως στην νέα τάση των σεξουαλικών επιλογών των ανθρώπων, αναφέροντας μάλιστα πως ίσως φτάσει να γίνει και ολοκληρωτική πραγματικότητα.

Οι ασέξουαλ εξ’ ορισμού δεν έχουν σεξουαλική επιθυμία, όμως δεν είναι μικρό το ποσοστό εκείνων που σε κάποια περίοδο της ζωής του είχαν μία σεξουαλική επαφή ή και περισσότερες. Αν όμως περάσεις ένα χρονικό διάστημα που δεν υπάρχει σεξ στην καθημερινότητά σου από επιλογή και δεν είναι μέσα στις προτεραιότητές σου, δεν γίνεσαι αυτομάτως ασέξουαλ. Απλά υποσεξουαλικός. Μεγάλο χαρακτηριστικό της διαφοράς; Ο ασέξουαλ ίσως να μην έχει καθόλου στιγμές αυνανισμού στην καθημερινότητά του, ενώ ο υποσεξουαλικός, ίσως φτάσει σε σημείο να το κάνει και καθημερινή του συνήθεια, γιατί δεν θα πει σχεδόν ποτέ το μεγάλο «ΝΑΙ» στο αντίθετο ή ίδιο φύλο.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι πολλά τα παραδείγματα των ασέξουαλ ατόμων, που είτε θέλοντας να κρύψουν την σεξουαλική τους αδιαφορία για να μην εκτεθούν, είτε δοκιμάζουν όπως λένε «μήπως με αυτόν τον σύντροφο είναι διαφορετικά και τελικά το σεξ είναι κάτι που μου αρέσει». Από την άλλη, ο υποσεξουαλικός, την δεύτερη ενότητα δεν θα την αγγίξει καν.

Οι έρευνες γύρω από το θέμα ξεκίνησαν την δεκαετία τους 1970, όταν το Ινστιτούτο Kinsey, εντόπισε απαντήσεις ατόμων να μην χαρακτηρίζονται ως ετεροφυλόφιλες ή ομοφυλόφιλες αλλά να παρουσιάζουν μία σεξουαλική αδιαφορία. Τα τελευταία 15 χρόνια μεγαλώνει και το ενδιαφέρον των ειδικών. Κατά τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, ασέξουαλ είναι το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού. Βέβαια, ακόμη και στην ασέξουαλ online κοινότητα, αυτό προκαλεί εντύπωση καθώς πιστεύουν πως είναι λιγότεροι, αλλά δεν είναι λίγοι εκείνοι που είτε δεν νιώθουν αρκετά άνετα για να το παραδεχθούν είτε νιώθουν μπερδεμένοι και δεν είναι ακόμη σίγουροι.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Μονή Κηπίνας – Το εντυπωσιακό Μοναστήρι που είναι χτισμένο μέσα σε βράχους!

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Φωτογραφία: Xάρης Πετρίδης, Θοδωρής Μπίτσας Το Label News ταξίδεψε στα …