Τρίτη , 19/03/2024

Έρευνα: Ποια δουλειά θα είναι πιο περιζήτητη για το 2019

Του Άκη Τσακίρη 

Μία νέα έρευνα έρχεται να δώσει μία νότα επαγγελματικού προσανατολισμού σε εκείνους που ψάχνουν εργασία του 2019. Και για να μιλάμε ρεαλιστικά, μιλάμε για ένα μεγάλο ποσοστό στην Ελλάδα. Έτσι λοιπόν, πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου, συνεργάστηκαν με σκοπό να δώσουν την απάντηση στο μεγάλο ερώτημα “Τί δουλειά ζητάνε όλοι;”.

Και η απάντηση δόθηκε, χωρίς να δίνει καμία αμφιβολία αφού την διαβάσεις. Οι ερευνητές αποφάσισαν να εξερευνήσουν τις κενές θέσεις εργασίας στις μεγαλύτερες εταιρείες της Ευρώπης, με αποτέλεσμα να μάθουν τον τομέα που κυριαρχεί την χρονιά που μόλις ξεκίνησε.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 90% των εταιρειών της Ευρώπης, ζητά άτομα που να γνωρίζουν από social media managment, ή γενικότερα γνώσεις στον τομέα της πληροφορικής. Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές προειδοποιούν πως αν κάποιος δεν ξέρει από social media ή προγραμματισμό, τότε ίσως να είναι πολύ πιο δύσκολο για αυτόν, το να βρει δουλειά μέσα στο 2019.

Μπορεί όλοι να γνωρίζαμε πως μία δουλειά στο διαδίκτυο, στον υπολογιστή ή έστω στα social media και στην επικοινωνία να είναι η δουλειά του μέλλοντος, τώρα όμως “έπεσαν και οι υπογραφές”. Βέβαια, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως το 10% που απομένει από την λίστα, αφορά ευκαιριακές δουλειές ή όπως μας αρέσει να το ονομάζουμε εμείς εδώ στην Ελλάδα “το παιδί για όλες τις δουλειές”, όπου εκεί οι μισθοί είναι εντελώς διαφορετικοί από εκείνους του άλλου ποσοστού, οι οποίοι φτάνουν μέχρι και το δεκαπλάσιο σε κάποιες περιπτώσεις που αναζητούν leaders.

Δείτε επίσης

Κάρλος Καρβαλιάλ: Αυτό είναι το στέκι του προπονητή του Ολυμπιακού για φαγητό στο Κουκάκι

Ανάμεσα στις υποχρεώσεις που έχει με την ομάδα του Ολυμπιακού, ο Κάρλος Καρβαλιάλ βρήκε λίγες …