Παρασκευή , 19/04/2024

Έρευνα: Πόσες πιθανότητες έχεις να χωρίσεις, σχετικά με την διαφορά ηλικίας που έχεις με τον σύντροφό σου – Δείτε αναλυτικά τα νούμερα και τα ποσοστά

Υπάρχουν διάφοροι και πολλές φορές αστάθμητοι παράγοντες που συντελούν στο να ευσταθήσει ή αντίστοιχα να διαλυθεί μια σχέση. Το μόνο σίγουρο είναι πως για να δημιουργηθεί, να επιβιώσει και να είναι υγιής χρειάζεται συνεχής προσπάθεια και από τα δύο μέλη.

Η διαφορά ηλικίας είναι ένας από αυτούς τους παράγοντες και σύμφωνα με έρευνα δύο καθηγητών του τμήματος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Έμορι της Ατλάντα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν έχει σημαντικό αντίκτυπο για την ίδια τη σχέση. Πιο συγκεκριμένα, έπειτα από έρευνα με 3.000 συμμετέχοντες τα συμπεράσματα έδειξαν τις ακόλουθες πιθανότητες να χωρίσει ένα ζευγάρι ανάλογα με την διαφορά ηλικίας που έχουν οι δύο σύντροφοι.

 

  • Ζευγάρια με διαφορά ηλικίας 1 έτους: 3% πιθανότητες να χωρίσουν
  • Ζευγάρια με διαφορά ηλικίας 5 ετών: 18%  πιθανότητες να χωρίσουν
  • Ζευγάρια με διαφορά ηλικίας 10 ετών: 39%  πιθανότητες να χωρίσουν
  • Ζευγάρια με διαφορά ηλικίας 20 ετών: 95% πιθανότητες να χωρίσουν

Μπορεί ,λοιπόν, μια γνωστή λαϊκή ρήση να υποστηρίζει πως ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά αλλά η πραγματικότητα και πιο συγκεκριμένα η έρευνα που βασίζεται σε αυτήν, αποδεικνύει πως η διαφορά ηλικίας είναι βασικός αν όχι καθοριστικός παράγοντας σε μια σχέση. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν και εξαιρέσεις που δεν επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Εμείς στο Label News είμαστε της άποψης ότι ο έρωτας δεν μετριέται με νούμερα και αριθμούς, αλλά με πάθος και όμορφες στιγμές, γιαυτό κάθε έρευνα είναι για να καταρρίπτεται! 

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …