Σάββατο , 20/04/2024

Αθήνα, ανακάλυψε την πόλη σου – Αξιοθέατα που τα θεωρούμε δεδομένα και δεν τα επισκεπτόμαστε ποτέ!

Μπορεί κάποιοι να μην αγαπούν την Αθήνα, γιατί δεν μπορούν την κίνηση, το καυσαέριο, τις αποστάσεις, τη βαβούρα και όλα όσα κατέχει κάθε μεγαλούπολη, αλλά η Αθήνα είναι όμορφη, αν έχεις την θέληση να τη δεις και να την αγαπήσεις. Το labelnews.gr παρουσιάζει 7 πράγματα που μπορεί κάποιος να αγαπήσει στην πρωτεύουσα, αλλά εμείς που είμαστε μόνιμοι κάτοικοί της, τα θεωρούμε δεδομένα.

Και ξεκινάμε με τον τομέα διασκέδαση, μιας και χωρίς καμία αμφιβολία έχουμε πάρα πολλές επιλογές στο θέμα διασκέδαση. Νέα μαγαζιά ανοίγουν συνέχεια στην πρωτεύουσα και καλούν το κοινό που επιζητά την νυχτερινή διασκέδαση και όχι μόνο, να περάσει όμορφα, χορεύοντας, τρώγοντας και τραγουδώντας.

Άπειρες εκθέσεις, συναυλίες και περισσότερες από 400 παραστάσεις συνθέτουν ένα καλλιτεχνικό σκηνικό που μόνο η πρωτεύουσα μπορεί να μας δώσει.

Αν κάποιοι όμως θεωρούν πως η Αθήνα είναι μία τρομερά ακριβή πόλη, αξίζει να σημειωθεί πως όσο και αν μεγάλη ή μικρή είναι η τσέπη σου, έχεις επιλογές για φτηνό και ακριβό ποτό, βουνό, θάλασσα, ή ακόμη και για μία βόλτα μέχρι την Πάρνηθα.

Ακρόπολη! Το σύμβολο της πρωτεύουσας που μαγεύει κάθε φορά ακόμη και τους μόνιμους κατοίκους που μπορεί να την επισκευθούν. Δεν είναι όμως μόνο η Ακρόπολη που μαγεύει. Κάθε περιοχή έχει τη διαφορετική ομορφιά της. Η Διονυσίου Αρεοπαγίτου, η Πλάκα, το θησείο, το Μοναστηράκι, ο πεζόδρομος της Ερμού προς το Γκάζι , η πλατεία Αγίας Ειρήνης, τα Εξάρχεια, τα Πετράλωνα και άλλες τόσες περιοχές κάνουν την πρωτεύουσα ξεχωριστή και έτοιμη να την εξερευνήσεις.

Πλάκα και Μοναστηράκι. Δύο λόγοι για να αγαπήσεις ακόμη περισσότερο την πρωτεύουσα, με τις αγορές και τα παζάρια που πετάγονται απ’ το πουθενά καθώς περπατάς, δημιουργώντας μικρές χρονοκάψουλες, οι οποίες σε μεταφέρουν στις εποχές των Beattles, των βινυλίων και όχι μόνο. Τα ευχάριστα νέα της ημέρας;

Η Αθήνα έχει γίνει απόλυτα φιλική για περπάτημα και για ποδήλατο, μιας και οι ποδηλάτες με τις συγκεντρώσεις τους και τις free days άλλαξαν το τοπίο ολοκληρωτικά και η Αθήνα γέμισε με night runs από το πουθενά και με ποδηλάτες που γεμίζουν τους κεντρικούς και όχι μόνο δρόμους.

Είτε αγαπάς είτε όχι αυτή την πόλη, η Αθήνα μπορεί να σου προσφέρει πολλές όμορφες εικόνες και στιγμές, αρκεί να ξέρεις πού να τις ανακαλύψεις και το μόνο σίγουρο είναι πως αν την αγαπήσεις θα σ’ αγαπήσει και αυτή…

Δείτε επίσης

Νεφέλη Αγκυρίδου: Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη Ραφήνα με την παράταξη «Δύναμη Ανάπτυξης»

Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel Νεφέλη Αγκυρίδου κατεβαίνει υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη …

Αφήστε μια απάντηση