Τετάρτη , 24/04/2024

Απίστευτη Καταγγελία στο Label News για το αιματηρό επεισόδιο που δεν έμαθε κανείς: «Έχουν ήδη παραιτηθεί δεκάδες Uberάδες, τέλος εβδομάδας παραιτούμαι κι εγώ, για 25 ευρώ μεροκάματο κινδυνεύει η ζωή μας»

Για την ίδια τους τη ζωή φοβούνται εκατοντάδες οδηγοί της Uber, της εταιρείας που εκτελεί φθηνά δρομολόγια, οι οποίοι πλέον σκέφτονται πολύ σοβαρά τον δρόμο της παραίτησης μετά κυρίως το επεισόδιο ξυλοδαρμού συναδέλφου τους στο κέντρο της Αθήνας που συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Ο κ. Κώστας, οδηγός της Uber, καταγγέλλει στο Label News το παρ’ ολίγον αιματηρό επεισόδιο που μέχρι σήμερα δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας, αλλά και το ότι ο φόβος για τη σωματική τους ακεραιότητα οδηγεί δεκάδες οδηγούς Uber στην παραίτηση.

“Παραλίγο να μαχαιρώσουν συνάδελφό μας. Φοβόμαστε για τη ζωή μας”

«Λίγο πριν τα Χριστούγεννα έγινε το μεγάλο μπαμ και ανέβηκε στα ύψη η δουλειά. Δεν προλάβαινα να καθίσω λεπτό. Για Σάββατο βράδυ ειδικά ούτε λόγος. Η αλήθεια είναι ότι φοβόμαστε πολύ. Κι εγώ προσωπικά. Μετά το περιστατικό βίας εναντίον οδηγού της Uber που έμαθε όλη η Ελλάδα συνέβη κι άλλο που δεν έμαθε ποτέ κανείς. Άγνωστος έβγαλε μαχαίρι και παραλίγο να επιτεθεί με αυτό σε συνάδελφό μου. Για 25 ευρώ μεροκάματο κινδυνεύει η ζωή μας!»

“Έχουν ήδη παραιτηθεί δεκάδες Uberάδες. Τέλος εβδομάδας παραιτούμαι κι εγώ”

“Να σου πω ότι μετά από αυτά τα περιστατικά έχουν παραιτηθεί δεκάδες Uberάδες και το ίδιο θα κάνω κι εγώ. Ανακοίνωσα στο αφεντικό μου ότι τέλος της εβδομάδας σταματάω από τη δουλειά. Χωρίς να έχω άλλη εργασία, προτιμώ να έχω τη ζωή μου από το μεροκάματο.”

“Πολλοί μας κοιτάνε απειλητικά”

“Καθημερινά πολλοί είναι που με κοιτάνε απειλητικά. Πίσω στο αυτοκίνητο υπάρχει ένα διακριτικό σήμα της εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων στην οποία ανήκει το όχημα. Εσκεμμένα έχω να το πλένω σχεδόν δύο εβδομάδες. Για να μην προκαλέσω την τύχη μου.”

Όπως μου ανέφερε ο κ. Κώστας μετά την ψήφιση του πρόσφατου νομοσχεδίου στη Βουλή για την Uber  τα πράγματα έχουν κάπως ηρεμήσει. Κατά πληροφορίες, το νέο νομοθετικό πλαίσιο προσαρμόστηκε στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, με την οποία κρίθηκε ότι οι υπηρεσίες της Uber συνιστούν μεταφορικό έργο, ενώ επιχειρεί να βάλει σε τάξη συνολικά τη λειτουργία των εταιρειών διαδικτυακής εξυπηρέτησης.

Αυτό βέβαια όμως δεν είναι αρκετό για να τους πάρει τον φόβο, όπως υπογραμμίζει κλείνοντας …

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …