Σάββατο , 20/04/2024

Αποδοχή και αυτοβελτίωση – Ένα μικρό βήμα την ημέρα αρκεί για να φτάσεις εκεί που έχεις ονειρευτεί!

Αποδοχή και αυτοβελτίωση. Δύο όροι που ακούμε πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια, ενώ έχουν γραφτεί τόνοι βιβλίων που τους αναλύουν, αλλά και που βοηθούν να αναπτύξουμε αυτές τις δύο αρετές. Το labelnews.gr παρουσιάζει τις ελάχιστες αλλαγές που μπορεί ο καθένας να κάνει για να πετύχει την ευημερία στη ζωή του μέσα από την αρετή της αποδοχής και της αυτοβελτίωσης.

Η αποδοχή όταν στρέφεται προς τον εαυτό μας, νικάει την αρνητικότητα. Όταν αποδεχτείς πώς δεν είσαι τέλειος και πώς δεν χρειάζεται να είσαι, καταλαβαίνεις πώς δεν είναι κακό να έχουμε ελαττώματα.

Είμαστε άνθρωποι και άρα δεν είμαστε τέλειοι. Και όχι, δεν χρειαζόμαστε να γίνουμε δικαστές του εαυτού μας. Οι άλλοι δεν μπορούν να σε πληγώσουν όσο πληγώνεις εσύ τον εαυτό σου. Εσύ δίνεις την δύναμη τόσο στους άλλους όσο και στον εσωτερικό σου δικαστή να σε καταδικάζουν!

Η αμφιβολία θα μπορούσε να πει κανείς πως έχει γίνει ασθένεια για την ψυχολογία του ατόμου τα τελευταία τέσσερα περίπου χρόνια. Κι όμως δεν είναι κακό το να αμφιβάλει κανείς, αλλά πάντα χωρίς υπερβολές. Αυτό που οδηγεί τους ανθρώπους να νικήσουν τις αμφιβολίες τους είναι η ανάγκη να γίνουν καλύτεροι.

Για να γίνει ο κόσμος καλύτερος, λένε, πρέπει να καλυτερέψει ο καθένας μας ξεχωριστά. Μην ξεχνάς πως ακόμα και οι μεγαλύτεροι καλλιτέχνες αμφιβάλλουν για την αξία τους.

Πάντα θα πρέπει να βελτιώνεσαι και πάντα υπάρχει χρόνος και τρόπος για να γίνει αυτό. Και όχι, δεν  χρειάζεται να φτάσεις αυτό που σου έχει παρουσιαστεί ως ιδανικό! Επειδή δεν μπορούμε να γίνουμε άψογοι, δεν θα αγγίξεις ποτέ αυτό που σου παρουσιάζεται και θεωρείς πώς είναι τελειότητα. Απλά θα απολαμβάνεις την συνεχή βελτίωση, με ένα βήμα κάθε φορά!

Δείτε επίσης

Νεφέλη Αγκυρίδου: Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη Ραφήνα με την παράταξη «Δύναμη Ανάπτυξης»

Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel Νεφέλη Αγκυρίδου κατεβαίνει υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη …

Αφήστε μια απάντηση