Παρασκευή , 29/03/2024

Συνέντευξη-ποταμός του Γ. Καλλιακμάνη: Η Ελληνική Αστυνομία στο μικροσκόπιο

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιανατολικής Αττικής και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας ΠΟΑΣΥ, Γιώργος Καλλιακμάνης, μιλά αποκλειστικά στο κυβέρνηση.gr και το κάνει εκπροσωπώντας με περηφάνια ολόκληρη την Ελληνική Αστυνομία.

Σε μία μεγαλειώδη συνέντευξη μιλά ως αστυνομικός που ενδιαφέρεται, προς τον πολίτη που τον έχει ανάγκη, και εξηγεί τα προβλήματα, τις υποχρεώσεις και τα κατορθώματα του Έλληνα αστυνομικού, μη διστάζοντας να απαντήσει σε καίρια θέματα που αφορούν στην τρομοκρατία, στο μεταναστευτικό, στην εγκληματικότητα και στη σχέση της νεολαίας με το θεσμό της αστυνομίας.

Κύριε Καλλιακμάνη, ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει διαρκώς πως η επαναφορά του νόμου και της τάξης στη χώρα είναι επιβεβλημένη, ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης και πως ήδη έχει ξεκινήσει να υλοποιείται. Αυτό τι σημαίνει; Πως μέχρι πρόσφατα στη χώρα υπήρχε χάος και πως ξαφνικά όλα θα μπουν στο σωστό δρόμο;

Πριν στο απαντήσω στην ερώτησή σας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την πρόσκληση και το βήμα λόγου που μου δίνετε για να ακουστεί και η φωνή του Έλληνα αστυνομικού από το κοινωνικό σύνολο.

Πάμε τώρα στην απάντηση. Όπως γνωρίζετε, την πολιτική της Χώρας σε όλα τα επίπεδα, άρα και σε ό,τι αφορά τα ζητήματα αστυνόμευσης, τη σχεδιάζει ο Πρωθυπουργός και η εκλεγμένη κυβέρνηση, με τους Υπουργούς ανά κυβερνητικό τομέα. Ο σχεδιασμός αυτός, ανά Υπουργείο, υλοποιείται από τα όργανα της Πολιτείας που έχουν τη σχετική αρμοδιότητα. Η Ελληνική Αστυνομία, χωρίς περιθώριο αμφισβήτησης, είναι το συνταγματικά και απολύτως αρμόδιο όργανο να προβαίνει στην αναγνώριση και την προστασία των θεμελιωδών και απαράγραπτων δικαιωμάτων του ανθρώπου και βοηθάει στην πραγμάτωση της κοινωνικής προόδου μέσα σε κλίμα ελευθερίας και δικαιοσύνης. Με βάση λοιπόν τα ανωτέρω, τα ερωτήματα για το σχεδιασμό του παρελθόντος και αυτόν που σχεδιάστηκε και υλοποιείται τώρα, μπορούν να τα απαντήσουν οι κυβερνώντες και όχι εγώ. Εάν όμως θέλετε την προσωπική μου άποψη, ως πολίτη αυτής της Χώρας, μπορώ να σας πω ότι στον τομέα «ασφάλεια», με ό,τι ο όρος αυτός περιλαμβάνει, μπαίνουν κάποια πράγματα στη θέση τους, χωρίς να μπορώ να υποστηρίξω πως η Αστυνομία διαθέτει μαγικό ραβδί για την επίλυση όλων των προβλημάτων, χρόνιων ή σύγχρονων. Σήμερα, όμως, ο πολίτης αισθάνεται πως κάτι γίνεται από την Αστυνομία, η οποία παρεμβαίνει σε εγκληματογόνους χώρους που δεν της επιτρεπόταν μέχρι πρόσφατα, σχεδιάζει στρατηγικές δράσεις σε όλη τη Χώρα για την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών και αναλύει τις πιέσεις που της απευθύνονται από το κοινωνικό σύνολο να παρεμβαίνει συχνότερα και αποτελεσματικότερα. Όλο αυτό το σκηνικό νομίζω ότι οδηγεί στο συμπέρασμα πως η Αστυνομία δρα, είναι αποτελεσματικότερη, ο πολίτης το νιώθει, χωρίς να μπορώ να υποστηρίξω ότι δεν απαιτείται εγρήγορση, επιπλέον επιχειρησιακός σχεδιασμός, περισσότερο ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικά μέσα για να γίνει η Ελληνική Αστυνομία ένα σύγχρονο, ευέλικτο και αποτελεσματικό Σώμα στον πόλεμο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών.

ΠηγήNews2u

https://news2u.gr/afieroma/protagonistes/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85/?fbclid=IwAR1cA2Po2IP53EtjbrmmjZXFtXIAbberx0EuNzMWo1ErTiNgAxZ3yzJbFAw

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Μονή Κηπίνας – Το εντυπωσιακό Μοναστήρι που είναι χτισμένο μέσα σε βράχους!

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Φωτογραφία: Xάρης Πετρίδης, Θοδωρής Μπίτσας Το Label News ταξίδεψε στα …