Τρίτη , 19/03/2024

Αποτοξινωθείτε… πριν τα Χριστούγεννα!

Οι διατροφολόγοι επισημαίνουν ότι πάν μέτρον άριστον αλλά και μια αποτοξίνωση πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων θα μας κάνουν πιο υγιείς και ανάλαφρους πριν το μεγάλο φαγοπότι.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα μέχρι τις εορτές βάλτε στο πιάτο και στο καθημερινό σας διαιτολόγιο λαχανικά, λεμονόνερο και άφθονο νερό.

όσο πιο σκούρα λαχανικά τόσο καλύτερα

Όσο πιο σκούρα είναι τα λαχανικά τόσο το καλύτερο αφού είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μέταλλα και θρεπτικά συστατικά. Είναι αντιφλεγμονώδη, ιδανικά για αποτοξίνωση και θωρακίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα .

πίνετε λεμονόνερο

Ένα ποτήρι λεμονόνερο σε χαμηλή θερμοκρασία ξυπνά το πεπτικό και λεμφικό σύστημα, απομακρύνοντας παράλληλα τις τοξίνες από το σώμα. Βοηθά επίσης να καθαρίσει και να αποτοξινωθεί το συκώτι, δίνει περισσότερη ενέργεια, εξισορροπεί τις ορμόνες και βελτιώνει την πέψη.

κλείστε το στόμα σας στις«σειρήνες»

Για το επόμενο διάστημα αποφύγετε την κατανάλωση γλυκών, τη γλουτένη και τα γαλακτοκομικά με πολλά λιπαρά.

νερό και πάλι νερό

Μη ξεχνάτε να ενυδατώνετε τον οργανισμό σας. Το σώμα αποτελείται κατά 80% από νερό και φυσικά χρειάζεται… νερό για να απομακρύνει τις τοξίνες.

τακτική άσκηση

Ακόμη και η ήπια γυμναστική μπορεί να τονώσει την κυκλοφορία και να ενισχύσει την καλή λειτουργία του οργανισμού. Οι ειδικοί υποστηρίζουν η αποτοξίνωση επιτυγχάνεται οκτώ φορές πιο γρήγορα με τακτική άσκηση.

οικονομική αλλά και θαυματουργή λύση

Μια οικονομική και ανέξοδη λύση είναι για την χριστουγεννιάτικη αποτοξίνωση είναι να κάνετε ντους με το τρεχούμενο νερό.

Προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα και άλατα και απολαύστε ένα ζεστό, χαλαρωτικό ντους για τουλάχιστον 20 λεπτά.

Το ζεστό νερό θα ανοίξει τους πόρους του σώματος, ενώ τα άλατα θα απομακρύνουν τις τοξίνες.

Δείτε επίσης

To μοντέλο Dana Nesteriuk παρουσιάστρια της νέας εκπομπής «Gallery Monaco»

Το μοντέλο και διευθύντρια σε διεθνή φαρμακευτική εταιρία  Dana Nesteriuk θα παρουσιάσει τη νέα εκπομπή …