Πέμπτη , 18/04/2024

Αυτές είναι οι κορυφαίες εφαρμογές γνωριμιών στο Ίντερνετ. Τα πληκτρολόγια «παίρνουν φωτιά» και το τολμηρό φλερτ ξεκινά …

Πριν από την έκρηξη των social media και της εποχής των apps ποιος θα φανταζόταν πως με μια απλή αναζήτηση στο internet θα ερχόταν ένα βήμα πιο κοντά στο να γνωρίσει τον έρωτα. Υπάρχουν εφαρμογές πλέον για τα πάντα, γιατί όχι και για να βρει κανείς το ερωτικό του ταίρι;

Λέξη κλειδί της περίστασης στην αναζήτηση του Google , «εφαρμογές γνωριμιών» και ξαφνικά ξεδιπλώνεται ένας κατάλογος εκατοντάδων διαφορετικών εφαρμογών, έτοιμων να καλύψουν την ανάγκη-επιθυμια για γνωριμία και φλερτ. Έτσι έχουν μάθει πια οι νέοι που συγκαταλέγονται στη γενιά των millennials και όχι μόνο.

Αρκετές, γνωστές και διάσημες, άλλες λιγότερο, οι εφαρμογές γνωριμιών υπάρχουν σε τέτοια ποικιλία και κατηγοριοποίηση ανάλογα με τις προτιμήσεις ώστε να μην αφήσουν κανέναν παραπονεμένο.

Οι 5 πιο ιδιαίτερες εφαρμογές για ραντεβού αυτή τη στιγμή:

1. Ένας χαμός γίνεται τα τελευταία χρόνια με την εφαρμογή Badoo, που έχει ξεσηκώσει πάνω από 368 εκατομμύρια χρήστες σε αναζήτηση του ιδανικού για εκείνους ζεύγους. Το Badoo βρίσκεται παντού μπροστά στα social media, με διαφημίσεις και Insta-famous influencers να το προωθούν ως μια εφαρμογή στην οποία μπορείς να βγεις ραντεβού με τον σωσία κάποιου που θαυμάζεις πολύ, συνήθως διάσημου. Ωστόσο, η εφαρμογή κάθε άλλο παρά καινούργια είναι, αλλά το κομμάτι που αφορά τους σωσίες ήρθε μαζί με τον ανασχεδιασμό του app.

2. Από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές γνωριμιών είναι και το happn, με 8,2 εκατομμύρια ενεργά μέλη από όλο τον κόσμο. Το συγκεκριμένο app βαδίζει στον δρόμο του Tinder, του βασιλιά, ίσως, των διαδικτυακών γνωριμιών. Η επιτυχία και των δύο εφαρμογών βασίζεται στην χρήση του gps του smartphone για να εντοπίσει κοντινούς χρήστες. Έτσι, κάνει εύκολο να εντοπίσει κανείς κάποιον που συνάντησε προ ολίγου, ή που συναντά συστηματικά σε συγκεκριμένα μέρη όμως δεν έχει βρει την ευκαιρία να τον προσεγγίσει με τον..παραδοσιακό τρόπο.

3. Μια πιο διαφορετικά στοχευμένη εφαρμογή είναι το HowAboutWe. Εδώ δεν αρκεί να κάνεις like ή match με κάποιον υποψήφιο αλλά πρέπει να προτείνεις μια ολοκληρωμένη ιδέα για το πρώτο ραντεβού. Αν ο χρήστης βρει την ιδέα ενδιαφέρουσα, δέχεται και έτσι ξεκινάει η γνωριμία. Η ιδιαιτερότητα αυτής της εφαρμογής έχει να κάνει με το κατά πόσο δύο χρήστες βρίσκουν κοινά ενδιαφέροντα και χόμπι, με σκοπό να βάλει τέλος στα βαρετά ραντεβού χωρίς σημείο επαφής.

4. Το Bummle είναι μια ακόμη εφαρμογή που διαφέρει από τις συνηθισμένες. Χαρακτηρίζεται ως female-friendly, με άλλα λόγια το «πάνω χέρι» δίνεται στις γυναίκες χρήστες του. Προϋπόθεση για ν γίνει η γνωριμία είναι η γυναίκα, σε θέση κυνηγού, να στείλει πρώτη μήνυμα στον ενδιαφερόμενο, μέσα σε ένα χρονικό περιθώριο 24 ωρών. Σε νούμερα, η εφαρμογή χτυπάει τα 700.000 match ημερησίως επεξηγώντας την επιτυχία της.

5. Το Grindr θα λέγαμε ότι διαφέρει χάρη στη φυλετική πολυμορφία την οποία υποστηρίζει, αφού η φήμη του έχει συνδυαστεί κυρίως με γνωριμίες μεταξύ ομοφυλόφιλων. Ωστόσο, πρόσφατα η εφαρμογή άλλαξε πρόσωπο. Συγκεκριμένα, εκτός από το να φέρνει σε επαφή  χρήστες μέσω των ραντεβού, επέλεξε να ασχοληθεί και με το καλλιτεχνικό κομμάτι και ειδικά με την ανάδειξη ταλέντων. Πρόκειται για ένα έξτρα πρότζεκτ της εταιρίας της εφαρμογής που ακόμη βρίσκεται στα πρώτα του βήματα, αλλά σκοπό θα έχει να αναδείξει χρήστες του με ιδιαίτερο ταλέντο στη φωτογραφία.

Φυσικά, στον χαοτικό κόσμο του διαδικτύου μπορεί να βρει κανείς αμέτρητες εφαρμογές γνωριμιών που υπόσχονται πως θα τον φέρουν πιο κοντά στο μελλοντικό του ταίρι με μερικά «κλικ». Για το αν τελικά αξίζει αυτή η διαδικασία ή όχι, ας μας πει κάποιος που το έχει δοκιμάσει. Δεν μπορούν όλες οι περιπτώσεις να έχουν επιτυχία, αλλά από την άλλη μπορεί να είναι και το τυχερό κάποιου.

 

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …