Παρασκευή , 29/03/2024

Αυτοί είναι οι 5 κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί για το 2018 σύμφωνα με την Daily Telegraph

Αν είστε από εκείνους που με τη νέα χρονιά βάζουν και νέους ταξιδιωτικούς στόχους, ονειρεύονται να φτάσουν σε μέρη μακρινά και να γεμίσουν ταξιδιωτικές εμπειρίες, τότε αυτή η λίστα στα αφορά.

Είτε πρόκειται για κάποιο ταξίδι εσωτερικού είτε εξωτερικού το σίγουρο είναι πως κάθε ταξίδι αποτελεί την καλύτερη επένδυση που θα μπορούσε να κάνει κάποιος.

Για το έτος του 2018 και σύμφωνα με τη Daily Telegraph, προβλέπεται πως στους κορυφαίους προορισμούς θα βρίσκονται τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος. Λίγο πιο μακριά μας περιμένουν ακόμη πέντε κορυφαίοι τουριστικοί  προορισμοί του εξωτερικού για τη χρονιά που διανύουμε.

 Σεβίλλη, Ισπανία

Εντυπωσιακοί καθεδρικοί ναοί, μοναδική αρχιτεκτονική, μπαρόκ στοιχεία, οι άμαξες και η ιδιαίτερη αύρα της πόλης μεταφέρουν τον επισκέπτη σε μια άλλη εποχή. Τα τελευταία δέκα χρόνια η πόλη της Σεβίλλης βρίσκεται..στα καλύτερά της και φέτος αποτελεί κορυφαίο προορισμό σύμφωνα με τους ειδικούς της Lonely Planet.

 Σαν Χουάν, Πουέρτο Ρίκο

Η πρωτεύουσα του Πουέρτο Ρίκο είναι μια πόλη που δύσκολα δε θα καλύψει τα γούστα του επισκέπτη. Συνδυάζει το παλιό με το καινούργιο, την ηρεμία με τη διασκέδαση και το τροπικό της κλίμα με τα γαλαζοπράσινα νερά της Καραϊβικής.

Ντιτρόιτ, ΗΠΑ

Μια πόλη που τα τελευταία χρόνια αναγεννιέται μετά την οικονομική πτώση της. Πρόκειται για μια αυθεντικά urban πόλη με πολλά θέατρα, στάδια, πάρκα και εξειδικευμένα μουσεία για τον επισκέπτη να ανακαλύψει.

Αμβέρσα, Βέλγιο

Έχει χαρακτηριστεί ως το κρυμμένο διαμάντι της Ευρώπης αφού όλη η πόλη μοιάζει με ένα τεράστιο μουσείο. Ο συνδυασμός του φλαμανδικού με το πολυπολιτισμικό στοιχείο, της γοτθικής με τη σύγχρονη αισθητική και των ήσυχων spots με την εκρηκτική νυχτερινή ζωή κάνουν τη πόλη μοναδική για αυτό που είναι.

Καοχσιούνγκ, Ταϊβάν

Δεν πρόκειται απλώς για ένα λιμάνι, αλλά για το μεγαλύτερο της Ταϊβάν. Ως ανερχόμενος τουριστικός προορισμός κρύβει πολλές ανακαλύψεις αφού ακόμη δεν έχει «καεί» από την υπερ-προβολή των αξιοθέατων του. Κινέζικη παράδοση και δυτικό lifestyle συνθέτουν ένα πολύ ενδιαφέρον τοπίο και ρυθμό ζωής. Οι παγόδες και οι ναοί δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που γοητεύει τον επισκέπτη, ενώ δεν λείπουν τα έργα τέχνης, οι γκαλερί και τα θέατρα σε μια πόλη που μοιάζει να «επιπλέει» στο νερό.

Δείτε επίσης

Κάρλος Καρβαλιάλ: Αυτό είναι το στέκι του προπονητή του Ολυμπιακού για φαγητό στο Κουκάκι

Ανάμεσα στις υποχρεώσεις που έχει με την ομάδα του Ολυμπιακού, ο Κάρλος Καρβαλιάλ βρήκε λίγες …