Παρασκευή , 29/03/2024

Αυτοί είναι οι top προορισμοί της Ελλάδας για τις φετινές διακοπές του Πάσχα – Τα νησιά έχουν την τιμητική τους!

Ετοιμάζεις βαλίτσες για το φετινό Πάσχα αλλά ακόμη δεν έχεις αποφασίσει μαζί με την παρέα σου τον τελικό προορισμό; Φέτος, οι διακοπές σου έχουν την υπογραφή του Label News, μιας και σήμερα θα σου παρουσιάσουμε τους απόλυτους προορισμούς για τις ολιγοήμερες διακοπές σου.

Σκόπελος ή αλλιώς το νησί των πολλών εκκλησιών

Γεμάτη με παλιές παραδοσιακές εκκλησίες, μοναστήρια και ξωκλήσια, η Σκόπελος μπορεί να χαρακτηριστεί ως η καλύτερη επιλογή σου. Το Μεγάλο Σάββατο από το πρωί τα παιδιά μοιράζουν στα σπίτια τα παραδοσιακά τσουρέκια με το κόκκινο αυγό, ενώ οι ψαλμοί από τις λειτουργίες των εκκλησιών της Χώρας αντηχούν σε όλο το νησί.

Στο νησί του Αγίου των Γραμμάτων

Αν δεν θες να ταξιδέψεις πολλές ώρες μέχρι κάποιο νησί ή ένα απομακρυσμένο χωριό που ίσως πέρασες και το περσινό Πάσχα, η Σκιάθος σε περιμένει. Στο νησί του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, ή αλλιώς το νησί του “Αγίου των Γραμμάτων”, μόνο με κατάνυξη μπορεί να βιώνεται το Πάσχα. Το νησί φορά τα καλά του, παρέα με τα καταπράσινα σοκάκια του, ενώ το τελετουργικό της Μεγάλης Εβδομάδας κάνει ολόκληρη την χώρα μία οικογένεια.

Πώς μπορείς να πεις όχι στην Κέρκυρα;

Η βενετσιάνικη Κέρκυρα σε περιμένει με τους περίφημους μπότηδες και το μαστέλο για να ζήσεις τις Άγιες Μέρες του Πάσχα που σίγουρα θα θυμάσαι για πολλά χρόνια. Το Μεγάλο Σάββατο 11.00 π.μ. οι καμπάνες χτυπούν χαρμόσυνα σημαίνοντας την πρώτη Ανάσταση! Μεγάλα κανάτια με κόκκινες κορδέλες και γεμισμένα με νερό εκτοξεύονται από τα στολισμένα μπαλκόνια του Λιστόν, στην πλατεία Σπιανάδα, ενώ ένα άλλο έθιμο που αναβιώνει είναι το μαστέλο. Στο παλαιό εμπορικό κέντρο, τοποθετείται ένα ξύλινο βαρέλι γεμάτο νερό και στολισμένο με μυρτιές. Οι περαστικοί ρίχνουν μέσα νομίσματα για ευχές. Όταν πλησιάζει η ώρα της πρώτης Ανάστασης, κάποιος πέφτει στο βαρέλι και παίρνει τα λεφτά υπό τους ήχους της μπάντας.

Η νύχτα των αερόστατων στο Λεωνίδιο είναι σίγουρα κάτι που δεν πρέπει να χάσεις

Η πρώτη φράση που θα ακούσεις δεν θα είναι το “Καλώς ορίσατε”, αλλά το “Καούρ εκάνατε”. Έτσι καλωσορίζουν τις επισκέπτες οι ντόπιοι και αν το Λεωνίδιο είναι ο τελικός σας προορισμός, φέτος θα ζήσετε μία άκρως ατμοσφαιρική βραδιά Ανάστασης. Ο Αρκαδικός ουρανός γεμίζει με χιλιάδες χρωματιστά αερόστατα και με το “Χριστός Ανέστη” παίρνουν φωτιά οι “κολλημάρες” και τα αερόστατα απογειώνονται στον ανοιξιάτικο νυχτερινό ουρανό. Μάλιστα, το έθμιο θέλει τις ενορίες της μικρής αυτής κωμόπολης να συναγωνίζονται για το ποια θα πετάξει τα περισσότερα.

Δείτε επίσης

Κάρλος Καρβαλιάλ: Αυτό είναι το στέκι του προπονητή του Ολυμπιακού για φαγητό στο Κουκάκι

Ανάμεσα στις υποχρεώσεις που έχει με την ομάδα του Ολυμπιακού, ο Κάρλος Καρβαλιάλ βρήκε λίγες …