Σάββατο , 20/04/2024

ΑΦΙΕΡΩΜΑ LABEL NEWS: Την στιγμή που η μυθοπλασία στην τηλεόραση «πάσχει», κάνουμε flashback σε όλες τις πετυχημένες σειρές του Mega που αγαπήσαμε

Σε μία εποχή που η μυθοπλασία λείπει από την ελληνική πραγματικότητα της τηλεόρασης, με τον τηλεθεατή να βλέπει ένα ξαναζεσταμένο φαγητό που ίσως και να του θυμίζει κάτι από τα παλιά, το label news έριξε στο τραπέζι όλα τα δυνατά χαρτιά του μεγάλου καναλιού για τα τελευταία χρόνια και ψήφισε τις μεγαλύτερες επιτυχίες του πρώτου ιδιωτικού σταθμού που γνωρίσαμε, που αγαπήσαμε και δεν θα σταματήσουμε να στηρίζουμε.

Οι Τρεις Χάριτες

Πώς να ξεχάσει κανείς αυτή τη σειρά; Χωρίς καμία αμφιβολία, οι ατάκες των πρωταγωνιστριών έχουν γίνει από τότε ένα με την καθημερινότητά μας, ενώ όσες φορές και αν τη δούμε σε επανάληψη παρατηρούμε και πάλι καινούριες πιο αστείες σκηνές. Σημείωσε τεράστια επιτυχία, επιτυγχάνοντας πολύ υψηλά νούμερα τηλεθέασης και θεωρείται πλέον ως ένα από τα πιο πετυχημένα προγράμματα που έχει προβάλλει ποτέ η ελληνική τηλεόραση. Η σειρά περιέγραφε την καθημερινότητα τριών αδερφών, οι οποίες αποφάσισαν να μείνουν στο ίδιο σπίτι, αλλά και όλα τα αστεία περιστατικά αυτής της συμβίωσης. Στη σειρά πρωταγωνιστούσαν η Άννα Παναγιωτοπούλου (Όλγα Χαρίτου Παπαχαρίτου), η Νένα Μεντή (Μαρία Χαρίτου) και η Μίνα Αδαμάκη (Ειρήνη Χαρίτου). Το σενάριο της σειράς υπέγραφαν ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου.

Το Ρετιρέ

Δεν υπάρχει καλοκαίρι που να μην έχουν ακουστεί οι τίτλοι αρχής της αγαπημένης μας σειράς για μία τουλάχιστον φορά. “Το ρετιρέ”. Η σειρά που αγαπήσαμε, λατρέψαμε και που… δεν έχει τέλος, καθώς σύμφωνα με τον Γιάννη Δαλιανίδη θα γυριζόταν και τρίτος κύκλος αλλά το MEGA τελευταία στιγμή απέσυρε αυτό το σχέδιο και η σειρά έμεινε μετέωρη. Η σειρά αποτελεί μια προσπάθεια περιγραφής της ελληνικής κοινωνίας, των δομών και της νοοτροπίας της, όπως προέκυψαν μετά την Μεταπολίτευση του 1974 και ταυτόχρονα μια προσπάθεια κριτικής και σάτιρας των αρνητικών φαινομένων της κοινωνίας αυτής στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Οι Απαράδεκτοι

Ήταν μια από τις δημοφιλέστερες ελληνικές τηλεοπτικές σειρές, η οποία δημιουργήθηκε από την Δήμητρα Παπαδοπούλου.Η σειρά προβλήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 (τηλεοπτικές σεζόν 1991-1992 και 1992-1993) και ήταν εν μέρει βασισμένη σε παλιές ελληνικές ταινίες. Έχει μείνει στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης χάρη στις πηγαίες και αστείες ερμηνείες των πρωταγωνιστών, που εξακολουθούν μέχρι σήμερα να είναι σημαντικά πρόσωπα στην ελληνική τηλεόραση.Στην σειρά έπαιζαν η Δήμητρα Παπαδοπούλου, ο Σπύρος Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Μπέζος και ο Βλάσσης Μπονάτσος. Συμπρωταγωνιστικούς ρόλους είχαν η Ρένια Λουϊζίδου και ο Βασίλης Χαλακατεβάκης.

Άφρικα

1992 και το Άφρικα γίνεται η πρώτη μεγάλη παραγωγή του mega που όχι απλώς γυρίστηκε σε άλλη χώρα, αλλά και σε άλλη ήπειρο. Το Άφρικα έμεινε στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης ως από τις πιο φιλόδοξες και ξεχωριστές σειρές του mega channel. Μια ιστορία με ρομαντισμό και περιπέτεια και με φόντο πανέμορφα τοπία από την Αφρικανική ζούγκλα. Η Άννα και ο Νίκος είναι ένα ζευγάρι που αντιμετωπίζει προβλήματα στον γάμο του. Με την ελπίδα ότι η σχέση τους θα αναθερμανθεί, οι δυο τους αποφασίζουν να πάνε διακοπές στην Αφρική, στο σπίτι του πατέρα της Άννας που ζει μόνιμα εκεί. Το χάσμα ανάμεσα στο ζευγάρι όμως μεγαλώσει, όταν η Άννα ερωτεύεται τον Αλέξη, έναν πολύ γοητευτικό άνδρα. Ο άντρας που αγαπά όμως, είναι στην πραγματικότητα ετεροθαλής αδερφός της.

Αναστασία

Μία από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές κοινωνικές παραγωγές του mega που χάρισε τεράστια ποσοστά τηλεθέασης, ενώ η πλοκή κρατούσε το τηλεοπτικό κοινό μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο κάθε επεισοδίου. Η σειρά προβλήθηκε τη σεζόν 1993-1994. Η σκηνοθεσία έγινε από τον Γιώργο Κορδέλλα, το σενάριο υπέγραφε η Μιρέλλα Παπαοικονόμου και πρωταγωνιστούσαν οι ηθοποιοί: Μυρτώ Αλικάκη, Μηνάς Χατζησάββας και Άλκης Κούρκουλος. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η τηλεθέαση που σημείωνε εκείνη την εποχή ξεπερνούσε το 50% με 70%. Η σειρά, που έθιγε ένα τολμηρό για την εποχή εκείνη θέμα, έγινε γνωστή για τις ερωτικές σκηνές της πρωταγωνίστριας. Το όνομα έμεινε σημείο αναφοράς ενώ δεν έλειπαν και οι σατιρικές παρωδίες σε επιθεωρήσεις, ενδεικτικό της απήχησης της σειράς στην κοινή γνώμη.

Το Δις Εξαμαρτείν

Η σειρά σημείωσε επιτυχία, καθώς ήταν η πρώτη δουλειά που επιχείρησε να μεταφέρει στη μικρή οθόνη την κατάσταση πίσω από τις κάμερες της ελληνικής τηλεόρασης. Η Άννα Ραγιά (Νένα Μεντή) είναι διευθύντρια ειδήσεων στο Media Channel, στο οποίο η μητέρα της Γιολάντα (Ντίνα Κώνστα) είναι μέτοχος και του οποίου ο πατέρας της Τίμος ήταν ιδρυτικό μέλος. Η Άννα είναι παντρεμένη επτά χρόνια με τον Γιάννη Σωτηρόπουλο (Χάρης Σώζος), βασικό δημοσιογράφο του καναλιού, ο οποίος την απατά κατά συρροή εν γνώσει της και ο γάμος τους φθίνει. Χαμηλές τηλεθεάσεις αναγκάζουν τους διευθυντές του καναλιού να προσλάβουν τον γνωστό δημοσιογράφο Πέτρο Αθανασιάδη (Αλέξανδρος Αντωνόπουλος) από ένα αντίπαλο κανάλι για να αναβαθμίσουν το δελτίο ειδήσεων που παρουσιάζει ο Γιάννης. Αρχικά, η Άννα αντιτίθεται στην πρόσληψη σθεναρά και αναγκάζει τη μητέρα της να επιβάλλει την ακύρωση της πρόσληψής του στο διοικητικό συμβούλιο. Όμως μια μέρα πιάνει τον Γιάννη να φιλιέται με μια γραμματέα και για εκδίκηση και από θυμό της στιγμής πιέζει τη Γιολάντα να προσληφθεί ο Αθανασιάδης, πράγμα που τελικά γίνεται.

Εμείς και Εμείς

Και το λατρεμένο Μετς παίρνει ζωή μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του mega και την θεότρελη παρέα μίας γειτονιάς που ζει συνεχώς ευτράπελες καταστάσεις που προκάλεσε τρομερό γέλιο στο τεράστιο ποσοστό των τηλεθεατών που αγάπησε τη συγκεκριμένη σειρά από το 1994 που προβλήθηκε για πρώτη φορά, μέχρι και το 1998 που έριξε και επίσημα αυλαία, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει πως οι επαναλήψεις δεν σημειώνουν επίσης τρομερά νούμερα τηλεθέασης.

Ντόλτσε Βίτα

Μία από τις καλύτερες σειρές του megaλου καναλιού που δεν σταματά φυσικά να παίζεται σε επανάληψη και να χαρίζει τεράστια νούμερα τηλεθέασης στο mega channel με τους ξεκαρδιστικούς της διαλόγους και τους τρελούς χαρακτήρες τους. Η ιστορία ξεκινά όταν η Χριστίνα πηγαίνει στην Ιταλία για να επισκεφτεί την κόρη της Ντορίτα που σπουδάζει. Στο ταξίδι της επιστροφής, λόγω μιας χιονοθύελλας, το λεωφορείο ακινητοποιείται σε ένα μοτέλ κοντά στην Περούτζια. Εκεί, η Χριστίνα γνωρίζει τον Αντώνη με τον οποίο περνούν μαζί τη βραδιά χωρίς να το πολυσκεφθούν. Όταν επιστρέφει πια και η Ντορίτα στην Ελλάδα, ανακοινώνει στην οικογένειά της ότι φέρνει μαζί της και ένα φίλο της. Η Χριστίνα συνειδητοποιεί ότι ο φίλος της Ντορίτας είναι ο Αντώνης που είχε γνωρίσει εκείνη τη νύχτα στην Περούτζια. Αρχικά, η Χριστίνα αντιδρά επίμονα στο φλερτ του Αντώνη, αλλά μετά από λίγο οι δυο τους είναι μαζί, αλλά κρυφά από όλους. Σταδιακά, την παράνομη σχέση γνωρίζουν η Σάσα, φίλη της Χριστίνας, και ο Μανώλης, φίλος του Αντώνη, και τελικά η Ασπασία, η οικιακή οικονόμος του σπιτιού. Όλοι αυτοί τους γλιτώνουν αρκετές φορές από το να αποκαλυφθούν.

Λόγω Τιμής

Μια παρέα παιδιών από την Πάτρα, διαφορετικοί χαρακτήρες με ξεχωριστές κλίσεις ο καθένας, δίνουν λόγο τιμής ότι θα μείνουν για πάντα δεμένοι ό,τι αντιξοότητες κι αν αντιμετωπίσουν. Ο Μάνος, η Ηρώ, η Μάνια, ο Μιχάλης, η Αθηνά, ο Άρης και ο Βασίλης θα χαθούν στην καθημερινότητα και τις έννοιες της Αθήνας, θα μαλώσουν, θα απογοητευτούν, θα ερωτευθούν, μα στο τέλος και πάλι ενωμένοι θα πορευτούν στους δρόμους της ιδιαίτερης πατρίδας τους. Μία από τις καλύτερες κοινωνικές σειρές του mega, που χάρισε ένα λαμπρό μέλλον σε πολλούς νέους για εκείνη την εποχή ηθοποιούς.

Ψίθυροι Καρδιάς

Ο αταίριαστος έρωτας ενός νεαρού αρχιτέκτονα με μεγάλες φιλοδοξίες και μιας πανέμορφης τσιγγάνας λίγο κάτω από τα είκοσι. Ένας έρωτας που από τη γέννησή του κουβαλάει, σχεδόν αξεπέραστα εμπόδια, καθώς έρχεται σε πλήρη αντίθεση τόσο με το “καθώς πρέπει” περιβάλλον του Αντώνη, όσο και με τον περιθωριακό, αλλά στεγανά κλειστό στους δικούς του κανόνες, κόσμο της Ερατoύς. Κατέχει το ρεκόρ θεαματικότητας στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης, αφού κάποιο από τα επεισόδια που προβλήθηκαν το Φλεβάρη του ’98 άγγιξε το ποσοστό του 76,7%!

Δύο Ξένοι

Το «Δυό ξένοι» ήταν μία  ρομαντική κωμωδία των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημητρίου Αποστόλου που προβλήθηκε την περίοδο 1997 – 1999. Η σειρά παρουσιάζει την ανάπτυξη και εξέλιξη μιας ερωτικής σχέσης μεταξύ μιας λαϊκής και χαμηλής μόρφωσης νεαρής γυναίκας, παρουσιάστριας τηλεοπτικής εκπομπής ελαφρού περιεχομένου, και ενός καθηγητή δράματος με έντονα υπεροπτικές αρχές και εσωστρεφή προσωπικότητα. Κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις της λίστας με τις καλύτερες κωμικές σειρές του mega, αλλά και την πρώτη θέση στην καρδιά μας, μιας και οι ατάκες έγιναν σλόγκαν, ένα με τις παρέες και μέχρι σήμερα συνεχίζουμε να θυμόμαστε τις υπέροχες κωμικές σκηνές της

Απαγορευμένη Αγάπη

Δυο οικογένειες, δυο κόσμοι. Επιφανειακά τις χωρίζει μεγάλη απόσταση, στην πραγματικότητα όμως η μοίρα τους είναι στενά δεμένη και από ένα σημείο και μετά γίνεται κοινή. Ο Δημήτρης και η Αλεξάνδρα είναι δύο νέα παιδιά, από μεσοαστική οικογένεια ο πρώτος, καλομαθημένη μεγαλοαστή η δεύτερη. Η διαφορετική τους ανατροφή δεν ανακόπτει την μοιραία έλξη που νιώθουν μόλις γνωρίζονται. Η ταξική διαφορά δεν θα ήταν αρκετή για να τους κρατήσει χωριστά, αν τα δυο παιδιά δεν ήταν στην πραγματικότητα δίδυμα αδέρφια που χωρίστηκαν λίγο καιρό μετά την γέννησή τους. Η μοίρα που παίζει παράξενα παιχνίδια φέρνει κοντά τον Δημήτρη και την Αλεξάνδρα. Το γεγονός αυτό δρομολογεί ραγδαίες αλλαγές στην ζωή των δύο οικογενειών, αφού τα ένοχα μυστικά, οι βαθιές πικρίες και οι έντονοι έρωτες του παρελθόντος, θαμμένα για πολλά χρόνια, τώρα ξαναβγαίνουν στην επιφάνεια…

Η αίθουσα του θρόνου

Το βραβευμένο και μεταφρασμένο σε πολλές γλώσσες βιβλίο του ακαδημαϊκού Τάσου Αθανασιάδη. Μια μεγάλη παραγωγή, με θέμα την προαιώνια μάχη του καλού με κακό, του «θέλω» και του «πρέπει». Οι χαρακτήρες της σειράς είναι μικροί και μεγάλοι ήρωες της καθημερινής ζωής: O Λουκάς Δελόγγης, που μετά από σπουδές στο Παρίσι, φεύγει ξαφνικά στο Άγιον Όρος για να μονάσει. Η Γλαύκη Αρχοντίδη, κόρη ήρωα της Κατοχής που ζει στο Λονδίνο. Ο Παντιάς Φλέρης, ξάδερφος του Λουκά. Δικηγόρος, ακαταμάχητος στις γυναίκες, που του αρέσει να συγκρούεται για τα πάντα. Ο αρχαιολόγος Σωτήρης Ανδρουλής, ο φραγκισκανός μοναχός Περ Γκρεγουάρ, ο ξεπεσμένος γιατρός Μαρίνος Φλέρης , ο Σουηδός κροίσος Καρλ Γκιούναρσον, ο Σπύρος και η Θωμαή Δελόγγη, ο δήμαρχος του νησιού. Όλοι συνδέονται από το κοινό μέλλον και τον κοινό τόπο και βιώνουν την αμαρτία, τον έρωτα και τον πόνο.

Περί Ανέμων και Υδάτων

Μια ρομαντική ηθογραφία γυρισμένη στο μεγαλύτερο μέρος της στην Κέρκυρα και η τηλεοπτική επανεμφάνιση μετά από πολλά χρόνια του πολυαγαπημένου Θανάση Βέγγου. Η Αθηνά συζεί με την ιδιότροπη αδερφή της σε ένα αρχοντικό της Κέρκυρας. Στο διπλανό σπίτι μετακομίζει ένας «ναύτης», ο οποίος αφού πέρασε όλα του τα χρόνια στη θάλασσα, κληρονόμησε από τη θεία του αυτό το σπίτι στην Κέρκυρα. Μεταξύ τους αναπτύσσεται μια τρυφερή φιλική σχέση, που όμως θα κλονιστεί όταν η θετή κόρη της Αθηνάς, ερωτεύεται στο Παρίσι το γιο του «ναύτη», που είναι πιλότος. Η Αθηνά χτυπάει συναγερμό, γιατί μαθαίνει ότι ο πιλότος είναι γυναικάς με δύο αποτυχημένους γάμους στο ενεργητικό του και επιπλέον γιατί δεν θέλει να χαλάσει το προξενιό της κόρης της με το Λέλο, τον γιο ενός πάμπλουτου επιχειρηματία με ξενοδοχεία στην Κέρκυρα.

Σ’αγαπώ  Μ’αγαπάς

Η σειρά παρακολουθούσε την καθημερινή ζωή ενός τυπικού ελληνικού ζευγαριού της πόλης, του Θοδωρή (Θοδωρής Αθερίδης) και της Δήμητρας (Δήμητρα Παπαδοπούλου) σε όλες τις εκφάνσεις της, τη σχέση τους, τους τσακωμούς τους, τα άγχη και τις φοβίες τους. Σε κάθε ένα από τα 61 επεισόδια της σειράς παρουσιάζονταν διάλογοι του ζευγαριού σε διαφορετικούς χώρους (σε κάθε επεισόδιο συνήθως τρεις), όπως στο γυμναστήριο, στα διάφορα δωμάτια του σπιτιού, στο βιβλιοπωλείο, στο φαρμακείο και άλλα. Ιδιαίτερα χαρακτηριστική ήταν η σκηνοθεσία της σειράς, καθώς η κάμερα σε κάθε πλάνο έμενε σταθερή και παρακολουθούσε το διάλογο του ζευγαριού χωρίς να κινείται.Το ζευγάρι της διπλανής πόρτας που κατάφερε να γίνει θρύλος ταξιδεύοντας μας μέσα στην περιπετειώδη ζούγκλα της καθημερινότητάς του.Με πρωτοποριακή τηλεοπτική αφήγηση, μέσα σε 61 επεισόδια, σχεδόν πάντα μόνοι τους μπροστά στην κάμερα η Δήμητρα κι ο Θοδωρής μάς άφησαν να τους παρακολουθήσουμε να αγαπιούνται, να τσακώνονται, να γελάνε, να κλαίνε, να χωρίζουν, να συμφιλιώνονται, να τραγουδούν, να χορεύουν, με μια λέξη, να ζουν.!

Είσαι το ταίρι μου

Στην Αυστραλία γνωρίζονται η Στέλλα (Βίκυ Σταυροπούλου) και η Βίκυ (Κατερίνα Λέχου), Ελληνίδες της διασποράς. Η μία έχει μεγάλο πρόβλημα με την εμφάνισή της και προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει άντρα. Η δεύτερη έχει όσα θα ήθελε μια γυναίκα, αλλά θα ήθελε πολύ ένας άντρας να την αγαπήσει γι’ αυτό που είναι και όχι για την εξωτερική εμφάνιση και το σώμα της. Και οι δύο ερωτεύονται τον Νίκο (Αλέκος Συσσοβίτης), γόνο πλούσιας Ελληνικής οικογένειας. Την καρδιά του όμως την κερδίζει η Βίκυ ενώ η Στέλλα κρατάει τα συναισθήματά της κρυφά. Παράλληλα όμως η τελευταία φλερτάρει διαδικτυακά με τον Γρηγόρη (Βασίλης Χαραλαμπόπουλος), έναν νεαρό από την Αθήνα. Όλα όμως ανατρέπονται όταν οι δύο φίλες ταξιδεύουν μαζί στην Ελλάδα…

Λένη

Η Ελένη μια φιλόδοξη, δυναμική γυναίκα είναι χρόνια παντρεμένη με τον Πέτρο. Οι απαιτήσεις της δουλειάς της δεν έδωσαν στην Ελένη το περιθώριο, αλλά ούτε και την επιθυμία για ένα παιδί. Η ανάγκη του παιδιού έγινε κρυφό παράπονο για τον Πέτρο που απομονωμένος και διόλου επιβεβαιωμένος από την Ελένη, καταφεύγει σε εφήμερες σχέσεις. Εκείνη, όταν το ανακαλύπτει, του ζητάει να χωρίσουν. Μετά από έναν καβγά, η Ελένη φεύγει από το σπίτι και καταφεύγει στο εξοχικό του πατέρα της, στο χωριό. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, κάποια στιγμή, ανοίγοντας το πορτ-μπαγκάζ , βρίσκει προς μεγάλη της έκπληξη, κουλουριασμένο μέσα ένα κοριτσάκι! Μάταια προσπαθεί να μάθει πως βρέθηκε εκεί και ποια είναι. Η μικρή αρχικά δεν μιλάει καθόλου. Αλλά είναι έτοιμη να διδάξει την Ελένη μια καινούργια “γλώσσα”. Μια γλώσσα που η ίδια δεν ήξερε ότι μπορούσε να μιλήσει. Εισβάλλει με αναπάντεχο τρόπο στην ζωή της και την μεταμορφώνει…

Οι Σαββατογεννημένες

Ο Σάββας Κατσίκης (Σάκης Μπουλάς) είναι ένας ευκατάστατος εισοδηματίας που θέλει να κάνει σχέσεις με τις γυναίκες μόνο για να κάνει σεξ, είναι μισογύνης και φαλλοκράτης με σκληρό χαρακτήρα. Ο Σάββας έχει κάνει τρεις γάμους. Πρώτα με την μορφωμένη φιλόλογο Καίτη (Κατιάνα Μπαλανίκα), δεύτερο με την γνωστή ηθοποιό Μπία (Ελένη Ράντου) και έναν τρίτο με την επιχειρηματία Σούλα (Ράνια Σχίζα). Την περίοδο που εκδίδεται το τρίτο του διαζύγιο, ο Σάββας μαθαίνει από το ραδιόφωνο ενώ οδηγεί ότι έχει κερδίζει 7,5 εκατομμύρια ευρώ από το τυχερό παιχνίδι Τζόκερ. Από το σοκ και την έκπληξη χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου και τρακάρει χάνοντας τη μνήμη του. Μεταφέρεται στο νοσοκομείο όπου έρχονται οι τρεις πρώην σύζυγοί του ειδοποιημένες από τον γιατρό του νοσοκομείου για να τον βοηθήσουν να θυμηθεί η καθεμία για τους δικούς της λόγους…

Βέρα στο Δεξί

Το «Βέρα στο δεξί» ήταν μία δραματική σειρά η οποία προβλήθηκε το 2004. Η ζωή τεσσάρων γυναικών από το ξεκίνημα ως την ωριμότητα… Μια δικηγόρος, μια τραγουδίστρια, μια εκδότρια και μια γυναίκα που θυσίασε την καριέρα της για την καριέρα του άνδρα της, συμπορεύονται στη σύγχρονη Ελλάδα. Τα βιώματα και ο χαρακτήρας τους καθορίζουν τις πράξεις τους, οδηγώντας την καθεμιά να χαράξει τη δική της πορεία.

Επτά Θανάσιμες Πεθερές

Δεν είναι επτά… Είναι πενήντα τέσσερις και βάλε! Η μυθική φιγούρα της Ελληνίδας Πεθεράς αποτελεί ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης και οι Επτά Θανάσιμες Πεθερές έχουν δίκαια κατακτήσει τον τίτλο της μακροβιότερης prime time σειράς του mega. Οι Πεθερές μας έχουν ταξιδέψει σε κάθε σπίτι και κάθε γωνιά της Ελλάδας ενώ πέρσι άρχισαν και τα ταξίδια τους στον χρόνο, από την Αθήνα του 1908 μέχρι τον πλανήτη Άρη του 2309 μ.Χ.! Φέτος, κλείνοντας τα επτά τους χρόνια στην Ελληνική τηλεόραση, οι Επτά Θανάσιμες Πεθερές είναι πιο θανάσιμες και αγαπησιάρικες από ποτέ!

Safe Sex

Το «Safe Sex» μια σπονδυλωτή κωμική ταινία των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου που βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1999. Σε μικρό χρονικό διάστημα, παρά τις κακές κριτικές, έκοψε μεγάλο αριθμό εισιτηρίων, φθάνοντας τα 1.500.000 εισιτήρια πανελληνίως. Η ταινία ήταν η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία του ελληνικού κινηματογράφου. Μια μεγάλη ομάδα ηθοποιών εμφανίζεται στην ταινία, στην οποία αναπτύσσονται διάφορες ιστορίες, όλες όμως βασισμένες σε ένα κεντρικό κορμό. Μετά από την επιτυχία της ταινίας, το 2005 οι παραγωγοί της ταινίας αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια σειρά από αυτοτελή επεισόδια, βασισμένα στη safe sex κοινωνία. Μια πληθώρα σεναριογράφων, γνωστών ηθοποιών και επιτυχημένων σκηνοθετών δημιούργησε τη σειρά Safe sex TV Stories, που προβλήθηκε στο Mega. Αποτελείται από 33 ιστορίες και 58 επεισόδια.

Οι Μάγισσες της Σμύρνης

Αρώματα, μαντείες, προφητείες, αλλά και χειροπιαστά ξόρκια και μάγια από γυναίκες σε άντρες για να τις αγαπήσουν!… Το best seller, που διαβάστηκε και αγαπήθηκε από εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες και ταυτόχρονα η ακριβότερη παραγωγή της ελληνικής τηλεόρασης είναι γεγονός. Το κουβάρι της ιστορίας αρχίζει να ξετυλίγεται το φθινόπωρο του 1887, όταν η Ευθαλία κι η εννιάχρονη κόρη της Κατίνα, εγκαταλείπουν το χωριό τους και καταφεύγουν στη Σμύρνη σε αναζήτηση καλύτερης τύχης. Εκεί, θα μυηθούν στην μαγεία από μια αινιγματική Τουρκάλα, την Αττάρτη κι όλα θ’ αλλάξουν στη ζωή τους.

50-50

Το «Πενήντα Πενήντα» ήταν εβδομαδιαία κωμική σειρά του ΜΕGA, που άρχισε να προβάλλεται την τηλεοπτική περίοδο 2005-2006. Λόγω της μεγάλης επιτυχίας της η σειρά συνεχίστηκε με δεύτερο κύκλο τη σεζόν 2006-2007. Η σειρά πραγματεύεται τις ζωές τριών πενηντάρηδων (Πέτρος Φιλιππίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Σάκης Μπουλάς), καθώς και των γυναικών τους (Άβα Γαλανοπούλου, Βάνα Ραμπότα και Μαρία Ανδρούτσου). Η σειρά έκανε πρεμιέρα την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου του 2005, ενώ για τελευταία φορά προβλήθηκε την Παρασκευή 29 Ιουνίου του 2007 με ένα διπλό τελευταίο επεισόδιο. Η απήχηση της τηλεταινίας ήταν αρκετή για να πάρουν το πράσινο φως 15 ακόμα επεισόδια της σειράς, τα οποία προβλήθηκαν στο δεύτερο μισό της σεζόν 2010-2011. Ο 3ος κύκλος έκανε πρεμιέρα Τετάρτη 2 Μαρτίου του 2011 και το τελευταίο επεισόδιο προβλήθηκε Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011.

Το Κόκκινο Δωμάτιο

«Το Κόκκινο Δωμάτιο» ήταν κωμική τηλεοπτική σειρά, που προβλήθηκε το 2005. Οι βασικοί πρωταγωνιστές της σειράς είναι η αρχικαμαριέρα Μάρω (Βασιλική Ανδρίτσου), ο ρεσεψιονίστ Μίλτος (Αλέξανδρος Ρήγας), ο μπάρμαν Αντώνης (Χρήστος Τριπόδης) και ο Μαρτσέλο (Μαρτσέλο Λεκόμτ). Οι ατάκες των πρωταγωνιστών, η γρήγορη πλοκή και τα αυτοτελή επεισόδια, έκαναν τη σειρά μία από τις λατρεμένες του τηλεοπτικού κοινού.

Μαύρα Μεσάνυχτα

Το «Μαύρα Μεσάνυχτα» ήταν μία μαύρη κωμωδία η οποία προβλήθηκε το 2008 και αγαπήθηκε από τηλεοπτικό κοινό. Έκανε πρεμιέρα τον Ιανουάριο του 2008 και το τελευταίο επεισόδιο προβλήθηκε στις 15 Ιουνίου του 2009. Το σενάριο έγραψαν από κοινού ο Βασίλης Ρίσβας & η σύζυγός του Δήμητρα Σακαλή. Ο μουσικοσυνθέτης Κυριάκος Παπαδόπουλος έγραψε τη μουσική του ομώνυμου κομματιού που αποτελεί το κομμάτι των τίτλων της σειράς. Τους στίχους έγραψε το Θηρίο, ο οποίος και το ερμηνεύει μαζί με την Μαρία Ιακώβου η οποία επίσης έχει έναν μικρό ρόλο στη σειρά. Το κομμάτι έγινε μεγάλη επιτυχία. Παγιέτες και περίστροφα, μαφία και φαμίλια, κιτς και χλιδή σε ένα από τα πιο ανατρεπτικά σενάρια που γράφτηκαν ποτέ για την τηλεόραση. Όλα ξεκινούν όταν ο Θράσος, ένας φιλήσυχος βιοπαλαιστής, κληρονομεί την περιουσία του αδερφού του, ανθρώπου της νύχτας και ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου. Πώς αντιδρούν η διψασμένη για λούσα γυναίκα του, ο ρέμπελος γιος του, η γκοθού κόρη του και η τετραπέρατη πεθερά του; Και από την άλλη, τι υποδοχή του επιφυλάσσουν η ερωμένη του αδελφού του, οι μπράβοι, οι τραγουδιάρες και ο λοιπός περίγυρος της νύχτας;

Τα Μυστικά της Εδέμ

Ένα καλοκαίρι πριν από χρόνια, σε μια κατασκήνωση, συναντήθηκαν έξι έφηβοι. Ο Μάνος, η Εύα, ο Νικόλας, η Δάφνη, ο Λουκάς και η Νόρα φώναξαν δυνατά τα όνειρά τους στον ουρανό, τη νύχτα που έπεφταν τα αστέρια (Νύχτα των Λεοντιδών). Έγιναν η «Παρέα της Φεγγαρόπετρας» και έδωσαν την υπόσχεση κάθε χρόνο, τη Νύχτα των Λεοντιδών, να συναντιούνται στην ίδια κατασκήνωση. Στα χρόνια που ακολούθησαν, κάποιοι υπήρξαν συνεπείς στο ετήσιο ραντεβού τους και κάποιοι όχι. Στο φετινό ραντεβού όμως, θα υπάρχει απαρτία. Η Εύα βάζει τέλος στην πολύχρονη αυτοεξορία της στο Παρίσι και επιστρέφει στην Ελλάδα για να διεκδικήσει τον εραστή της το Μάνο, από τη γυναίκα του Μελίτα και την κόρη του Νεφέλη. Η άφιξη της θα αναστατώσει και τον αδελφό του Μάνου Νικόλα (ο οποίος ετοιμάζεται να παντρευτεί την Δάφνη), αλλά και το Λουκά με τη Νόρα που δουλεύουν στο ίδιο δικηγορικό γραφείο. Θα επιφέρει ανατροπές ισορροπιών στις ζωές τους και μεταβολές στα συναισθήματά τους. Τα μυστικά της εφηβείας τους θα βγουν στο φως. Κανενός η ζωή δε θα είναι πια η ίδια, όταν αποκαλυφτούν τα Μυστικά της Εδέμ.

Τέσσερις

Οι 4 είναι ο Άλκης, ο Πέτρος, ο Βασίλης και ο Άρης. Είναι τέσσερις άντρες, τέσσερα αδέλφια ή αλλιώς τέσσερις εποχές, όπως έλεγε η μητέρα τους, όταν ήταν παιδιά. Πρόκειται για 4 διαφορετικούς τύπους ανδρών με διαφορετικές ζωές, διαφορετικές γυναίκες και καριέρες, διαφορετικά θέλω και πρέπει. Αυτό που τους ενώνει και παράλληλα τους χωρίζει είναι η οικογένειά τους. Μια οικογένεια φαινομενικά άψογη. Όλα θα ανατραπούν και η οικογένεια θα αναγκαστεί να έρθει αντιμέτωπη με την αληθινή ζωή. Αλήθειες που δεν παραδεχόμαστε, λάθη που κουβαλάμε, σκέψεις που κάνουμε, σχέσεις που χρειαζόμαστε και έρωτες που ονειρευόμαστε να ζήσουμε. Τι γίνεται όταν ανακαλύπτουμε πως τελικά στη ζωή μας θέλουμε άλλα από αυτά που νομίζαμε; Είναι αργά για αλλαγή πλεύσης; Αρκεί ένα απρόσμενο γεγονός και οι ζωές των τεσσάρων ανδρών θα ελευθερωθούν για πάντα.

Χαρά αγνοείται

Η Ελένη (Μαρία Καβογιάννη) και ο Αντώνης Μάρκου (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης) έχουν τρία παιδιά που υπεραγαπούν, τη Χαρά (Πατρίτσια Μιλίκ Περιστέρη) που ανυπομονεί να ενηλικιωθεί για να ακολουθήσει τα όνειρα της, τον Στέλιο (Ορέστης Τζιόβας) που βοηθά τον πατέρα του στην ταβέρνα αλλά ονειρεύεται να γίνει μουσικός και τη μικρή Σόνια (Λυδία Αλιάτη) που έχει μεγάλη αδυναμία στην αδελφή της. Η ζωή τους δε διαφέρει από των γειτόνων τους και τα καθημερινά προβλήματα αντιμετωπίζονται με αγάπη, ακόμα και τα καβγαδάκια με τη νεαρή κόρη τους, τη Χαρά. Μέχρι που την παραμονή των γενεθλίων της, η Χαρά, έχοντας εξασφαλίσει την πολυπόθητη άδεια από της γονείς της να μείνει έξω μέχρι αργά, εξαφανίζεται χωρίς κανένα ίχνος. Η οικογένειά της ζει μια τραγωδία. Οι μαρτυρίες για τη νύχτα της εξαφάνισής της είναι αντικρουόμενες και δεν οδηγούν πουθενά. Όλοι είναι πλέον ύποπτοι. Η εξαφάνιση της Χαράς γίνεται η αφορμή να βγουν στην επιφάνεια καλά κρυμμένα μυστικά και ψέματα κι οι αποκαλύψεις είναι τόσο δραματικές ώστε τα ερωτήματα γίνονται βασανιστικά: Πόσο καλά γνωρίζει μια οικογένεια το παιδί της; Και το κυριότερο: τι έχει συμβεί στη Χαρά;

Το Νησί

«Το νησί» ήταν μία  δραματική τηλεοπτική σειρά 26 επεισοδίων η οποία προβλήθηκε από το Mega Channel την τηλεοπτική περίοδο 2010-2011 και είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Βικτόρια Χίσλοπ. Το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε στις 11 Οκτωβρίου 2010 και το τελευταίο στις 23 Μαΐου 2011. Θεωρείται μια από τις πιο ακριβές ελληνικές παραγωγές για τηλεοπτική σειρά με κόστος 4 εκατομμύρια ευρώ.

Κλεμμένα όνειρα

Η ιστορία ξεκινάει αρκετά χρόνια πριν, όταν ο Δημήτρης, ένας παντρεμένος πλούσιος επιχειρηματίας, γνωρίζεται και έχει μια εφήμερη ερωτική περιπέτεια με τη Βίκυ, μια νεαρή γοητευτική κοπέλα. Λίγο καιρό μετά, η Βίκυ ανακαλύπτει ότι είναι έγκυος στο παιδί του Δημήτρη. Όταν του το λέει, εκείνος αρνείται κάθε ευθύνη και η Βίκυ, δυναμική και αυθόρμητη, αποφασίζει να κρατήσει το παιδί και να το μεγαλώσει μόνη της. Την ίδια στιγμή, η νόμιμη γυναίκα του Δημήτρη μένει επίσης έγκυος, γεγονός που γεμίζει με μεγάλη χαρά την οικογένεια. Όλα αυτά τα χρόνια, τα δυο παιδιά του Δημήτρη, το νόμιμο, ο Άρης και το νόθο, ο Σταύρος, μεγαλώνουν στην Αθήνα χωρίς να γνωρίζει το ένα την ύπαρξη του άλλου. Η ανατροφή των παιδιών είναι βέβαια εντελώς διαφορετική. Ο Άρης μεγαλώνει πλουσιοπάροχα έχοντας όλη την αγάπη, την αφοσίωση και την πολυτέλεια της πλούσιας οικογένειας του, την ίδια στιγμή που η Βίκυ προσπαθεί να μεγαλώσει τον Σταύρο, δουλεύοντας καθημερινά και πολλές ώρες σαν οδηγός ταξί. Οι δρόμοι των δυο παιδιών συναντιούνται 18 χρόνια μετά, όταν ο Άρης, τελειώνοντας το Λύκειο θα φοιτήσει σε ένα από τα πιο πλούσια και κλειστά ιδιωτικά κολέγια της Αθήνας, χάρη στην οικονομική βοήθεια της οικογένειάς του, ενώ ο Σταύρος θα κερδίσει σε ένα διαγωνισμό μια υποτροφία με την οποία ως εξαιρετικό μαθηματικό μυαλό θα μπορέσει να φοιτήσει στο ίδιο κολέγιο με τον Άρη.

Στο Παρά Πέντε

Η σειρά που έσπασε όλα τα μηχανάκια της AGB, Παρά Πέντε!  Προβλήθηκε από το Mega, τις τηλεοπτικές σαιζόν 2005-06 και 2006-07. Σεναριογράφος της σειράς είναι ο Γιώργος Καπουτζίδης, ο οποίος είχε και το ρόλο ενός εκ των πέντε πρωταγωνιστών. Η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά από το Mega Channel στις 26 Σεπτεμβρίου του 2005 και θεωρείται ως μια από τις πιο επιτυχημένες στη ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, κρίνοντας με βάση τις μετρήσεις θεαματικότητας της AGB.  Αν και έχει χαρακτηριστεί ως κωμική, η σειρά μπορεί να ενταχθεί στο είδος των σειρών περιπέτειας και μυστηρίου με άφθονα κωμικά στοιχεία.

Δείτε επίσης

To μοντέλο Dana Nesteriuk παρουσιάστρια της νέας εκπομπής «Gallery Monaco»

Το μοντέλο και διευθύντρια σε διεθνή φαρμακευτική εταιρία  Dana Nesteriuk θα παρουσιάσει τη νέα εκπομπή …

Αφήστε μια απάντηση