Πέμπτη , 18/04/2024

ΒΙΤCOIN: Το μοναδικό νόμισμα που δεν ελέγχεται από τράπεζες και έχει ξεπεράσει την τιμή του χρυσού … Ευκαιρία ή Φούσκα;

Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπουκλάκος

Η αρχική του τιμή ήταν 0,05$ ,μέσα σε επτά χρόνια η αξία του Bitcoin πολλαπλασιάστηκε παραπάνω από 40.000 φορές. Έχει ξεπεράσει και την τιμή του χρυσού, και αυτή τη στιγμή η τιμή του είναι κοντά στα  10,222.30$. Το LabelNews μίλησε με ειδήμονες που έχουν ασχοληθεί με το Βitcoin και τα υπόλοιπα crypto currencies, είτε traders είτε και miners  και σας μεταφέρουμε τι μας  είπαν…

Tί είναι το Βitcoin και πως ξεκίνησε;

Το Βitcoin είναι ένα αποκεντρωμένο ψηφιακό νόμισμα (δηλαδή δεν έχει κάποια κεντρική τράπεζα πίσω του να το ορίζει καθώς και υλική υπόσταση) , ένα από τα πολλά ψηφιακά νομίσματα  αλλά επειδή ήταν το πρώτο που δημιουργήθηκε είναι και το ποιο ευρέως γνωστό. Δημιουργήθηκε το 2009 από τον Satoshi Nakamoto (λίγα είναι γνωστά για τον Satoshi,το δημιούργησε και δεν εμφανίζεται πουθενά).

Πώς παράγεται το Βitcoinmining;

Το Βitcoin παράγεται μέσω μιας διαδικασίας mining, όπου ο παραγωγός του «πουλάει» υπολογιστική ισχύ, το κόστος είναι η ενέργεια αλλά η πληρωμή που λαμβάνει είναι μονάδες Βitcoin η οποιουδήποτε crypto νομίσματος έχει επιλέξει να κάνει mining.Το 2009 με ένα μέσο οικιακό υπολογιστή μπορούσαν να παραχθούν μέχρι και 200 Βitcoin ημερησίως, τα Βitcoin που έχουν παραχθεί  είναι : 16.800.000 και το μέγιστο όριο όσων θα παραχθούν  είναι : 21.000.000 btc , όσο περισσότερα παράγονται αυξάνεται η δυσκολία παραγωγής.

Που χρησιμοποιείται το Βitcoin;

Το Βitcoin μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορές στο διαδίκτυο, ανώνυμες συναλλαγές  διότι δεν ελέγχεται από συστημικές τράπεζες και κάθε πορτοφόλι Βitcoins αποτελείται από νούμερα χωρίς τα στοιχεία του κατόχου του. Καθώς επίσης και από επιχειρήσεις που δέχονται πληρωμές σε Bitcoin. Χρησιμοποιείται ακόμη για trading καθώς επίσης και για ξέπλυμα χρημάτων αφού δεν ελέγχεται από τράπεζες και χώρες, λόγω  του ότι δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για το Βitcoin.

Τι είναι το trading;

Το trading είναι όπως η χρηματιστηριακή συναλλαγή όπου η τιμή καθορίζεται από την προσφορά και τη ζήτηση μόνο που δεν λαμβάνει μέρος στο χρηματιστήριο αλλά γίνεται στο internet , το Βitcoin έχει μεγάλη μεταβλητότητα και είναι αρκετά κερδοσκοπικό αυτή τη στιγμή. Πολλοί χρηματιστές  υποστηρίζουν  ότι είναι «φούσκα» και ότι κάποια στιγμή θα σκάσει γιατί δεν έχει την δέσμευση κάποιας  χώρας.

Που μπορεί κάποιος να αγοράσει Bitcoin;

Bitcoin μπορεί κάποιος να αγοράσει από αρκετές ιστοσελίδες στο internet, από ιδιώτες που τα μεταφέρουν επάνω τους αλλά και από bitcoin atm (στην Ελλάδα είναι ελάχιστα σε συγκεκριμένα σημεία).

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …