Πέμπτη , 25/04/2024

Βόλτα στην Χριστουγεννιάτικη Βόρεια Ελλάδα – Ο αγώνας δρόμου με τους Αγιοβασίληδες στην Νάουσα και η όμορφη «Παραμυθούπολη» στα Γιαννιτσά

Με φώτα, χορούς και εορταστική διάθεση έχουν γεμίσει τις τελευταίες μέρες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις και τα χριστουγεννιάτικα χωριουδάκια που έχουν στήσει οι κατά τόπους δημοτικές αρχές.

Νάουσα

Στη Νάουσα οι εκδηλώσεις έχουν ξεκινήσει από τις 12 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 6 Ιανουαρίου. Στις εορταστικές εκδηλώσεις συμμετέχουν σύλλογοι, φορείς και σχολεία και θα πραγματοποιούνται σε όλους τους χώρους πολιτισμού, στο Εμπορικό Κέντρο, σε γειτονιές της πόλης και στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Νάουσας. Τις εντυπώσεις αναμένεται να κλέψει ο 4ος αγώνας «Naoussa Santa Run» απόστασης περίπου 1.700 μ. Οι συμμετέχοντες δρομείς θα είναι ντυμένοι με στολές του Αϊ Βασίλη σε έναν αγώνα συμβολικού χαρακτήρα χωρίς χρονομέτρηση, αφού στόχος της διοργάνωσης είναι η δημιουργία χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας στο κέντρο της πόλης. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με χριστουγεννιάτικα χάπενινγκς και πολλές εκπλήξεις.

Σκύδρα

Στη Σκύδρα το «καλωσόρισμα» των εορτών έγινε από νωρίς. Στις 8 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Δημοκρατίας μπροστά στο Δημαρχείο. Οι πολυήμερες, βέβαια, εκδηλώσεις έκαναν πρεμιέρα την Κυριακή και θα κορυφωθούν παραμονή Πρωτοχρονιάς. Σύλλογοι και χορωδίες της περιοχής έχουν αναλάβει να βάλουν τον κόσμο στο κλίμα των ημερών.

Γιαννιτσά

Για 7η συνεχή χρονιά η «Παραμυθούπολη» στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών είναι γεγονός. Η αρχή των εκδηλώσεων έγινε την Δευτέρα, ενώ οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη. Σχολεία, φροντιστήρια, σύλλογοι και χορωδίες με τις εκδηλώσεις τους φροντίζουν όλες αυτές τις μέρες να βάλουν στο κλίμα τους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης.

Δείτε επίσης

Διάλεξη, Ομιλία του Φιλόσοφου, Ζωγράφου Βασίλειου Αράπη – Παρουσιάζει η ηθοποιός Μαριάννα Καστανία

Λαμβάνοντας υπ όψιν την ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΗ θεώρηση, ότι το ανθρώπινο Βασίλειο, όπως και τα πάντα Συνπαντικά, …