Παρασκευή , 29/03/2024

«Βόλτα στον Αττικό Αμπελώνα» – Έρχεται η μεγαλύτερη έκθεση κρασιού από τους Αμπελώνες Αττικής στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η Ένωση Οινοποιών Αμπελώνα Αττική σας προσκαλεί στην Έκθεση Κρασιού  που διοργανώνει την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 με τίτλο «Βόλτα Στον Αττικό Αμπελώνα».

Ο Αττικός Αμπελώνας είναι ο μεγαλύτερος και αρχαιότερος αμπελώνας της Ελλάδας, με μακραίωνη ιστορία και παράδοση στην οινοπαραγωγή. Το Σαββατιανό, η ποικιλία – πρεσβευτής του αμπελώνα, αλλά και πολλές άλλες ελληνικές και ξένες ποικιλίες ευδοκιμούν στο ξηροθερμικό, ιδανικό για αμπελοκαλλιέργεια κλίμα της Αττικής.

Τις τελευταίες δεκαετίες ο αμπελώνας της πρωτεύουσας δέχτηκε πιέσεις, τόσο από την αστική ανάπτυξη όσο και από τις οικονομικές συγκυρίες.

Έτσι, η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα της Αττικής αναλαμβάνει δράση να ανατρέψει τα δεδομένα, καθώς και να διατηρήσει και να αναπτύξει το μεγαλύτερο αμπελοτόπι της χώρας, από τα λίγα παγκοσμίως που βρίσκονται δίπλα σε πρωτεύουσα.

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, 24 οινοποιεία του Αττικού Αμπελώνα συναντούν το οινόφιλο κοινό στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με περισσότερες από 200 ετικέτες προς δοκιμή από το οινόφιλο κοινό και τους επαγγελματίες.

Νέες κυκλοφορίες, φρέσκες σοδειές, το κυρίαρχο Σαββατιανό αλλά και άλλες ενδιαφέρουσες οινοποιήσεις περιμένουν τους οινόφιλους της Αθήνας.

Παράλληλα, στο Roof Garden του 3ου ορόφου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης θα πραγματοποιηθούν δύο σεμινάρια, ένα για τη διαχρονική Ρετσίνα Αττικής και το πολλά υποσχόμενο μέλλον της, κι ένα cheese & wine pairing master class, με κρασιά και τυριά από την Αττική.

Ο βραβευμένος οινοχόος, οινολόγος και wine expert Άρης Σκλαβενίτης θα παρουσιάσει μέσα από ένα wine tasting 12 ρετσινών της Αττικής την ιστορία του πιο διάσημου «οίνου κατά παράδοση» και τις διαφορετικές εκφράσεις της, ενώ ο Δρ. Αμπελουργίας Ευάγγελος Μπερής θα μυήσει τους συμμετέχοντες στους ιδανικούς συνδυασμούς 12 κρασιών με τα γνωστά τυριά του Τυροκομείου Κωσταρέλου.

Το κάθε σεμινάριο έχει κόστος 10 ευρώ και απαιτείται προεγγραφή.

Τέλος, το εστιατόριο Clap The Restaurant που λειτουργεί στον 3ο όροφο του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη, θα προσφέρει κατά τη διάρκεια των γιορτών ειδικά σχεδιασμένο μενού ταιριασμένο με ετικέτες από τον Αττικό Αμπελώνα.

Το ωράριο της έκθεσης είναι 12.00-19.00 (12.00-15.00 για τους επαγγελματίες και 15.00-19.00 για το κοινό). Η είσοδος για το κοινό είναι 5 ευρώ και περιλαμβάνει ποτήρι γευσιγνωσίας.

Χορηγοί της έκθεσης είναι το Τυροκομείο Κωσταρέλου, η Cork Hellas, η GS Labelprint, η Oinoline, η εταιρεία Κοροπούλης, η Ενοχημική, η Label Press και η Elias Valavanis S.A.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Ένωσης www.enoaa.gr και στα social media της Ένωσης Οινοποιών Αμπελώνα Αττικής.

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου σας περιμένουμε για μία Βόλτα Στον Αττικό Αμπελώνα!

 

Δείτε επίσης

To μοντέλο Dana Nesteriuk παρουσιάστρια της νέας εκπομπής «Gallery Monaco»

Το μοντέλο και διευθύντρια σε διεθνή φαρμακευτική εταιρία  Dana Nesteriuk θα παρουσιάσει τη νέα εκπομπή …