Πέμπτη , 28/03/2024

Γιατί οι γυναίκες το καλοκαίρι είναι πιο “ανοιχτές” στο φλερτ και στο ευκαιριακό σεξ, τι συμβαίνει στην ψυχολογία τους και πώς εξηγείται;

Το καλοκαίρι είναι το καλύτερο αφροδισιακό. Όταν ακούμε αυτή την λέξη το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό είναι η ανεμελιά, η απόλυτη χαλάρωση, η ξεκούραση και ο άπλετος χρόνος. Μπορεί να θεωρηθεί και η πιο ερωτική εποχή του χρόνου, αφού ξυπνά την ανάγκη για καλοκαιρινούς έρωτες,  γεμάτους περιπέτεια και έντονο φλερτ.

Η εποχή αυτή προσδιορίζει μια ανάγκη φυγής από τα συνηθισμένα καθώς η μέρα είναι μεγαλύτερη, το φως του ήλιου καίει παραπάνω το πρόσωπο μας και η διάθεση μας ανεβαίνει όλο και περισσότερο. Πιο γενικευμένα όμως οι γυναίκες έχουν την τάση και την επιθυμία να είναι πιο ανοιχτές στο φλερτ το καλοκαίρι. Αισθάνονται πιο έντονα την ανάγκη να ερωτευτούν και να νιώσουν πιο ποθητές από το αντίθετο φύλο.

Γίνονται περισσότερο αυθόρμητες και πιο χαλαρωτικές λόγω του αλκοόλ με αποτέλεσμα να είναι αρκετά θετικές σε ένα νέο πρόσωπο που θα τις προσεγγίσει.  Οι καλοκαιρινές συνθήκες δημιουργούν ένα ιδανικό και ειδυλλιακό κλίμα όπου πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο αυθορμητισμός, αυτός είναι και ο κύριος λόγος που μια γυναίκα είναι πιο θετική σε κάτι νέο, ξαφνικό και έντονο. Έχει την ανάγκη να νιώσει τον απόλυτο καλοκαιρινό πόθο. Με λίγα λόγια είναι η εποχή που δεν σε ενδιαφέρει τίποτα γιατί το μόνο που ζητάς είναι καλοπέραση και έντονη ερωτική ζωή.

Επίσης το γεγονός πως τα ρούχα λιγοστεύουν κατά την καλοκαιρινή περίοδο και τα κορμιά είναι πιο γυμνά, βοηθάει ακόμα περισσότερο στο να ανέβει η λίμπιντο στα ύψη. Όλα αυτά μαζί αλληλοεπιδρούν στην ψυχολογία μιας γυναίκας και τη κάνουν να αισθάνεται  πιο όμορφα με τον εαυτό της εκπέμποντας περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Παρόλα αυτά όταν θέλουμε να απολαύσουμε μια καλοκαιρινή περιπέτεια καλό είναι να προσέχουμε και μερικά πράγματα όπως οι κανόνες υγιεινής. Καλό θα ήταν να υπάρχει πάντα χρήση προφυλακτικού, να προσέχουμε τι καταναλώνουμε, να μην εκτιθέμεθα πολύ αφού είναι πολύ εύκολο μια γυναίκα να βρεθεί σε κίνδυνο και τέλος να γνωρίζουμε ότι πρέπει να οριοθετεί το φλερτ σε ένα νέο άνθρωπο που γνωρίζει ξεκαθαρίζοντας τα πράγματα για το πως η ίδιες επιθυμούν να εξελιχθούν.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Μονή Κηπίνας – Το εντυπωσιακό Μοναστήρι που είναι χτισμένο μέσα σε βράχους!

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Φωτογραφία: Xάρης Πετρίδης, Θοδωρής Μπίτσας Το Label News ταξίδεψε στα …