Τρίτη , 23/04/2024

Γιατί οι νέοι φεύγουν από τα club και επιλέγουν πλέον πιο χαλαρά μέρη όπως τσιπουράδικα και μεζεδοπωλεία

Οι εναλλακτικοί τρόποι διασκέδασης, ξεκίνησαν να γίνονται “μόδα” πιο πολύ στις ηλικίες περόπου άνω των 30. Το “προτιμώ ένα πιο ήσυχο μέρος” άρχισε να κάνει την εμφάνισή του και τα clubs ξεκίνησαν να δέχονται περισσότερους νέους ανθρώπους και λιγότερες μεγαλύτερες ηλικίες.

Οι ρόλοι όμως αντιστράφηκαν και στο 2017 οι νέοι απορρίπτουν τη δυνατή μουσική, τα clubs και το πολύ αλκοόλ που υπήρχε άφθονο σε κάθε παρέα μέχρι τα ξημερώματα. Οι νέοι σταματούν τα “μεγάλα ξενύχτια” και δίνουν τη θέση τους στις μεγαλύτερες ηλικίες που όπως φαίνεται γίνεται το αγαπημένο κοινό των clubs που θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το δυναμικό κοινό της διασκέδασης 18 – 29, αλλάζει επιλογές και προτιμά τους εναλλακτικούς τρόπους διασκέδασης, όπως κάποια τσιπουράδικα, μικρά συνοικιακά μαγαζιά με ήρεμη μουσική ή ακόμη και cafe που παραμένουν ανοιχτά μέχρι περίπου τα μεσάνυχτα. Μπορεί όλοι να θεωρούσαμε πως τα τσιπουράδικα και μεζεδοπωλεία είναι καταστήματα που προτιμούν μόνο οι φοιτητές της εκάστοτε πόλης, αλλά όπως φαίνεται κάναμε λάθος.

Η έρευνα του Label News ξεκινά από τα Social Media και τις κοινοποιήσεις των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η οποίοι όπως φαίνεται χωρίζουν τη διασκέδαση σε δικές τους κατηγορίες, με τα club να είναι η τελευταία τους λύση. Προσθέσαμε λοιπόν τους χρήστες του Facebook σε μία ομάδα για να πραγματοποιήσουμε το δικό μας κοινωνικό πείραμα. Η ομάδα αποτελείται από 50 άτομα με μέσο όρο ηλικίας τα 25 και η συζήτηση όπως είναι φυσικό, πήρε φωτιά από το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο.

“Δεν θέλω να πάω σε ένα μαγαζί και να στριμωχτώ για να πω ότι βγήκα το Σάββατο το βράδυ και διασκέδασα με την παρέα μου. Ειδικά όταν δεν μπορείς να ανταλλάξεις και μία κουβέντα με την παρέα σου.”, σχολιάζει ο Αντρέας 24 ετών, ενώ έρχεται να συμφωνήσει μαζί του και ο μεγαλύτερος της συνομίλίας που δημιουργήσαμε, ο Χρήστος 29 ετών λέγοντας: “ Δεν καταλαβαίνω πώς κάποιοι αντέχουν να πηγαίνουν σε μικρούς κλειστούς χώρους με πολύ δυνατή μουσική και να το θεωρούν διασκέδαση, ενώ παράλληλα δεν πίνουν και τα καλύτερα ποτά.”.

Ουζερί, μεζεδοπωλεία και καταστήματα με φόντο τα ρακόμελα γίνονται τα αγαπημένα όλων των νέων και με τα περισσότερα από αυτά να μετατρέπονται σιγά σιγά σε κανονικότατα εστιατόρια μιας και μία επίσκεψη σε κάποια από αυτά θα σας πείσει πως η κουζίνα τους μπορεί να συναγωνιστεί και τα καλύτερα εστιατόρια της πρωτεύουσας.

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …