Παρασκευή , 29/03/2024

Ποιο είναι το μικρόβιο της απληστίας; Γιατί οι περισσότεροι πλούσιοι άνθρωποι έχουν ως Θεό τους το χρήμα;

Το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία λένε. Συνήθως πέφτουμε μέσα με αυτή την  παροιμία καθώς δεν είναι λίγοι οι πλούσιοι που παρόλο που οι τράπεζες τους είναι γεμάτες με μεγάλα ποσά χρημάτων φαίνονται να είναι δυστυχισμένοι.

Παρόλα αυτά πέρα από θλιμμένοι θεωρούνται και πολύ σφιχτοχέρηδες. Άραγε πως σκέφτονται όσοι έχουν λεφτά και καταφέρνουν μέρα με τη μέρα να αυξάνουν τα χρηματικά τους ποσά;

Επισκέπτονται τα ΑΤΜ μια φορά την εβδομάδα ώστε να πληρώνουν μετρητοίς και να μην βγαίνουν εκτός προϋπολογισμού. Μπορεί να τους βλέπουμε με περιποιημένα και καλοκουρεμένα μαλλιά όμως κάνεις μας δεν γνωρίζει που ακριβώς κουρεύονται.

Και σίγουρα προκειμένου να αποταμιεύσουν χρήματα θα σκεφτούν τις πιο οικονομικές λύσεις στους πιο οικονομικούς κομμωτές. Εμείς μπορεί να νομίζουμε όταν βλέπουμε έναν εκατομμυριούχο πως ρέει το χρήμα όμως στην πραγματικότητα σιχαίνονται να σπαταλάνε λεφτά οπουδήποτε.

Όπως επίσης μην περιμένεις πότε να τους δεις να αφήνουν φιλοδώρημα σε κάποιο μαγαζί. Το σκεπτικό τους είναι να είναι οικονόμοι. Αυτό που έχουν στο μυαλό τους οι άνθρωποι αυτού του κύκλου είναι η γνωστή σε όλους μας παροιμία φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι, όπως και γίνεται.

Έχουν επιμονή σε ότι αφορά το κέρδος. Δεν εγκαταλείπουν πότε την σκληρή δουλειά , την επέκταση τους στον τομέα της επιχειρηματικότητας τους και δεν σταματάνε πότε την αναζήτηση καλού και πιστού προσωπικού. Οι πλούσιοι πληρώνουν φόρους.

Θα μπορούσε να είναι ένα πολύ καλό ανέκδοτο, καθώς όσο και αν ισχυρίζονται ότι το κάνουν πάντα έχουν τον τρόπο τους και την στρατηγική τους για να το αποφύγουν. Τρελαίνονται για το τζάμπα. Όλοι αγαπάμε το τζάμπα αλλά όταν οι τσέπες σου είναι γεμάτες μονίμως δεν περιμένεις κάποιον άλλο να σε κεράσει σε ένα μαγαζί.

Μέχρι τώρα ξέραμε πως οι ζάμπλουτοι είναι και πρέσβειρες καλής θέλησης οργανώνοντας αρκετές φιλανθρωπίες. Αυτό που δεν είχαμε υπολογίσει όμως είναι πως πίσω από όλη αυτήν την καλή πράξη κρύβεται προσωπικό όφελος και συμφέρον που διπλασιάζει το δικό τους εισόδημα. Το συμπέρασμα είναι πως καλύτερα να είσαι φτωχός και ανοιχτοχέρης πάρα πλούσιος τσιγκούνης και μίζερος.

Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις …

Δείτε επίσης

Βαγγέλης Καράλης: «Θα δώσουμε μάχη κατά των νέων Lockdown του Χαρδαλιά» Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, «Μάχη για την Αττική»

Ο Βαγγέλης Καράλης είναι δημοσιογράφος και απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ. Έχει …

Αφήστε μια απάντηση