Σάββατο , 20/04/2024

Γιατί πρέπει να εντάξεις την Οπτική Επαφή στην Επικοινωνία σου, ώστε να πετύχεις Επαγγελματικά και Ερωτικά …

Eye contact ή αλλιώς οπτική επαφή. Λένε πως τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής μας και όχι άδικα. Αλάνθαστος ανιχνευτής ψεύδους, ανεξαιρέτως χρώματος και σχήματος, τα μάτια αρκούν για να μας φέρουν πολύ κοντά ή αντίστοιχα να μας πετάξουν χιλιόμετρα μακριά από έναν άνθρωπο. Αρκεί μόνο ένα βλέμμα και λίγη προσοχή σε αυτό για να αντιληφθείς τις αληθινές προθέσεις και τα συναισθήματα του συνομιλητή σου.

Εξάλλου, βασικός λόγος ύπαρξης των ματιών πέρα από την όραση, φυσικά, είναι και η σύνδεση που δημιουργούν με τους ανθρώπους γύρω μας. Είναι πολύ εύκολο να τραβήξεις τη προσοχή με ένα μόνο βλέμμα και να κερδίσεις το ενδιαφέρον κάποιου. Είναι πολύ απλό να εντάξεις την οπτική επαφή στην επικοινωνία σου, αρκεί να το θέλεις. Γιατί να το κάνεις;

Γιατί οι λέξεις θα φαίνονται και πραγματικά θα είναι περιττές σε αρκετές περιπτώσεις. Το να διαβάσεις τα μάτια του άλλου, πέρα από το γεγονός ότι είναι όμορφο ,ταυτόχρονα, εκδηλώνει άμεσα συναισθήματα και σκέψεις που ένα λεξικό δεν θα μπορούσε να βοηθήσει στην περιγραφή τους.

Γιατί η οπτική επαφή εκδηλώνει την προσοχή προς τον συνομιλητή μας και αυτό έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντικό όχι μόνο στις προσωπικές μας σχέσεις αλλά και στις επαγγελματικές. Για την ακρίβεια, κοινωνιολόγοι τονίζουν ,συνεχώς, το γεγονός ότι οι άνθρωποι σήμερα διψούν για οπτική επαφή και παρόλο που την έχουν τόσο ανάγκη τείνουν να κρύβονται πίσω από μια οθόνη κινητού. Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως η ανάγκη για οπτική επαφή παύει να υφίσταται.

Η ικανότητα να παρακολουθείς οπτικά και να δηλώνεις το παρόν με το βλέμμα σου θεωρείται και ,αδιαμφισβήτητα, είναι ένα δυνατό χαρτί στα χέρια σου από τη στιγμή που τα κινητά τηλέφωνα μπορούν εύκολα να σπάσουν την επικοινωνία κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης.

Γιατί η οπτική επαφή μπορεί να δημιουργήσει έναν στενό, δυνατό δεσμό. Για τον απλό λόγο ότι τα ίδια νεύρα που διεγείρονται τη στιγμή μιας πραγματικής επικοινωνίας από το ένα άτομο, προκαλούν την διέγερση των αντίστοιχων νεύρων από τον συνομιλητή. Κι αυτό μπορεί να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο από τις εκφράσεις που παίρνουμε κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με αποτέλεσμα να ερχόμαστε τόσο κοντά στον συνομιλητή μας, να μπαίνουμε στη δική του θέση, να δημιουργείται ένας στενός δεσμός, να εκδηλώνεται και να προκαλείται εμπάθεια.

Την επόμενη ,λοιπόν, φορά που θα έρθεις σε επαφή με κάποιον προσπάθησε να εντάξεις την οπτική επαφή στην συνομιλία σας. Όσο δύσκολο κι αν σου φαίνεται στην αρχή, τόσο εύκολη θα αποδειχθεί ,αν τα καταφέρεις, η μεταξύ σας επικοινωνία.

Δείτε επίσης

Δημήτρης 25 ετών: «Κάνω σεξ μέσω διαδικτύου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, δεν θέλω τις πραγματικές γυναίκες» Όταν η Virtual Reality αντικαθιστά την αληθινή ζωή …

Άκης Τσακίρης Χωρίς αμφιβολία, ένα μεγάλο ποσοστό των ενεργειών ενός ανθρώπου, γίνεται μέσω διαδικτύου. Μάλιστα, …