Παρασκευή , 29/03/2024

Για όσους έχουν παραμείνει στην πόλη, όλες οι Εορταστικές εκδηλώσεις για την Καθαρά Δευτέρα στην Αθήνα

Με Πλακιώτικο περίπατο, κρυμμένο θησαυρό και Κούλουμα στου Φιλοπάππου το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας για τους Αθηναίους, αλλά και όλους όσους θέλουν να επισκευθούν την πρωτεύουσα αυτές τις μέρες. Πάρτι με κλόουν, συναυλίες της Φιλαρμονικής, της Big Band και της Χορωδίας του Δήμου και θεατρικά δρώμενα ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα μέχρι την Καθαρά Δευτέρα. Ας δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα του Δήμου.

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, κατεβαίνουμε όλοι στον σταθμό του μετρό “Ακρόπολη” και απολαμβάνουμε ένα περίπατο μετά μουσικής μέχρι το Ζάπειο Μέγαρο στις 11:00, ενώ στις 12:00 έχουμε την πλακιώτικη αποκριά των Καρναβαλιστών. νας πανηγυρικός και μεθυστικός περίπατος στα στενά της Πλάκας με μουσικά όργανα, χορό και αποκριάτικα τραγούδια από τις Μορφές Έκφρασης. Διαδρομή: Mετρό Ακροπόλεως, Σέλλεϋ, Βύρωνος, πλατεία Αγίας Αικατερίνης, πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας, Κυδαθηναίων, Αδριανουπόλεως, Τριπόδων, Φλέσσα, Λυσίου, Μάρκου Αυρηλίου, Αδριανού, πλατεία Μοναστηρακίου.

Μην ξεχνάς όμως πως την ίδια ώρα ξεκινάει και το 7ο Κυνήγι Θησαυρού στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ξεναγού. Φέτος στο κυνήγι εστιάζουμε στην περιοχή γύρω από την Ακρόπολη και την Πλάκα , μια γοητευτική αλλά ακόμα άγνωστη περιοχή της Αθήνας που οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε μόνο ως τουριστικό προορισμό. Εγγραφές και σημείο συνάντησης στο εστιατόριο Διόνυσος στην Ακρόπολη από τις 10.00-12.00, σε συνεργασία με το Σωματείο Ελλήνων Ξεναγών.

Η Καθαρά Δευτέρα μας βρίσκει στου Φιλοπάππου και πιο συγκεκριμένα, στις 10:00 ακριβώς ξεκινάμε με έναν ακόμη αποκριάτικο και εντυπωσιακό περίπατο της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων ενώ μην ξεχνάς πως στις 11:00 θα βρεθούμε όλοι μαζί και θα γίνουμε μία αποκριάτικη παρέα στην Αποκριάτικη συναυλία του Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων με τη συμμετοχή του Λάκη Χαλκιά.

Δείτε επίσης

Μόνο Μαζί Μπορούμε: “55 τρόποι να αγαπήσεις τον εαυτό σου” στις 25 & 26 Νοεμβρίου

Το #MonoMaziMporoume είναι μια πρωτοβουλία της Σχολής Αγάπης Εαυτού που λειτουργεί υπό την Αιγίδα του …

Αφήστε μια απάντηση