Σάββατο , 20/04/2024

Γυναίκα σημαίνει ζωή, γιατί μπορεί να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες της

Οι ψευδαισθήσεις και τα χλιαρά δεν είναι γι’ αυτήν, γιατί μπορεί να διακρίνει το αληθινό όσο καλά κρυμμένο κι αν είναι. Ποτέ δεν θα χάσει την σπίθα από το βλέμμα της όσο κι αν η ζωή της γυρίσει την πλάτη, γιατί έχει την ικανότητα ή μάλλον δυνατότητα να παραμένει φωτεινή μέσα στο σκοτάδι της.

Η βιτρίνα και η καθωσπρέπει ζωή δεν της αρμόζουν, γιατί ο αφθορμητισμός και οι αιφνιδιαστικές κινήσεις είναι στο αίμα της, πηγάζουν από την ψυχή της. Όσο κι αν προσπαθήσεις να την περιορίσεις εκείνη θα βρει τον τρόπο να σπάσει τα δεσμά που της επέβαλες, να κινήσει τα νήματα της ζωής της και να παλέψει με τον ίδιο της τον εαυτό για να ζήσει την ζωή που πάντα ήθελε.

Η γυναίκα είναι ζωή, γιατί η γυναίκα είναι η απόδειξη ότι το καθετί μπορεί να αναγεννηθεί από τις στάχτες του. Όσες φορές κι αν πέσει θα καταφέρει να σηκωθεί. Όσες φορές κι αν την πονέσεις, την χτυπήσεις, την χαρακώσεις, οι πληγές της θα επουλωθούν. Κι αυτό γιατί ξέρει τι θα πει σεβασμός και κυρίως αυτοεκτίμηση. Είναι εκεί για την ίδια, υπερασπίζεται τον εαυτό της και τον αποτιμάει σωστά όταν κανένας άλλος δεν θα της κρατήσει το χέρι, δεν θα της δείξει το σωστό μονοπάτι.

Μην την υποτιμήσεις ποτέ γιατί θα βρεί τον τρόπο να σου αποδείξει πως η υπόσταση και ο ρόλος της δεν θα μπορούσε να είναι λιγότερο σύνθετος και πολυσχιδής από τους ρόλους που καλείται να ανταποκριθεί καθημερινά. Μπορεί να ζήσει περισσότερες ζωές πέρα από τη δική της, να γίνει στρατηγός αλλά και στρατιώτης, επιβλητική αλλά και γλυκιά, δυναμική αλλά και ευαίσθητη. Γιατί είναι μια οντότητα τόσο περίπλοκη αλλά ταυτόχρονα και τόσο απλή. Πώς θα ήταν άραγε η ζωή χωρίς την μάνα, την αδερφή, την φίλη ή σύντροφο σου…;

Δείτε επίσης

Νεφέλη Αγκυρίδου: Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη Ραφήνα με την παράταξη «Δύναμη Ανάπτυξης»

Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel Νεφέλη Αγκυρίδου κατεβαίνει υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη …