Πέμπτη , 28/03/2024

Γυναίκες με δερματικές παθήσεις γίνονται μοντέλα και φωτογραφίζονται στην νέα καμπάνια με τίτλο «Η παραμόρφωση, μας κάνει μοναδικές!»

Μία νέα καμπάνια έρχεται να ολοκληρώσει την φαρέτρα των social media και των σελίδων που έχουν σκοπό την ενεργοποίηση των ατόμων με διάφορες παθήσεις και ονομάζεται Love Disfigure.

Η νέα καμπάνια παροτρύνει τους ανθρώπους που ζουν με παραμορφώσεις και δερματικές παθήσεις, να αγκαλιάζουν και να αγαπούν τα σημάδια τους και ξεκίνησε να κυριαρχεί στον κόσμο του διαδικτύου μέσα από την πρωτοβουλία της Sylvia Mac.

Η Sylvia κατάγεται από το Stepney του Λονδίνου και σε ηλικία 4 ετών, κατάφερε ν βγει νικήτρια από σοβαρό έγκαυμα που προκλήθηκε όταν καυτό νερό έπεσε πάνω στο σώμα της. Η ίδια δηλώνει πως γνωρίζει πώς είναι να αισθάνεσαι αμήχανα για την όψη σου, ενώ σε πρόσφατη συνέντευξή της δήλωσε πως όλο αυτό της προκάλεσε χρόνια κατάθλιψη και μετατραυματική διαταραχή άγχους.

Σήμερα, η Sylvia Mac, θέλει να βοηθήσει τους άλλους που βρίσκονται στην ίδια θέση να αισθάνονται άνετα με το σώμα τους. Όντας πρώην κολυμβήτρια σε διαγωνισμούς, δημιούργησε μια λέσχη κολύμβησης για άτομα με δερματικές παθήσεις, προβλήματα υγείας, σημάδια, ουλές, ώστε να βοηθήσει τους ανθρώπους να (ξανα)νιώσουν εμπιστοσύνη για το σώμα τους. «Διενεργώ αυτή την καμπάνια για όσους υποφέρουν από την παραμόρφωση τους με την ευαισθητοποίηση και την υποστήριξη μέσω των blogs και των προσωπικών μου κοινωνικών μέσων δικτύωσης», γράφει στον ιστότοπο που δημιούργησε, αναδημοσιεύοντας καθημερινά άρθρα της, χρησιμοποιώντας το hashtag #LoveDisfigure.

Για να αυξήσει την ευαισθητοποίηση και να δείξει ότι οι ουλές δεν είναι λόγος για να ντρέπεται κάποιος, το Love Disfigure πραγματοποίησε πρόσφατα φωτογραφήσεις γυναικών και παιδιών με μαγιό, όπου οι συμμετέχοντες έδειξαν με υπερηφάνεια τα σημάδια τους. Στο Instagram, οι φωτογραφίες έχουν λάβει πάνω από 100 like και η καμπάνια γενικά έχει δεχτεί πολύ μεγάλη αποδοχή.

Το ηθικό δίδαγμα αυτής της εβδομάδας; Μα φυσικά το ότι δεν υπάρχει λόγος να αποκρύψετε οποιαδήποτε δυσμορφία. Κλείνοντας, καλό είναι να θυμόμαστε μία φράση της Sylvia, μέσα από συνέντευξή της στο BBC. «Η παραμόρφωση μας είναι μόνο ένα επιπλέον μέρος της μοναδικότητάς μας».

 

Δείτε επίσης

Βαγγέλης Καράλης: «Θα δώσουμε μάχη κατά των νέων Lockdown του Χαρδαλιά» Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, «Μάχη για την Αττική»

Ο Βαγγέλης Καράλης είναι δημοσιογράφος και απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ. Έχει …