Τετάρτη , 24/04/2024

Δακρύζω σημαίνει ζω – Τα δάκρυα είναι απελευθέρωση, εκτόνωση, ένας βυθός συναισθημάτων

Έχεις κλάψει από λύπη, από απογοήτευση, από θυμό αλλά και από χαρά, συγκίνηση, ενθουσιασμό. Έχεις σπάσει κι έχεις ξεσπάσει μέσα σε τέσσερις τοίχους αλλά και ανάμεσα σε κόσμο.

Όμως δεν έχεις νιώσει πάντα την εκτόνωση που κάθε δάκρυ μπορεί να σου χαρίσει κι αυτό γιατί έχεις μάθει να ταυτίζεις το κλάμα, τα δάκρυα με κάτι αρνητικό. Όμως έχεις ξεχάσει πως δεν είναι όλα τα συναισθήματα όμοια, όχι μόνο στη φύση αλλά και στην ένταση τους.

Θυμίσου ,λοιπόν, πως το κλάμα δεν κάνει καλό μόνο στο μυαλό αλλά και στην καρδιά σου και την επόμενη φορά μην κάνεις το λάθος και συγκρατήσεις τα δακρυά σου. Μην αποφασίσεις να κρατηθείς μακρυά από τη στιγμή ακόμη κι αν νιώσεις την ανάγκη να εξωτερικεύσεις με τον πιο απλό και ταπεινό τρόπο τα συναισθήματα σου. Γιατί κάθε στιγμή είναι μοναδική ό,τι κι αν αυτή σου επιφέρει.

Και μην σκεφτείς ποτέ πως κάθε σου δάκρυ ήταν μια στιγμή αδυναμίας. Μην αφήσεις τον κόσμο να κρίνει και να κατακρίνει τα συναισθήματα σου, γιατί αυτά είναι η ζωή σου, και τι σημασία θα είχε αυτή αν την αγνοούσες;

Μην σκεφτείς ποτέ πως είσαι κατώτερος γιατί μια κοινωνία αποφάσισε να μην εκφραζόμαστε ελεύθερα, να μην νιώθουμε και να μην είμαστε υγιείς. Μια κοινωνία αποφάσισε πως όταν δακρύσει εκείνος είναι δειλός και όταν κλάψει εκείνη είναι ανώριμη και υπερβολική, ενώ στην πραγματικότητα τα δάκρυα προδίδουν το ακριβώς αντίθετο.

Γιατί τα δάκρυα είναι απελευθέρωση, είναι εκτόνωση, είναι ένας βυθός συναισθημάτων, είναι η ίδια η ζωή.

Δείτε επίσης

Νεφέλη Αγκυρίδου: Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη Ραφήνα με την παράταξη «Δύναμη Ανάπτυξης»

Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel Νεφέλη Αγκυρίδου κατεβαίνει υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη …