Τρίτη , 23/04/2024

Δημοσκόπηση για τον Δήμο Πειραιά – Βγαίνει ξανά ο Μώραλης;

Επανεκλογή του νυν δημάρχου Πειραιά δείχνει και η αναμέτρηση με τις προτιμήσεις των δημοτών του επίνειου της πρωτεύουσας που βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Η έρευνα που έγινε για λογαριασμό της εταιρίας Marc κατέγραψε σαφές προβάδισμα του Γιάννη Μώραλη τόσο στον πρώτο, όσο και στον δεύτερο γύρο, όπου κατά τα φαινόμενα -και σε περίπτωση που χρειαστεί- θα αναμετρηθεί με τον υποψήφιο της ΝΔ, Νίκο Βλαχάκο, αφού ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μπελαβίλας είναι πολύ πίσω για να ελπίζει σε συμμετοχή στον δεύτερο γύρο.

Στην πρόθεση ψήφου, ο επικεφαλής της παράταξης «Πειραιάς Νικητής», Γιάννης Μώραλης συγκεντρώνει το 34% και προηγείται του κ. Βλαχάκου, ο οποίος φτάνει στο 22,8%. Πίσω και αρκετά μακριά ο κ. Μπελαβίλας με 13,4% και έπονται με χαμηλότερα ποσοστά η βουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου με 5,1%, ο Θανάσης Διαβολάκης με 2,2% και Κωνσταντίνος Νιζάμης με 0,9%. Στο 7% βρίσκονται όσοι προτιμούν λευκό, άκυρο, αποχή και 8% οι αναποφάσιστοι.

Η επίδοση του κ. Μώραλη ανεβαίνει στο 40,4% με υπολογισμό της πρόθεσης ψήφου επί των έγκυρων και με αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων. Αντιστοίχως, το προβάδισμά του φτάνει στις 13,4% μονάδες με την απήχηση του κ. Βλαχάκου να εκτιμάται στο 27% και κ. Μπελαβίλα στο 15,9%, επίδοση η οποία θα τον αφήσει εκτός τους δεύτερου γύρου.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …