Πέμπτη , 28/03/2024

Διακόσμηση: Δοκίμασε το μαύρο χρώμα στο σπίτι σου για έναν στυλάτο και “μυστηριώδη” χειμώνα

Του Άκη Τσακίρη 

Μπορεί ακόμη ο καιρός πολλές φορές να μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν είμαστε στην θερινή περίοδο ή αν τελικά μπήκε ο Νοέμβρης, αλλά η διακόσμηση του σπιτιού σου πρέπει να συμβαδίζει με την ημερομηνία που αναγράφεται στο ημερολόγιό σου.

Ίσως το μαύρο χρώμα που σου παρουσιάζουμε σήμερα να θεωρείται μία δύσκολη εποχή ή έστω μία επιλογή που κανείς δεν προσθέτει σε μεγάλους καμβάδες στον προσωπικό του χώρο, αλλά σίγουρα κάνει λάθος. Το μαύρο χρώμα προσθέτει style στο σπίτι σου, μέσα από μικρές αλλά σημαντικές πινελιές που μπορείς να προσθέσεις.

Ξεκίνα λοιπόν από τον τοίχο σου. Και φυσικά δεν πρόκειται να σε πείσουμε να βάψεις ολόκληρο τον τοίχο σου μαύρο. Αυτά γίνονται μόνο στις ταινίες τρόμου με τα τεράστια μαύρα δωμάτια που πάντα κάτι κρύβουν. Στην δική σου περίπτωση, καλό είναι χωρίσεις οριζόντια τον τοίχο σου σε δύο μέρη, με μία νοητή γραμμή την οποία στη συνέχεια θα την καλύψεις με το μαύρο χρώμα. Η συγκεκριμένη επιλογή ίσως σου φανεί χρήσιμη στην κουζίνα ή την τραπεζαρία σου.

Μαύρος καναπές! Τόλμησέ το! Αν θέλαμε να γράψουμε ένα άρθρο μόνο για αυτό, σίγουρα η συγκεκριμένη φράση θα ήταν στον τίτλο μας. Όσο και αν πιστεύεις ότι ο μαύρος καναπές θα κάνει τον χώρο σου να φαίνεται μικρός, κάνεις λάθος. Δημιούργησε στο σαλόνι σου μία τέλεια αντίθεση του “καλού και του κακού”, προσθέτοντας πολύ λευκό χρώμα στα υπόλοιπα σημεία του, ενώ στο κέντρο θα δεσπόζει ο μαύρος σου καναπές που θα περιμένει να σε φιλοξενήσει για πολλά ζεστά βράδια του χειμώνα.

Πριν ολοκληρώσουμε την σημερινή μας διακόσμηση με το υπνοδωμάτιό σου, καλό είναι να απομακρύνεις κάθε τι μαύρο που έχεις στο μπάνιο σου. Πρώτον, το συγκεκριμένο χρώμα δεν κάνει καλό ενεργειακά εκεί, ενώ αν το μπάνιο σου δεν είναι μεγάλο, τότε σίγουρα θα το κάνει να φαίνεται σαν μία τρύπα λαγού. Από την άλλη, στο δωμάτιό σου, πρόσθεσε το μαύρο χρώμα με μεγάλη ευχαρίστηση. Από τους τοίχους, μέχρι το χαλάκι σου, τα μαξιλάρια σου και τις κουβέρτες σου. Ήρθε η ώρα όμως να “σπάσεις” το χρώμα του Κάτω Κόσμου, με λευκές αποχρώσεις, ή διάφορες παραλλαγές του γκρι και το ροζ που σίγουρα θα κάνουν τις νύχτες σου πιο όμορφες.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Μονή Κηπίνας – Το εντυπωσιακό Μοναστήρι που είναι χτισμένο μέσα σε βράχους!

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Φωτογραφία: Xάρης Πετρίδης, Θοδωρής Μπίτσας Το Label News ταξίδεψε στα …