Πέμπτη , 25/04/2024

«Είμαι το Τρίτο πρόσωπο σε μια σχέση» – Πώς αισθάνεται η «πέτρα του σκανδάλου» ανάμεσα σε δύο;

Πολλές φορές οι σχέσεις είναι πιο περίπλοκες απ’ όσο νομίζουμε και εμείς παρόλο που γνωρίζουμε πως μια σχέση χρειάζεται στέρεες βάσεις για να ξεκινήσει, εμείς τείνουμε να κάνουμε τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα. Τι συμβαίνει όμως στην περίπτωση που δεν πρόκειται καν για σχέση; Τι γίνεται όταν εσύ ευθύνεσαι για την σημαντικότερη αιτία του χωρισμού, δηλαδή την απιστιά; Αλήθεια, ποιοί είναι οι λόγοι που σε οδήγησαν στο να είναι στη θέση του τρίτου προσώπου σε μια σχέση;

Οι λόγοι ποικίλουν και έχουν κατά βάση σχέση με το παρελθόν και πιο συγκεκριμένα με τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώσαμε. Οι άνθρωποι είμαστε μιμητικά όντα και η κοινωνικοποίηση μας βασίζεται κατά κύριο λόγο στα ερεθίσματα που έχουμε λάβει από τον στενό οικογενειακό μας κύκλο.

Όσον αφορά τις ερωτικές σχέσεις τείνουμε να διαμορφώνουμε προτιμήσεις και ερωτικά πρότυπα μέσα από την ταύτισή μας με το γονέα του ίδιου φύλου και μέσα από τη γοητεία που μας ασκεί ο γονέας του αντίθετου φύλου. Επιπλέον, ανατρέχοντας στη παιδική ηλικία του τρίτου προσώπου μπορούμε να βρούμε και τον λόγο που αισθάνεται έλξη για ένα άτομο που ανήκει αλλού. Συγκεκριμένα, τα παιδιά επιθυμούν να είναι το κέντρο της προσοχής των γονέων και φυσικά της αγάπης τους.

Όμως αυτό ,όπως είναι λογικό, δεν γίνεται να συμβαίνει. Οι γονείς φυσικά και αγαπάνε τα παιδιά τους όμως ,παράλληλα, αγαπούν και άλλους ανθρώπους. Το στάδιο της «απογοήτευσης» όταν γίνεται αντιληπτή η πραγματικότητα δεν ξεπερνιέται από πολλά παιδιά και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που οι σχέσεις της ενήλικης ζωής βασίζονται στον συνεχή ανταγωνισμό. Το τρίτο πρόσωπο ,έτσι, αναζητά την επιβεβαίωση μέσα από μια υποσυνείδητη αναμέτρηση με το αντίπαλο πρόσωπο.

Η παιδική ηλικία και τα τραύματα που αυτή αφήνει φαίνεται πως επηρεάζουν κάθε τομέα της ζωής μας, ακόμη και το αισθηματικό κομμάτι αυτής. Το τρίτο πρόσωπο μιας σχέσης αναζήτα απάντηση στα τραύματα του παρελθόντος εμπλεκόμενο σε μια τέτοια κατάσταση χωρίς ,ωστόσο, αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχει λύση στο ζήτημα. Λύσεις υπάρχουν πολλές, αρκεί ο καθένας να ψάξει τι βρίσκεται πίσω από τις επιλογές του, να δεχθεί πως τίποτα δεν είναι τυχαίο και να επιλέξει έναν δρόμο που θα τον οδηγήσει σε σωστές επιλογές.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …