Παρασκευή , 19/04/2024

Εκδηλώσεις, Ημερίδες και Σεμινάρια για την Ημέρα της Γυναίκας – Δείτε όλες τις Εκδηλώσεις που θα γίνουν Σήμερα στην Αθήνα αφιερωμένες στην Γυναίκα

Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας που εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε έτους έχει τις ρίζες της στις διαμαρτυρίες των γυναικών στις αρχές του 20ου αιώνα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, που ζητούσαν ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας καθώς και δικαίωμα ψήφου. Θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον ΟΗΕ, ο οποίος κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου να γιορτάσουν την ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών.

Είναι μια μέρα κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη της ισότητας και την αξιολόγηση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία. Φέτος, όπως άλλωστε και κάθε χρόνο θα τιμηθεί με εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) για να τιμήσει αυτήν την σπουδαία ημέρα διοργανώνει 2ήμερο φεστιβάλ θεατρικών παραστάσεων με θέμα Τέχνη και Φύλο την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 18:00-22:00 και την Δευτέρα 13 Μαρτίου στις 18:00 στο «Γυάλινο». Είσοδος ελεύθερη.

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου η ΟΓΕ διοργανώνει πολιτική-πολιτιστική εκδήλωση στις 18:30 στον κινηματογράφο Studio (Σπάρτης και Σταυροπούλου 33, πλατεία Αμερικής). Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει ομιλία από την πρόεδρο της Ομοσπονδίας ενώ θα προβληθεί η ταινία «Δύο ημέρες, μια νύχτα» των Ζαν Πιέρ και Λυκ Νταρντέν.

Η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου διοργανώνει την Τετάρτη 8 Μαρτίου εκδήλωση στις 18:00 στο Εργατικό Κέντρο. Θα μιλήσει ο Ιωάννης Μυσιρλή, ομότιμος καθηγητής της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας διοργανώνει εκδήλωση στις 18:30 στην Αγορά Αργύρη (Αγ. Ανδρέα 12). Θα πραγματοποιηθεί ομιλία και συζήτηση με θέμα «Εργασία, μητρότητα και ελεύθερος χρόνος». Στον χώρο θα λειτουργήσει έκθεση αφιερωμένη στην 8η Μάρτη.

Δείτε επίσης

Μόνο Μαζί Μπορούμε: “55 τρόποι να αγαπήσεις τον εαυτό σου” στις 25 & 26 Νοεμβρίου

Το #MonoMaziMporoume είναι μια πρωτοβουλία της Σχολής Αγάπης Εαυτού που λειτουργεί υπό την Αιγίδα του …

Αφήστε μια απάντηση