Παρασκευή , 29/03/2024

Εκδόσεις Διόπτρα: To Success Story του εκδοτικού Οίκου των πετυχημένων συγγραφέων και των Best Seller!

Οι εκδόσεις Διόπτρα ιδρύθηκαν στις 17 Φεβρουαρίου 1978 από τον Γιώργο Παπαδόπουλο, νεαρό τότε δικηγόρος κυπριακής καταγωγής και τη σύζυγό του Καλλισθένη. Όραμα των δημιουργών ήταν οι αναγνώστες τους να ανακαλύψουν πώς θα ζήσουν καλύτερα μέσα από τα βιβλία, σε μία περίοδο που στην Ελλάδα το ενδιαφέρον για την αυτοβελτίωση και την αυτοβοήθεια ήταν περιορισμένο ακόμα. Το σύνθημα του εκδοτικού οίκου ήταν (και παραμένει μέχρι σήμερα) «Βιβλία με Θέα τη Ζωή»!

Το πρώτο βιβλίο που εκδόθηκε ήταν το «Πώς να καταπολεμήσετε το άγχος» ενώ μεσολάβησαν ακόμα δύο τίτλοι μέχρι την πρώτη επιτυχία, το «Τέλεια όραση χωρίς γυαλιά» του George Kypreotakis. Ακολούθησαν πολλά best seller και το 2005 τη διοίκηση της Διόπτρα ανέλαβε ο γιος του Γιώργου και της Καλλισθένης.

Ο Κωνσταντίνος ανέλαβε την ευθύνη να εξελίξει τον εκδοτικό οίκο χωρίς να χάσει τίποτα από τις βάσεις και τις πρωταρχικές του αξίες. Στις δεκαετίες που ακολούθησαν, το εκδοτικό πρόγραμμα της Διόπτρα εμπλουτίστηκε και διευρύνθηκε: Από την υγεία και τη διατροφή στην προσωπική ανάπτυξη και την αυτοβελτίωση, την πνευματική αναζήτηση, την οικογενειακή φροντίδα, την ιστορία, τη φιλοσοφία, την ξένη και ελληνική πεζογραφία, αλλά και το παιδικό βιβλίο.

Καθώς μεγάλωνε και οι απαιτήσεις αυξάνονταν, η Διόπτρα επένδυσε τόσο στο ανθρώπινο δυναμικό όσο και στην τεχνολογία, παρέχοντας τα καλύτερα δυνατά εργαλεία για την αρμονική λειτουργία όλων των τμημάτων και καλλιεργώντας, παράλληλα, πρόσφορο έδαφος για δημιουργικότητα και εξέλιξη.

Τριάντα οκτώ χρόνια μετά, οι Εκδόσεις Διόπτρα συνεχίζουν δυναμικά την πορεία τους με βιβλία που αποκτούν καθημερινά μια θέση στη ζωή μας. Σημειώνοντας μεγάλη άνοδο την τελευταία δεκαετία, έφτασαν να κατέχουν μια από τις πρώτες θέσεις ανάμεσα στους εκδοτικούς οίκους της ελληνικής αγοράς και συνεχίζουν να φροντίζουν την έκδοση ποιοτικών, χρήσιμων αλλά ταυτόχρονα και ψυχαγωγικών τίτλων.

Πρώτο μέλημά τους είναι τα βιβλία που επιλέγουν να αφήνουν πάντοτε στον αναγνώστη την αίσθηση ότι «κάτι έχει αλλάξει μέσα του».

Οι συγγραφείς της Διόπτρα Γιάννης Ξανθούλης, Έλενα Ακρίτα, Victoria Hislop, Robin Sharma, ΚΥΡ, John Verdon, Jennifer Donnelly, Erich Fromm, αλλά και οι εκατοντάδες σημαντικοί τίτλοι όπως Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον, Η Ουράνια Προφητεία, Η Κότα που ονειρευόταν να πετάξει, Τι να περιμένεις όταν είσαι έγκυος, Blue Monday, αφηγούνται μια μοναδική ιστορία διαχρονικής επιτυχίας.

Δείτε επίσης

Notaras Dental Clinic: Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της νέας γενιάς οδοντιάτρων ανοίγει τις πόρτες του

Βαγγέλης Καράλης Από τον: Βαγγέλη Καράλη  Το Notaras Dental Clinic ανοίγει τις πόρτες του και …

Αφήστε μια απάντηση