Παρασκευή , 29/03/2024

Ελλάδα 2017: Η χώρα που ζητά άτομα 25 χρονών με τουλάχιστον 5ετή προϋπηρεσία στις αγγελίες εργασίας – Έτσι τα αφεντικά εκμεταλλεύονται τους νέους εργαζόμενους…

Πολλά αστεία, περίεργα και παράλληλα εξωφρενικά όπως φαίνεται συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Όχι, στο label news δεν θα σας κουράσουμε με τους βουλευτές και όλα όσα χρωστάνε, δεν θα σας κουράσουμε με συντάξεις και πολλούς αριθμούς. Στο συγκεκριμένο άρθρο, θα διαβάσετε μόνο τον αριθμό 25 και τον αριθμό 5.

Και αυτό διότι πολύ πρόσφατα συνάντησα σε μία καφετέρια που βρισκόμουν για προσωπικό μου ραντεβού, έναν νέο 25 ετών, ο οποίος αναγνωρίζοντάς με από τα διάφορα άρθρα μου και εδώ, αλλά και στο προσωπικό μου site, αποφάσισε να με ρωτήσει, πώς έχω καταφέρει να εργάζομαι στην ηλικία των 24 ετών, όταν πολλοί είναι οι εργοδότες που ζητούν άτομα αυτής της ηλικίας, αλλά με τουλάχιστον πενταετή εμπειρία.

Ξέρετε κάτι αγαπημένοι μου αναγνώστες; Διαπίστωσα πως είμαι όντως από τους τυχερούς νέους της εποχής μου, μιας και μία εφημερίδα, μου έλυσε την τεράστια απορία που μου δημιούργησε ο Κώστας ( ο νέος που με συνάντησε στην καφετέρια ). 9 στις 10 αγγελίες εργασίας στην Ελλάδα, ζητούν προϋπηρεσία από άτομα των 25 ετών και μάλιστα 5ετή.

Δεν θέλω να σας κουράσω με τα μαθηματικά, διότι μαθηματικός δεν είμαι. Αλλά πώς γίνεται ένας νέος στην ηλικία αυτή να έχει ήδη καταφέρει να δουλέψει τόσα χρόνια και να αποκτήσει εμπειρία στον χώρο εργασίας; Ο μέσος όρος της ηλικίας πολλών αποφοίτων από σχολές, είναι τουλάχιστον στα 25 έτη. Πώς θα καταφέρει ένας νέος να βρει μία δουλειά σε αυτή τη χώρα, όταν οι ίδιοι εργοδότες αυτού του τόπου δεν μπορούν να μπουν σε λογικά πλαίσια και να ζητήσουν τα προσόντα που αρμόζουν και από τις ηλικίες που αντιστοιχούν;

Μπορεί ο συγκεκριμένος νέος, να είναι ένα απλό παράδειγμα, αλλά όπως είναι φυσικό, προσπάθησα να επιβεβαιώσω τον τίτλο του σημερινού άρθρου. Ας δούμε λοιπόν μία ακόμη αγγελία που συνάντησα σήμερα το πρωί: “Ζητείται νέος/νέα έως 25 ετών, με πολυετή εμπειρία στον χώρο, για να εργαστεί σε ασφαλιστικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας.”. Το παρατηρήσατε και εσείς έτσι; Ένας νέος που μόλις τελείωσε τις σπουδές σου ή έστω ψάχνει να κάνει την πρακτική του, πρέπει να έχει πολυετή εμπειρία για να μπορέσει να εργαστεί.

Αυτή την Ελλάδα τελικά ποιός την δημιούργησε έτσι; Τα ζητούμενα κάθε εργοδότη, δεν θα έπρεπε να τα ελέγχει κάποιος άραγε; Και αν αυτό δεν συμβαίνει, πώς περιμένει αυτή η χώρα να ανακάμψει όταν οι ίδιοι οι πολίτες της οδηγούν στην ανεργία αρκετούς νέους ή στην καλύτερη των περιπτώσεων να ακολουθήσουν ένα άλλο επάγγελμα από αυτό που έχουν σπουδάσει τόσα χρόνια; Τα συμπεράσματα δικά σας.

Δείτε επίσης

Βαγγέλης Καράλης: «Θα δώσουμε μάχη κατά των νέων Lockdown του Χαρδαλιά» Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, «Μάχη για την Αττική»

Ο Βαγγέλης Καράλης είναι δημοσιογράφος και απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ. Έχει …

Αφήστε μια απάντηση