Παρασκευή , 19/04/2024

Εναλλακτική Πρωτομαγιά – Κοντινοί προορισμοί για Πικ – Νικ στην Αθήνα μέσα στην φύση!

Εναλλακτική, οικονομική και all time classic ιδέα για να γιορτάσει κανείς τη Πρωτομαγιά είναι να οργανώσει ένα πικ- νικ στη φύση.  Η καλή παρέα, ο ανοιξιάτικος καιρός και οι νόστιμες γεύσεις που το συνοδεύουν το κάνουν ιδανική επιλογή για τη Πρωτομαγιά, αν θέλετε κάτι διαφορετικό και πιο περιπετειώδες από το να καθίσετε σε ένα μαγαζί και μάλιστα, χωρίς απαραίτητα να χρειάζεται να απομακρυνθείτε πολύ από την Αθήνα.

Ακόμη και μέσα στη καρδιά του Κέντρου, φυσικά, μπορείτε να κάνετε πικ-νικ.

Θα προτείναμε ανεπιφύλακτα μια επίσκεψη στον Εθνικό Κήπο, που αποτελεί  ένα από τα ομορφότερα κομμάτια φύσης της Αθήνας, ενώ παράλληλα είναι ένα αρκετά ασφαλές μέρος για όλη την οικογένεια. Είτε στο γρασίδι είτε στα βραχάκια γύρω από τη λίμνη μπορείτε να απολαύσετε τη φύση και το φαγητό σας, σεβόμενοι πάντα τον περιβάλλοντα χώρο. Αντίστοιχα, μια ακόμη επιλογή στο κέντρο είναι και ο λόφος Φιλοπάππου όπου θα συνδυάσετε το πικ-νικ με την όμορφη θέα από τους λόφους.

Αν πάλι έχετε τη δυνατότητα να συνδυάσετε την Πρωτομαγιά με μια κοντινή εκδρομή υπάρχουν μέρη σε μικρή απόσταση που θα σας εκπλήξουν πολύ ευχάριστα.

Λίγο έξω από την Αθήνα στη πλαγιά της Πεντέλης υπάρχει ένας άλλοτε μυστικός καταρράκτης στη περιοχή Ντράφι. Ο καταρράκτης Βαλανάρη με ύψος έξι μέτρα αποτελεί μια όαση μέσα στο υπόλοιπο φυσικό τοπίο της περιοχής. Η πρόσβαση στο σημείο είναι αρκετά εύκολη, έτσι γύρω από τον καταρράκτη μπορείτε να οργανώσετε το πικ νικ σας και να αρχίσετε την εξερεύνηση.

Μια ακόμη πρόταση είναι και ο Εθνικός Δρυμός Σουνίου, νοτιοανατολικά της Αττικής, μια δασική έκταση με χώρους αναψυχής. Το μέρος περιτριγυρίζεται από δέντρα και υπάρχουν οργανωμένα τραπεζάκια για πικ νικ. Κάνοντας βόλτα μέσα στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου μη παραλείψετε να ανακαλύψετε το σημείο κατατεθέν του, που είναι το «Χάος», ένα εντυπωσιακό χάσμα βάθους 55 μέτρων με κάθετα βράχια.

Τέλος, το δάσος Κουβαρά αποτελεί ένα μέρος ιδανικό για μια Πρωτομαγιάτικη εκδρομή. Ένα τεράστιο πευκόδασος γεμάτο ζωντάνια που θα αποτελέσει χώρο αναψυχής για όλη την οικογένεια ή την παρέα. Συνδυαστικά μπορείτε να κατηφορίσετε με το αυτοκίνητο για να φτάσετε σε κοντινή απόσταση στο Πόρτο Ράφτη, το παραθαλάσσιο θέρετρο στο οποίο θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε για να περάσετε την υπόλοιπη μέρα με μια αίσθηση πως βρίσκεστε σε διακοπές, ή γιατί όχι, να οργανώσετε το πρωτομαγιάτικο πικ νικ σε κάποια από τις πολλές, όμορφες παραλίες του.

 

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …