Παρασκευή , 19/04/2024

Εξαφανίσεις παιδιών στην χώρα μας που συγκλόνισαν το Πανελλήνιο – ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ για τον αριθμό των ανήλικων που εξαφανίζονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα με τις περισσότερες υποθέσεις να μην έχουν αίσιο τέλος

Σε μάστιγα εξελίσσεται η αύξηση εξαφανίσεων παιδιών στην Ελλάδα καθώς παρατηρώντας το ιστορικό αυτών βλέπουμε στοιχεία που συγκλόνισαν το πανελλήνιο και πραγματικά δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν ακόμη και τις καλύτερες ταινίες θρίλερ. Ξεκινώντας από το 1981, με την πρώτη εξαφάνιση που είχε βγει στο φως της δημοσιότητας, μέχρι την τελευταία, που είχε γίνει γνωστή σε κάθε ελληνικό σπίτι, οι εξαφανίσεις παιδιών στην Ελλάδα δεν σταματούν με στοιχεία που σοκάρουν από τους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.Α.Σ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν 300-360 εξαφανίσεις παιδιών κατά μέσο όρο κάθε χρόνο στην Ελλάδα με τις περισσότερες από αυτές να μην έχουν αίσιο τέλος. Μάλιστα, να σημειώσουμε πως το ίδιο τρομακτικός είναι και ο αριθμός των εξαφανισμένων παιδιών στην Ευρώπη καθώς σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, 250.000 παιδιά χάνονται κάθε χρόνο στην Ευρώπη και ένα παιδί κάθε δύο λεπτά.

ΑΝΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ (ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1981)                                                                                          

  • Η Άννα Τριανταφυλλίδη ήταν 2,5 χρόνων όταν εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στις 19 Αυγούστου 1981. Εκείνη την ημέρα ήταν στην παραλία Αγία Βαρβάρα στο Σκουτάρι της Μάνης και έπαιζε. Κάποια στιγμή η μητέρα της την αναζήτησε για να την ταΐσει αλλά δεν τη βρήκε πουθενά. Λουόμενοι είπαν ότι το παιδάκι κατευθύνθηκε προς τα τροχόσπιτα που υπήρχαν στην παραλία, αλλά ούτε εκεί εντοπίστηκαν τα ίχνη της. Οι έρευνες από δύτες, στην παραλία και τις σπηλιές, δεν έφεραν αποτέλεσμα. Ομάδες ειδικών με εκπαιδευμένα σκυλιά «χτένισαν» την περιοχή χωρίς να βρουν ίχνος του μικρού κοριτσιού. Τα ίχνη από τους τροχούς αυτοκινήτου που απομακρύνθηκε, έδειξαν πως το παιδί ή έπεσε θύμα απαγωγής ή κάποιος οδηγός το χτύπησε κατά λάθος και πέταξε το πτώμα του σε απόκρημνη περιοχή της Μάνης.

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΡΔΟΣ (ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1989)

  • Ο Νεκτάριος Κορδός χάθηκε στις 14 Αυγούστου 1989 από το χωριό Κάτω Αμπελόκηποι Μεσσηνίας σε ηλικία 7 χρόνων. Ήταν το τρίτο παιδί του Γιάννη και της Βασιλικής Κορδού. Την ημέρα εκείνη είχε πάει στα κτήματα της οικογένειας και κάποια στιγμή ξέφυγε της προσοχής τους και βγήκε στο δρόμο. Κάποιοι χωρικοί τον είδαν στα πίσω καθίσματα ενός μεγάλου αυτοκινήτου σκούρου χρώματος να τους χαιρετάει. Από τότε κανείς δεν έμαθε ποτέ για την τύχη του Νεκτάριου. Ο πατέρας του πέθανε περιμένοντας να δει ξανά το παιδί του.Αν ζει σήμερα ο Νεκτάριος είναι 34  ετών.

ΜΠΕΝ ΝΙΝΤΑΜ (ΙΟΥΝΙΟΣ 1991)

  • Είναι πραγματικά δύσκολο να ξεχαστεί η υπόθεση του μικρού Μπεν Νίνταμ, ο οποίος το πρωινό της 24ης Ιουνίου του 1991 ξαφνικά χάθηκε ενώ έπαιζε έξω από το τροχόσπιτο στην περιοχή Ηρακλής στην Κω όπου παραθέριζε με τους γονείς του. Την τελευταία φορά που το είδαν ο παππούς και η γιαγιά του, έτρεχε κρατώντας τα παιχνίδια του στα χέρια και τίποτα δεν προδίκαζε τι θα επακολουθούσε. Κάποια στιγμή ο 17χρονος θείος του απομακρύνθηκε από το σπίτι και από τότε δεν ξαναείδαν τον Μπεν. Άρχισαν να τον αναζητούν πολλές ώρες αργότερα καθώς όλοι πίστευαν πως θα ήταν με τον θείο του. Δεν ήταν όμως και από τότε, 25 χρόνια μετά, η δραματική αναζήτηση συνεχίζεται δίχως να έχει βρεθεί ίχνος από το άτυχο αγοράκι.

 ΑΛΕΞ ΜΕΣΧΙΣΒΙΛΙ (ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2006)

  • Ο Άλεξ Μεσχισβίλι είναι το πιο τρανταχτό παράδειγμα για το τι μπορεί να επιφέρει το μπούλινγκ. Ο Άλεξ ήταν 11 χρόνων με καταγωγή από τη Γεωργία και ζούσε με τη μητέρα και τον πατριό του στη Βέροια όπου και εξαφανίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου 2006, μεταξύ 7 και 8 από την περιοχή Ελιάς – Ανοίξεως Βέροιας. Η δικαιοσύνη θεώρησε πως έπεσε θύμα μπούλινγκ και τον σκότωσαν πέντε παιδιά (δύο Έλληνες, ένας Αλβανός, ένας Ρουμάνος και ένας Βορειηπειρώτης) αλλά το πτώμα του δεν βρέθηκε ποτέ. Τον Μάιο του 2006 η υπόθεση πήρε νέα τροπή από την ομολογία ενός 12χρονου Βορειοηπειρώτη ο οποίος όταν ρωτήθηκε από την αστυνομία για τον Αλεξ έβαλε αμέσως τα κλάματα και παραδέχτηκε ότι τον είχε δει τη βραδιά που χάθηκε.

Δείτε επίσης

Νεφέλη Αγκυρίδου: Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη Ραφήνα με την παράταξη «Δύναμη Ανάπτυξης»

Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel Νεφέλη Αγκυρίδου κατεβαίνει υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη …

Αφήστε μια απάντηση