Παρασκευή , 19/04/2024

Επάγγελμα «Ασφάλεια Υψηλών Προσώπων»: Το Label News σας συστήνει τον Σωτήρη, ο οποίος έχει αλλάξει τα περισσότερα «καλημέρα» με πασίγνωστους ανθρώπους και κρύβει πολλά μυστικά

Στο νέο Life Story του Label News, ανοίγουμε τον φάκελο «Ασφάλεια Υψηλών Προσώπων» και πιο συγκεκριμένα, γνωρίζουμε τον 32 ετών Σωτήρη, ο οποίος σίγουρα έχει να μας πει πολλά και ενδιαφέροντα θέματα από την καθημερινότητά του. Χωρίς αμφιβολία, η Ασφάλεια Υψηλών Προσώπων δεν είναι μία δουλειά που μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε. Θέλει τόλμη, καλή φυσική κατάσταση και την λεγόμενη… “πονηριά” για να αποφύγεις τα δυσάρεστα γεγονότα. Ο Σωτήρης, που γνωρίζουμε σήμερα, κάνει αυτή την δουλειά τα τελευταία τρία χρόνια και δηλώνει πως σίγουρα είναι κάτι που δεν θέλει να το σταματήσει, μιας και του παρέχει αρκετά καλή οικονομική κατάσταση, αλλά και όπως αναφέρει ο ίδιος, «είναι μία δουλειά που δεν βαριέσαι ποτέ».

Από πολιτικούς, σε τραγουδιστές και από τους τραγουδιστές στους ανθρώπους της τηλεόρασης. Τα χέρια σου προσέχουν κάθε φορά και κάποιο διαφορετικό πρόσωπο.

Η αλήθεια είναι ότι πάντα αλλάζουμε τα λεγόμενα “πόστα”. Η ασφάλεια δεν παραμένει ίδια για πάρα πολύ καιρό σε ένα λεγόμενο “Υψηλό Πρόσωπο”. Μένουμε για λίγο καιρό και μετά αλλάζουμε.

Ο λόγος;

Είναι απλός. Εμείς προστατεύουμε τους πιο σημαντικούς. Αν θέλει κάποιος να “ρίξει” αυτό το σημαντικό πρόσωπο, θα πρέπει να βρει τις αδυναμίες του και οι αδυναμίες του είμαστε εμείς. Έτσι λοιπόν, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις κινήσεις μίας ασφάλειας που δεν είναι ίδια για πολύ καιρό.

Ξεκίνησες όμως ως ένας απλός Security σε γνωστό Super Market. Πώς άλλαξαν τα πράγματα και τα τελευταία χρόνια βρίσκεσαι δίπλα στα πιο σημαντικά πρόσωπα της χώρας;

Όλα ξεκίνησαν όταν έπρεπε να καλύψω το ρεπό ενός φίλου μου ένα πρωινό Σαββάτου. Δεν χρειαζόταν να μετακινηθεί ο άνθρωπος που θα προστατεύαμε. Η ασφάλειά του θα έπρεπε να παραμείνει σπίτι μαζί του. Ήξερα ότι και τα χρήματα ήταν πάρα πολύ καλά. Έτσι, έβαλα το κοστούμι μου και παρουσιάστηκα κάνοντας την βάρδια ενός πολύ καλού μου φίλου.

Και προφανώς είδες ότι αυτή η δουλειά είναι κάτι καλύτερο από την ιδιότητα του Security και αποφάσισες να ακολουθήσεις τον συγκεκριμένο κλάδο.

Δεν είναι μόνο το ότι ήταν καλύτερο. Σίγουρα ήταν, αλλά είδα ότι εκεί το να είσαι ασφάλεια, σημαίνει να είσαι μάχιμος σε όλη την διάρκεια που θα είσαι χρήσιμος. Και αυτό ήταν και είναι το σημαντικότερο για μένα. Να είμαι χρήσιμος και σε εγρήγορση σε όλο το ωράριο που θα εργαστώ.

Είναι όμως και μία επικίνδυνη δουλειά. Ειδικά σε μία χώρα, που ο στόχος πολλών είναι εκείνοι που έχουν μία “Α” σημασία ως προσωπικότητες.

Είναι σίγουρα μία επικίνδυνη δουλειά. Δεν μπορώ να σου πω ότι έχω ζήσει στιγμές που κινδύνεψε η ζωή μου ή η ζωή του ανθρώπου που προστάτευα. Όχι! Οι περίεργες κινήσεις γύρω από κάποιον όμως είναι οι πιο επικίνδυνες.

Δηλαδή;

Βλέπεις ας πούμε κάποιο αμάξι που στέκεται εκτός ενός χώρου που είναι το πρόσωπο που προστατεύεις. Και αυτό συμβαίνει κάθε φορά που βρίσκεται εκεί το “Υψηλό Πρόσωπο”. Αυτό είναι περίεργο. Πόσες συμπτώσεις να αντέξει ένας μήνας; Ελάχιστες. Εκεί είναι το επικίνδυνο, διότι πρέπει έχεις τα μάτια σου παραπάνω από δεκατέσσερα.

Σε μία τέτοια περίπτωση τί συμβαίνει;

Σε μία τέτοια περίπτωση ας πούμε, επικοινωνείς με την υπόλοιπη ομάδα σου και για όση ώρα χρειάζεται για να είσαι η προστασία του εκάστοτε προσώπου, ακόμη και μία μύγα που θα πετάξει μπροστά σου, είναι επικίνδυνη.

Άρα είναι και μια αγχωτική δουλειά.

Μόνο άγχος; Δεν σου κρύβω πως όταν ξεκίνησα αυτή τη δουλειά, ξεκίνησα και ψυχοθεραπεία, για να αποβάλλω κάποια σημεία φόβου, άγχους και εγρήγορσης που σου προσθέτει η συγκεκριμένη δουλειά. Κάνω αυτή τη δουλειά και εδώ και χρόνια δεν έχω σταματήσει να παρακολουθώ ψυχολόγο για αυτό.

Η καθημερινότητά σου όταν δεν εργάζεσαι;

Το μόνο που περιέχουν οι μέρες που δεν εργάζομαι, είναι ξεκούραση, γυμναστική και λίγο από την προσωπική μου ζωή. Αυτό μόνο. Είναι σημαντικό να είμαι ξεκούραστος και υγιής για την δουλειά μου.

Θα σταματούσες ποτέ να κάνεις αυτή τη δουλειά;

Ναι! Για δύο λόγους όμως. Πρώτον αν έβρισκα μία δουλειά που θα μου έδινε τα ίδια λεφτά και θα είχε έναν μικρότερο βαθμό επικινδυνότητας και αν έβρισκα μία γυναίκα που θα ήθελα να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου μαζί της. Αυτή η δουλειά δεν σε αφήνει να έχεις και μεγάλη προσωπική ζωή.

Η προσωπική σου ζωή πώς επηρεάζεται δηλαδή;

Μπορεί και εδώ που καθόμαστε τώρα, να χρειαστεί να φύγω για να πάω για δουλειά. Όλα γίνονται με άκρα μυστικότητα στις “Ασφάλειες Υψηλών Προσώπων” και τελευταία στιγμή για να είμαστε σε εγρήγορση. Άρα χρόνο για τον εαυτό μου ή και για τη σχέση μου, μόνο σε κάποια άδεια που και αυτές είναι σπάνιες.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …