Τρίτη , 23/04/2024

Επιστροφή στην πραγματικότητα μετά τις διακοπές – Οδηγός επιβίωσης για να μην φρικάρεις!

Ήλιος, θάλασσα, παραλίες και στιγμές χαλάρωσης. Αυτό είναι το καλοκαίρι όμως όπως λένε όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν…ή μήπως όχι; Η επιστροφή στη πραματικότητα ίσως να μην είναι τόσο άσχημη όσο φαντάζει τις τελευταίες μέρες των διακοπών.

Σίγουρα η πετσέτα θαλάσσης θα πρέπει να μπει ψηλά στη ντουλάπα τα πιο ζεστά ρούχα να κάνουν την εμφάνιση τους παρέα με τη δουλειά, το πρωινό ξύπνημα και τις υποχρεώσεις αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα χαθεί η χαλάρωση και η διασκέδαση. Και το πρόγραμμα είναι ο καλύτερος τρόπος να εκτιμήσουμε τις μικρές αυτές στιγμές.

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει απαραίτητα να κάνει την εμφάνιση του από τη πρώτη εβδομάδα. Το άγχος δε βοήθησε ποτέ κανέναν και δεν θα το κάνει. Δεν χρειάζεται να λύσουμε όλα τα θέματα του σπιτιού ή της δουλειάς από την πρώτη ημέρα. Οι υποχρεώσεις έχουν συσσωρευτεί, αλλά υπάρχει χρόνος.

Για αυτό, καλό είναι να επικεντρωθούμε σε μια εργασία τη φορά χωρίς να «πνιγόμαστε» μέσα σε λίστες και σκέψεις. Και ας μη ξεχνάμε πως η ξεκούραση είναι σημαντική προϋπόθεση για την επιστροφή στη δουλειά. Δε μπορούμε πια να ξυπνάμε 11 το πρωί, οπότε πρέπει να έχουμε προγραμματίσει από την προηγούμενη ημέρα τον ύπνο μας.

Κουραστικό; Όχι και τόσο αν σκεφτούμε πως ζούμε σε μια από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου που ο καιρός είναι όμορφος και αρκετά ζεστός ακόμη και το φθινώπορο. Για τους πιο τολμηρούς τα μπάνια επιτρέπονται μέχρι αρχές Οκτωβρίου. Για τους υπόλοιπους η καθημερινότητα με μικρές αφορμές εξόρμησης μπορεί να γίνει ιδανική. Και ας μη ξεχνάμε όσους δεν αγαπούν το καλοκαίρι. Ναι, λοιπόν, γι’ αυτούς η χαμηλότερες θερμοκρασίες είναι εξαιρετικές παρόλο που πρέπει να συνδυαστούν με δουλειά και υποχρεώσεις.

Η ζωή δεν είναι μόνο καλοκαίρι, όμως μπορεί να γίνει όμορφη σαν το καλοκαίρι και τις τέσσερις εποχές του χρόνου.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …